wesley van trijpWoensdagavond 18 april stond Café Merwehof te Dordrecht weer in het teken van een speciale editie ter eren van onze 30e editie van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Ondanks een verwachte rustige opkomst vanwege de Premier League Darts in Ahoy, boden we net als iedere speciale editie een gegarandeerde prijzenpot van ditmaal €184,- aan, waar de 16 aanwezige deelnemers om mochten gaan strijden. Zoals gebruikelijk werd er gestart in een poulefase, waarin werd bepaald wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou voegen.

In de verliezersronde zagen we Danny Django en Nicolay van der Hoek een finaleplek bemachtigen. Danny begon met een 3e plaats in de poulefase boven Ben Kortsmit, maar onder Wesley van Trijp en Dylan van Schijndel, waarna hij in de knock-outfase wist af te rekenen met Melissa van Puffelen (3-0) en Maurice Burgemeester (3-2).

Ook Nicolay moest genoegen nemen met een 3e plaats in de poule; hij won van Melissa van Puffelen, maar verloor van Ronnie Bredewoud en Gerrit Geelen. In de verliezersronde boekte hij vervolgens een duidelijke overwinning op Ben Kortsmit (3-0), waarna hij in de halve finale alle zeilen moest bijzetten om zich te ontdoen van Carmen Wolf (3-2).

In de finale maakte er beide heren er net als in de halve finale een spannende partij van. Ook nu leek de wedstrijd weer af te stevenen op een beslissende laatste leg. Echter slaagde Danny er niet in om een 3-2 achterstand recht te breien en kon Nicolay met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Carmen Wolf 3-0 Joelle van Dijk
Nicolay van der Hoek 3-0 Ben Kortsmit
Danny Django 3-0 Melissa van Puffelen
Maurice Burgemeester 3-0 Dylan Sprangers

Halve finale:
Carmen Wolf 2-3 Nicolay van der Hoek
Danny Django 3-2 Maurice Burgemeester

Finale:
Nicolay van der Hoek 4-2 Danny Django

In de winnaarsronde waren het poulegenoten Wesley van Trijp en Dylan van Schijndel die zich naar de finale wisten te spelen. Waar Wesley na een 1e plaats in de poulefase in twee spannende partijen Gerrit Geelen (4-2) en Berry Herks (5-3) wist te verslaan, boekte Dylan na een 2e plaats twee sterke overwinningen op Ronnie Bredewoud (4-1) en Robert Krijthe (5-1).

In de poulefase wisten beide heren er een spannende partij van te maken, waarbij Wesley met 3-2 te sterk was voor Dylan. Wederom leek de wedstrijd dicht bij elkaar te zitten, maar was het Wesley die vastberaden was om na zijn zege op de 28e editie ook deze eindzege bij te mogen schrijven. Waar het bij Dylan allemaal wat moeizamer ging, zette Wesley zijn goede spel voort met onder andere 3 maximale scores. Zodoende was het ook Wesley die met een 6-3 overwinning de 30e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en daarmee de rijkstgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Robert Krijthe 4-0 Ronald Bredewoud
Ronnie Bredewoud 1-4 Dylan van Schijndel
Wesley van Trijp 4-2 Gerrit Geelen
Berry Herks 4-3 Michael Cohen

Halve finale:
Robert Krijthe 1-5 Dylan van Schijndel
Wesley van Trijp 5-3 Berry Herks

Finale:
Dylan van Schijndel 3-6 Wesley van Trijp

Daarnaast Wesley van Trijp met 7 stuks het grootste aandeel in de 22 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 148 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Carmen Wolf met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aankomende woensdag zal de strijd om alle prijzen in Café Merwehof te Dordrecht weer losbarsten. Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!