wesley van trijp patrick van de boogaart hofOp dinsdag 1 mei 2018 mocht HW Darts alweer zijn 24e wekelijkse moneydartsavond doorbrengen in Café 'T Hof van Jericho te Rotterdam. Hierbij mochten wij aanvangen met 32 deelnemers die met elkaar de strijd aangingen om de goed gevulde enveloppe met €80,- en de overige prijzen. Ook werden er deze avond als extraatje 2 bierpakketten en 2 wijnpakketten verloot onder de deelnemers. De deelnemers werden verdeeld onder 8 poules van 4 waarin duidelijk werd wie zich zou plaatsen voor de winnaars- of verliezersronde.

Nadat Dennis Zijdemans en Dylan van Schijndel elkaar al troffen in de poulefase, kwamen zij elkaar weer tegen in de finale van de verliezersronde. Zij moesten in de poulefase Nigel van Milligen en Zereso Zeverboom voor zich dulden, waarna Dylan te sterk was voor Mike Split (2-1), Patricia Kleijzen (2-0) en Maurice Burgemeester (3-0) en Dennis zijn finaleplek wist af te dwingen ten kosten van Demi van Gelder (2-0), Danny Django (2-1) en Anjana Bhagwandin (1-3).

Waar Dylan in de poulefase een 2-0 overwinning wist te boeken op Dennis, waren deze keer de rollen omgedraaid. Door middel van een 120 finish en een 180er wist Dennis Zijdemans de finale met 4-1 te winnen en zodoende de verliezersronde voor zich op te eisen.

Kwartfinale:
Dylan van Schijndel 2-0 Patricia Kleijzen
Maurice Burgemeester 2-1 Brian Rufi
Anjana Bhagwandin 2-0 Mickey Rackhorst
Dennis Zijdemans 2-1 Danny Django

Halve finale:
Dylan van Schijndel 3-0 Maurice Burgemeester
Dennis Zijdemans 3-1 Anjana Bhagwandin

Finale:
Dennis Zijdemans 4-1 Dylan van Schijndel

In de winnaarsronde konden we ons gaan opmaken voor het derde finaleonderonsje tussen Danny van Trijp en Patrick van den Boogaard. Ook zij zaten in de poulefase bij elkaar, waarin zij Brian Rufi en Danny Django naar de verliezersronde zonden. Vervolgens wist Danny een sterke reeks neer te zetten door met duidelijke cijfers te winnen van Jeffrey Weis (3-0), Ricardo van der Vloed (4-0) en Nigel van Milligen (5-2), terwijl ook Patrick maar 2 legs in totaal afstond na overwinningen op Ferry Wennekes (3-0), Wesley van Trijp (4-2) en Peter van der Veer (5-0).

Waar de wedstrijd in de poulefase dicht bij elkaar lag (2-1 voor Danny), leken de rollen ook in deze finale compleet omgedraaid. Patrick schoot met sterk spel uit de startblokken en verschafte zich met een 3-0, 4-1 en 5-2 voorsprong een prima uitgangspositie om Danny voor de derde keer in de finale te verslaan. Weliswaar zakte het spel bij Patrick wat weg en vocht Danny voor zijn laatste kans, waarmee hij uiteindelijk een beslissende laatste leg mee wist af te dwingen. Hierin leek Patrick weer bij de les, maar werd de winnende dubbel niet gevonden, waardoor het toch Danny was die met een 6-5 overwinning de 24e Cafe 'T Hof van Jeircho Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de enveloppe gevuld met vandaag €80,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 4-1 Daniel Geysendorpher
Danny van Trijp 4-0 Ricardo van der Vloed
Peter van de Veer 4-1 Stefano van Engelen
Patrick van den Boogaard 4-2 Wesley van Trijp

Halve finale:
Danny van Trijp 5-2 Nigel van milligen
Patrick van den Boogaard 5-0 Peter van de Veer

Finale:
Danny van trijp 6-5 Patrick van den Boogaard

De hoogste finish kwam vanavond uit handen van Zereso Zeverboom met 128 en met 5 stuks nam Nigel van Milligen de meeste 180’ers voor zijn rekening. De beste dame van vanavond was Anjana Bhagwandin met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!