Peter de Bruin Wesley van beekumDinsdagavond 8 mei stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer in het teken van het wekelijkse moneydartstoernooi. Het heerlijke weer van deze dag had helaas ook zijn invloed op het deelnemersaantal. Waar de organisatie van HW Darts vorige week nog 32 deelnemers mocht verwelkomen, moesten zij ditmaal genoegen nemen met de helft. Desondanks konden we rond de klok van 20:00 uur in goede sferen van start met de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde zagen we Wesley van Beekum en Danny Django zich goed herstellen met een finaleplaats. Wesley bleef in zijn poule boven Sanne den Ouden, maar moest Peter de Bruin en Jurgen Watson voor zich dulden, waarna hij in de knock-outfase geen mededogen kende met Jeffrey Weiss (3-0) en Martin van der Vloed (4-1).

Voor Danny gold eenzelfde scenario; in de poule bleef hij voor Martin van der Vloed, maar moest hij toezien hoe Ricardo van der Vloed en Gerard van Dijk zich naar de winnaarsronde wisten te spelen, waarna hij in de verliezersronde wist af te rekenen met Julie Koenen (3-0) en Mickey Rakhorst (4-1).

In de finale liet Wesley van Beekum het beste spel aantekenen, hetgeen ook naar voren kwam in de uiteindelijke uitslag. Danny wist nog 1 leg op zijn naam te schrijven, maar de overige 5 waren voor Wesley, die zodoende met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Melissa van Puffelen 1-3 Martin van der Vloed
Jeffrey Weiss 0-3 Wesley van Beekum
Mickey Rakhorst 3-0 Sanne den Ouden
Danny Django 3-0 Julie Koenen

Halve finale:
Martin van der Vloed 1-4 Wesley van Beekum
Mickey Rakhorst 1-4 Danny Django

Finale:
Wesley van Beekum 5-1 Danny Django

In de winnaarsronde zagen we weer eens een nieuw gezicht de finale van het wekelijkse Café ’T Hof van Jericho Moneydartstoernooi behalen. Het was Peter de Bruin die een 2e plaats in de poulefase achter Jurgen Watson een goed vervolg wist te geven door in 2 spannende wedstrijden af te rekenen met Wesley van Trijp (4-3) en Wesley Plaisier (5-3).

Aan de andere kant van het schema mocht Mareno Michels zich gaan opmaken voor zijn derde finale. Een poule met Wesley Plaisier, Melissa van Puffelen en Julie Koenen werd als winnaar afgesloten, waarna hij zich met twee klinkende overwinning op Gerard van Dijk (4-1) en Danny van Trijp (5-1) wist te plaatsen voor de finale.

Mareno, die zijn eerste finale verloor van Danny van Trijp (6-4) en zijn tweede finale won van Jurgen Watson (6-4), was vastberaden om ook deze finale tot een goed eind te brengen. Echter slaagde Peter erin om zijn huid duur te verkopen en greep met beide handen zijn kansen. Mareno kon het niet meer bolwerken en daar wist Peter wel raad mee. Zodoende was het dan ook de laatstgenoemde die met een 6-3 overwinning de 25e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Gerard van Dijk 1-4 Mareno Michels
Jurgen Watson 1-4 Danny van Trijp
Peter de Bruin 4-3 Wesley van Trijp
Ricardo van der Vloed 2-4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Mareno Michels 5-1 Danny van Trijp
Peter de Bruin 5-3 Wesley Plaisier

Finale:
Mareno Michels 3-6 Peter de Bruin

Daarnaast had Mareno Michels met 5 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish bleef steken op 119 van Wesley van Trijp. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!