nigel van milligen van der hoekWoensdagavond 9 mei stond Café Merwehof te Dordrecht in het teken van weer een speciale editie van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Aangezien het de vooravond van hemelvaartsdag betrof, werd er besloten om een gegarandeerde prijzenpot van €214,- uit te keren, welke werd verdeeld onder de nummers 1 tot en met 4 van zowel de winnaars- als verliezersronde, de hoogste finish en de beste dame. Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 29 aanwezige deelnemers om van start te gaan in de gebruikelijke poulefase om te bepalen wie zich kon gaan opmaken voor de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde zagen we Wesley van Beekum en Richie IJzermans zich revancheren van een lastige poulefase. Wesley werd 4e in de poule achter Patrick van den Boogaard, Mike van Duivenbode en Viggo van der Kuijl, waarna hij in de knock-outfase zonder problemen Danny Django (3-0) en Jacky Sprangers (3-0) versloeg om vervolgens in een spannende halve finale het hoofd koel te houden tegen Stefano van Engelen (4-3).

Richie hield op zijn beurt in de poule Dylan Sprangers onder zich, maar kon niet voorkomen dat Danny van Trijp en Nigel van Milligen zich naar de winnaarsronde speelden. Echter deerde dat hem niet en schakelde hij met drie duidelijke overwinningen Nicolay van der Hoek (3-0), Viggo van der Kuijl (3-1) en Melissa van Puffelen (4-0) uit.

In de finale maakte beide heren er een evenwichtige wedstrijd van, hetgeen ons een spannend schouwspel opleverde. De legs werden evenredig verdeeld en zodoende moest er bij een gelijke stand van 4-4 een laatste beslissende leg aan te pas komen. Waar Wesley deze in de halve finale nog winnend wist af te sluiten, moest hij deze ditmaal aan Richie overlaten, waardoor het de laatstgenoemde was die met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Viggo van der Kuijl 1-3 Richie IJzermans
Melissa Arendse 0-3 Melissa van Puffelen
Stefano van Engelen 3-0 Mark van Kooten
Jacky Sprangers 0-3 Wesley van Beekum

Halve finale:
Richie IJzermans 4-0 Melissa van Puffelen
Stefano van Engelen 3-4 Wesley van Beekum

Finale:
Richie IJzermans 5-4 Wesley van Beekum

In de winnaarsronde bemachtigde Nigel van Milligen zijn 6e finaleplek op het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Ondanks een 2e plaats in de poulefase achter Danny van Trijp, bleek hij de juiste vorm meegenomen te hebben en rekende hij in 3 spannende wedstrijden af met Dylan van Schijndel (4-2), Berry Herks (4-3) en Wesley van Trijp (5-2).

Aan de andere kant van het schema slaagde Niesco van der Hoek er in vriend en vijand te verrassen door met sterk spel zijn eerste finaleplek op te eisen. Hij eindigde in een poule van 3 boven Maurice Le Grand en Melissa van Puffelen, waarna hij bij de laatste 16 Gerrit Geelen naar het schrijfbord zond (4-1) om vervolgens verrassenderwijs Wesley Plaisier met een 4-3 overwinning aan de zegekar te binden. Daar hield het echter nog niet voor hem op; in de halve finale tegen 10-voudig HW Django Moneydartswinnaar, Danny van Trijp, greep hij al snel een 4-1 voorsprong. Danny wist zich echter goed terug te knokken, maar moest hij toezien hoe Niesco de beslissende laatste leg uitermate sterk startte (180-140-134) en deze ook niet meer uit handen gaf.

In de finale leek het sprookje voor Niesco dan uiteindelijk stopgezet te worden. Waar Niesco moeite had om het daarvoor vertoonde niveau te behalen, speelde Nigel zeer solide en kwam hij al snel op een 5-1 voorsprong. Nigel, die 3 van zijn 5 eerdere finales gewonnen had, begon vanaf dat moment wat meer te missen en Niesco wist zichzelf weer terug te spelen in de wedstrijd. Slechts 1 leg was hij nog verwijderd van wederom een beslissende laatste leg, maar het was Nigel die de wedstrijd in het slot gooide en met een 6-4 overwinning zijn 4e eindzege boekte op de 33e HW Django Moneydarts 2018 en de rijkstgevulde enveloppe met €80,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 0-4 Danny van Trijp
Wesley Plaisier 3-4 Niesco van der Hoek
Berry Herks 3-4 Nigel van Milligen
Michael Cohen 1-4 Wesley van Trijp

Halve finale:
Danny van Trijp 4-5 Niesco van der Hoek
Nigel van Milligen 5-2 Wesley van Trijp

Finale:
Niesco van der Hoek 4-6 Nigel van Milligen

Daarnaast had Niesco van der Hoek met 7 stuks het grootste aandeel in de 43 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste van 139 uit handen kwam van Michael Cohen. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aankomende woensdag zal de strijd om alle prijzen in Café Merwehof te Dordrecht weer losbarsten.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!