van trijp merwehofZaterdagavond 28 april was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café Merwehof te Dordrecht voor alweer de 5e editie van het maandelijkse A & B poule toernooi. Ditmaal een mooie opkomst van 22 A-spelers (ere- en 1e divisie) en 36 B-spelers (2e divisie en lager) en konden we in goede sferen van start met de twee toernooien. Om klokslag 20:00 werd het startschot gegeven voor de gebruikelijke poulefase, waarna iedereen kon genieten van de geserveerde broodjes en de loterij alvorens het toernooi werd vervolgd met de winnaars- en verliezersronde, waarin de 18 enveloppen werden verdeeld.

Te beginnen met de verliezersronde van de B poule, waarin Carmen Wolf en Victor Scholten zich wisten te verzekeren van een finaleplek. Victor wist in zijn poule maar 1 leg te winnen en werd door Fabienne Romelingh, Demi van Gelder en Dirk van de Graaf naar de verlieersronde gestuurd. Hierin leek hij dan toch de juiste vorm gevonden te hebben en versloeg achtereenvolgends Hans Stiphout (2-0), Philip Bouraba (2-0) en Lesley van Schijndel (3-2).

Ook Carmen eindigde, ondanks dat zij wel een partij winnend wist af te sluiten, 4e in haar poule door toedoen van Johan Letterman, Faisel Smits en Hans Stiphout. Vervolgens werd Lotte Vendeloo met 2-0 naar het schrijfbord gedirigeerd, waarna in twee spannende partijen werd afgerekend met Michelle van den Boogaard (2-1) en Dirk van de Graaf (3-2).

Ook in de finale wist Carmen de stijgende lijn voort te zetten, maar kon Victor het nog enigszins spannend door het verschil op 1 leg te houden. Echter slaagde Victor er niet meer in om de stand gelijk te trekken en was het Carmen die met een 3-1 overwinning de verliezersronde van de B poule voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Dirk van de Graaf 2-0 Andre Letterman
Carmen Wolf 2-1 Michelle van den Boogaard
Victor Scholten 2-0 Philip Bouraba
Michel van de Ende 0-2 Lesley van Schijndel

Halve finale:
Dirk van de Graaf 2-3 Carmen Wolf
Victor Scholten 3-2 Lesley van Schijndel

Finale:
Carmen Wolf 3-1 Victor Scholten.

maurice burgemeester - patricia Kleijzen - merwehofOok in de winnaarsronde van de B poule wist een dame één van de finaleplekken te bemachtigen. Het was Patricia Kleijzen, die ondanks een 2e plaats in de poulefase achter Maurice Burgemeester en voor Philip Bouraba en Michelle van den Boogaard, liet zien uit welk hout zij gesneden was en schakelde achtereenvolgends Bas van Breugel (3-1), Kevin Retel (3-1), Faisel Smits (3-0) en Maikel Prins (4-2) uit.

In de finale wachtte poulegenoot Maurice Burgemeester. Hij zag zijn 1e plaats in de poule beloond worden met een bye, waarna hij geen mededogen kende met Roy Wolsink (3-1), Demi van Gelder (3-0) en Hans de Klerk (4-2) en mocht hij zich dus gaan opmaken voor zijn 2e finale in de B poule.

In de poulefase wist Maurice met 2-0 te winnen van Patricia en was de laatstgenoemde dus uit op revanche. Dit alles liep volgens plan en met goed spel kwam Patricia binnen no-time op matchpoint. Maurice haalde vervolgens alles uit de kast om de stand weer gelijk te brengen en slaagde daarin door de stand terug te brengen tot 4-4. Patricia leek van slag en kon het in de laatste leg niet meer bolwerken. Zodoende was het Maurice Burgemeester die met een 5-4 overwinning zijn tweede eindzege wist te boeken op de 5e B Poule Merwehof Moneydarts 2018, de enveloppe gevuld met €60,- in ontvangst mocht nemen en vanaf de volgende editie plaats zal nemen in de A poule.

