marc peeters winston vd graafWoensdagavond 25 april stond Café Merwehof te Dordrecht weer in teken van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Door regionale competitieverplichtingen ontbrak een groot deel van het wekelijkse deelnemersveld met als gevolg dat we op deze avond maar 12 deelnemers mochten verwelkomen. Zonder een uitgesproken favoriet kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur het startschot geven voor de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde mochten poulegenoten Gerrit Geelen en Ted Carbone het in de finale opnieuw tegen elkaar opnemen. Zij moesten in de poulefase Hans Stiphout en Marc Peeters voor zich dulden, waarna Gerrit in de knock-outfase te sterk was voor Joelle van Dijk (3-0) en Maurice Le Grand (4-1) en Ted op zijn beurt Carlos de Jong (3-1) en Nicolay van der Hoek (4-0) verschalkte.

Waar Ted in de poulefase geen problemen kende met Gerrit (3-0), waren de rollen nu compleet omgedraaid. Gerrit bleek goed bij de les en pakte met een klinkende 5-1 overwinning zijn revanche, waarmee hij de verliezersronde voor kon zich opeisen.

Kwartfinale:
Nicolay van der Hoek – bye
Ted Carbone 3-1 Carlos de Jong
Maurice Le Grand – bye
Joelle van Dijk 0-3 Gerrit Geelen

Halve finale:
Nicolay van der Hoek 0-4 Ted Carbone
Maurice Le Grand 1-4 Gerrit Geelen

Finale:
Ted Carbone 1-5 Gerrit Geelen

In de winnaarsronde leverde de poule van Ted en Gerrit nog een finalist af. Het was Marc Peeters die een 2e plaats in de poule wist te vervolgen met twee goede overwinningen op Melvin van Hulst (4-0) en Maurice Burgemeester (5-2) en zich voor zijn eerste finale mocht gaan opmaken.

Aan de andere kant van het schema liet de jeugdige Winston van de Graaf van zich spreken. Ook hij moest genoegen nemen met een 2e plaats in de poule onder Maurice Burgemeester, maar boven Maurice Le Grand en Carlos de Jong, waarna hij in de knock-outfase in 2 spannende partijen wist af te rekenen met Hans Stiphout (4-3) en Michael Cohen (5-3) en ook zijn eerste finaleplaats een feit was.

In de finale slaagde Marc er niet in om zijn daarvoor getoonde spel naar voren te halen en daar wist Winston wel raad mee. Zonder problemen haalde hij 6 van de 7 legs binnen en kon hij zodoende met een 6-1 overwinning de 31e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam schrijven en mocht hij rijkstgevulde enveloppe in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Michael Cohen – bye
Hans Stiphout 3-4 Winston van de Graaf
Maurice Burgemeester – bye
Melvin van Hulst 0-4 Marc Peeters

Halve finale:
Michael Cohen 3-5 Winston van de Graaf
Maurice Burgemeester 2-5 Marc Peeters

Finale:
Winston van de Graaf 6-1 Marc Peeters

Daarnaast waren Michael Cohen en Winston van de Graaf met ieder één stuk verantwoordelijk voor de 180’ers, terwijl de hoogste finish van 158 uit handen kwam van Ted Carbone. Beste dame werd Joelle van Dijk met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aankomende woensdag zal de strijd om alle prijzen in Café Merwehof te Dordrecht weer losbarsten. Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!