danny van trijp wesley plaisier DjangoWoensdagavond 2 mei was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Na wat rustigere weken mocht de organisatie van HW Darts ditmaal 27 deelnemers verwelkomen die in een poulefase mochten gaan uitmaken wie er zou doorstromen naar de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Maurice Burgemeester en Mitchell van Burk zich goed herstellen van een minder begin door als nog een finaleplek in de verliezersronde te bemachtigen. Maurice moest in zijn poule Wesley van Trijp, Patrick van den Boogaard en Michael Cohen voor zich dulden, waarna hij na een nipte 3-2 overwinning op Marc Peeters met duidelijke cijfers wist af te rekenen met Danny Django (3-0) en Michelle van den Boogaard (4-0).

Mitchell hield in zijn poule Melvin van Hulst onder zich, maar kon niet verkomen dat Viggo van der Kuijl en Bob de Meyer zich naar de winnaarsronde speelden. Twee klinkende overwinningen op Dylan Sprangers (3-0) en Jeffrey Weiss (3-0) volgde, waarna Michael Cohen het hem net niet moeilijk genoeg kon maken (4-2).

In de finale legde beide heren elkaar het vuur aan de schenen en maakte zij er een spannende wedstrijd van. Deze leek dan ook af te stevenen op een beslissende laatste leg, maar was het Mitchell die dit tijdig wist te voorkomen en zodoende met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Harm Sprangers 0-3 Michael Cohen
Jeffrey Weiss 0-3 Mitchell van Burk
Michelle van den Boogaard 3-2 Nigel Dikhoff
Maurice Burgemeester 3-0 Danny Django

Halve finale:
Michael Cohen 2-4 Mitchell van Burk
Michelle van den Boogaard 0-4 Maurice Burgemeester

Finale:
Mitchell van Burk 5-3 Maurice Burgemeester

In de winnaarsronde was het Danny van Trijp die zich mocht gaan opmaken voor alweer zijn 15e finale. Een 1e plek in de poule met Dennis Zijdemans, Jeffrey Weiss en Danny Django leverde hem een bye op, waarna hij geen mededogen kende met Richie IJzermans (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-2).

Aan de andere kant van het schema wist Wesley Plaisier zich eindelijk voor zijn eerste finale op de wekelijkse HW Django Moneydartscyclus te plaatsen. Ook hij kende in zijn poule weinig problemen met Robert Krijthe, Nigel Dikhoff en Melissa van Puffelen, hetgeen hem een 1e plek overleverde. Weliswaar mocht hij wel direct aan de oche verschijnen, waarin hij Menno Angenent met 4-1 versloeg, om vervolgens in 2 gelijkopgaande partijen het hoofd koel te houden tegen Lorenz van de Vlag (4-3) en Wesley van Trijp (5-3).

Na twee spannende partijen slaagde Wesley er niet om ook de finale tot een spannende wedstrijd te brengen. Danny deed wat hij moest doen en liet Wesley niet verder komen dan 1 leg. Zodoende was het Danny die zijn 10e eindzege kon pakken op de wekelijkse HW Django Moneydartstoernooien en daarmee de rijkstgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Lorenz van de Vlag 3-4 Wesley Plaisier
Wesley van Trijp 4-2 Berry Herks
Danny van Trijp 4-2 Richie IJzermans
Viggo van der Kuijl 3-4 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Wesley Plaisier 5-3 Wesley van Trijp
Danny van Trijp 5-2 Patrick van den Boogaard

Finale:
Wesley Plaisier 1-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 5 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 137 uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dame werd Michelle van den Boogaard met een 3e plaats in de verliezersronde.

Woensdagavond 9 mei zijn weer te vinden in Café Merwehof te Dordrecht met ditmaal een gegarandeerde prijzenpot van €214,- , welke verdeeld zal worden onder de nummer 1 tot en met 4 van de winnaars- en verliezersronde, hoogste finish en beste dame.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor meer informatie.

Tot dan!