Kwartfinale:
Maikel Prins 3-1 Kelly Streef
Faisel Smits 0-3 Patricia Kleijzen
Demi van Gelder 0-3 Maurice Burgemeester
Romy Vermeulen 0-3 Hans de Klerk

Halve finale:
Maikel Prins 2-4 Patricia Kleijzen
Maurice Burgemeester 4-2 Hans de Klerk

Finale:
Patricia Kleijzen 4-5 Maurice Burgemeester

Dan door de verliezersronde van de A poule, waar het wederom 2 poulegenoten waren die zich als beste wisten te herstellen van het ritje naar de verliezersronde. Danny Django en Nigel Dikhoff moesten in hun poule Dylan van Schijndel en de Duitse Florian Hempel voor zich dulden, waarna Danny te sterk was voor Gerrit Geelen (3-1), Dennis Zijdemans (3-0) en Winston van de Graaf (4-1), terwijl Nigel op zijn beurt na een bye Michael Cohen (3-1) en Mike de Kruijff (4-2) wist te verschalken.

In de poulefase boekte Nigel een 3-1 overwinning op Danny en ook nu kwam hetzelfde wedstrijdbeeld overeen. Danny wist weer 1 leg te pakken, waarna de overige 5 legs in handen vielen van Nigel, waardoor de laatstgenoemde met een 5-1 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 0-3 Winston van de Graaf
Dennis Zijdemans 0-3 Danny Django
Mike de Kruijff 3-0 Viggo van der Kuijl
Nigel Dikhoff 3-1 Michael Cohen

Halve finale:
Winston van de Graaf 1-4 Danny Django
Mike de Kruijff 2-4 Nigel Dikhoff

Finale:
Danny Django 1-5 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde van de A poule zagen we tijdens de voorgaande 4 edities 7 verschillende deelnemers de 8 finaleplaatsen opeisen en ook nu voegde zich daar 2 nieuwe finalisten bij. De eerste finalist werd Eddy Merlijn, die in de poulefase nog Wesley Plaisier voor zich zag eindigen, maar wel Stefano van Engelen en Nicolay van der Hoek achter zich hield, waarna hij in de knock-outfase met goed spel zich wist te ontdoen van Florian Hempel (4-2), Patrick van den Boogaard (4-1) en Jeffrey Oost (5-2).

Aan de andere kant van het schema liet Wesley van Trijp van zich horen. Ook hij eindigde als 2e in zijn poule voor Viggo van der Kuijl, maar achter Edwin Rijsdijk, waarna hij in de winnaarsronde driemaal 2 legs afstond aan Berry Herks (4-2), Wesley Plaisier (4-2) en Dylan van Schijndel (5-2).

Voor Wesley was dit alweer zijn tweede HW Darts finale binnen 2 dagen. Een dag eerder wist hij namelijk nog de 2e editie van de King of Darts op zijn naam te schrijven door in een spannende finale met 6-5 te sterk te zijn voor Patrick van den Boogaard en ook nu wist hij er samen met Eddy Merlijn er een spannend schouwspel van te maken. Niet geheel verrassend leverde ook deze finale ons een beslissende laatste leg op, waarin Wesley zich het koelbloedigste toonde en zodoende met een 6-5 overwinning de 5e A Poule Merwehof Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkstgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 2-4 Wesley van Trijp
Dylan van Schijndel 4-1 Dirk Kers
Jeffrey Oost 4-3 Jisse de Boer
Patrick van den Boogaard 1-4 Eddy Merlijn

Halve finale:
Wesley van Trijp 5-2 Dylan van Schijndel
Jeffrey Oost 2-5 Eddy Merlijn

Finale:
Wesley van Trijp 6-5 Eddy Merlijn

Daarnaast had Wesley van Trijp met 9 stuks het grootste aandeel in de 37 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 167 uit handen kwam van Jisse de Boer. Beste dame werd Patricia Kleijzen met een 2e plaats in de winnaarsronde van de B Poule.

Zaterdagavond 12 mei zal de 6e editie van het A&B Merwehof Moneydarts 2018 plaatsvinden in Café Merwehof te Dordrecht, waarbij de winnaar van de B poule weer minimaal €50,- zal ontvangen en de winnaar van de A poule minimaal €75,-. Tevens zal iedereen weer kunnen genieten van de geserveerde broodjes en zal ieders eerste 180’er worden beloond met een gratis consumptie van het huis.

Alle aanvullende informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!