wesley van trijp patrick vd boogaart KoningsdagVrijdagmiddag 27 april was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Numansdorp voor het jaarlijkse koningsdagtoernooi. Waar we vorig jaar in samenwerking met shoPDarts in de grote tent 36 deelnemers mochten ontvangen, was het dit jaar op de 2e editie van de King of Darts met 23 deelnemers een stukje rustiger. Dit jaar was Winners Café het decor en zat de oranjesfeer er dus al snel in, waardoor we rond de klok van 13:00 uur feestelijk van start konden gaan met de gebruikelijke poulefase.

Na het uitdelen van de traditionele dienbladen met shotjes kon de strijd om de 1e plek van €150,- en de 9 overige prijzen worden vervolgd in de vorm van een winnaars- en verliezersronde. Uiteindelijk wisten Maurice Burgemeester en Nick van der Linden zich goed te herstellen van hun ritje naar de verliezersronde en wisten zij de finaleplekken voor zich op te eisen.

Maurice bleef in zijn poule voor Joelle van Dijk, maar moest toezien hoe Willy van Casteren, Mike de Kruijff en Melvin van Hulst zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. In knock-outfase kende Maurice verders weinig problemen en werden na een vrije ronde Marco Buijks (3-0) en Fabian Bakker (4-1) op een nederlaag getrakteerd.
Nick liet op zijn beurt sterk spel zien in zijn poule, maar dat bleek niet genoeg voor een plaatsje bij de beste 2. Hij hield weliswaar Mickey Rakhorst onder zich, maar moest Patrick van den Boogaard en Wesley van Trijp voor zich dulden. Vervolgens wist hij zijn vertoonde spel voort te zetten en kende hij na een bye geen mededogen met Melissa van Puffelen (3-0) en Corne van de Werken (4-1).

In de finale kon Maurice het niet meer bolwerken en zette Nick zijn goede spel stoïcijns voort. Met een klinkende 5-0 overwinning was het dan ook Nick die de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Marco Buijks 0-3 Maurice Burgemeester
Dylan Sprangers 0-3 Fabian Bakker
Nick van der Linden 3-0 Melissa van Puffelen
Corne van de Werken 3-0 Joelle van Dijk

Halve finale:
Maurice Burgemeester 4-1 Fabian Bakker
Nick van der Linden 4-1 Corne van de Werken

Finale:
Maurice Burgemeester 0-5 Nick van der Linden

In de winnaarsronde leverde de poule van Nick nog 2 finalisten af. Zo kende Wesley van Trijp een sterke zegereeks tegen Mike de Kruijff (4-1), Nick Kappetijn (4-0) en Berry Herks (5-1), terwijl ook Patrick met duidelijke cijfers won van Michael Cohen (4-1), waarna twee spannende partijen winnend werden afgesloten ten kosten van Jisse de Boer (4-3) en Willy van Casteren (5-3).

In de finale wist Wesley al vroeg een break te plaatsen, waardoor Patrick direct achter de feiten aanliep. Beide heren kende geen problemen met het behouden van de eigen legs en Wesley leek zich op te kunnen maken voor de eindzege. Weliswaar slaagde Patrick er in om op de valreep toch nog terug te breaken, waardoor het aankwam op een beslissende laatste leg. Hierin bleek Wesley dan toch echt de sterkste en mocht hij zich de winnaar noemen van de 2e editie van de King of Darts 2018 en de goedgevulde enveloppe met €150,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Jisse de Boer 3-4 Patrick van den Boogaard
Willy van Casteren 4-3 Wesley van Beekum
Dylan van Schijndel 1-4 Berry Herks
Nick Kappetijn 0-4 Wesley van Trijp

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 5-3 Willy van Casteren
Berry Herks 1-5 Wesley van Trijp

Finale:
Patrick van den Boogaard 5-6 Wesley van Trijp

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 7 stuks nog wel het grootste aandeel in de 29 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Dylan van Schijndel. Beste dame werd Angelique Boekkooi met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Komende zomer zijn we zoals ieder jaar weer te vinden in Winners Café te Numansdorp. Meer informatie zal in de komende weken volgen!

Blijf op de hoogte via onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!