agnes marco losZestig dames en heren melden zich afgelopen woensdag in de feesttent te Heerjansdam voor deelname een het traditionele Oranjetoernooi. Om half acht werd gestart in een poulesysteem om een scheiding te maken tussen de “goeien” en de “mindere” goden op deze avond.

Na de poules barstte de strijd echt los en werd verder gespeelt in een winnaars en verliezerronde. De winnaar van een jaar eerder, Zereso Zeverboom was afwezig, en dus zou er nieuw gezicht komen. Marco Los was deze avond helemaal los en na winst op Alwin Overduin en Stefanie Hoogeveen werd in de kwartfinale Erwin Veweij naar het schrijfbord gedirigeerd. Ed v.d. Gaarden versloeg in de kwartfinale Danny de Reus en Donny den Exter was te sterk voor Martijn Bos. Patrick Sonneveld liet Peter Zimmer in het stof bijten.

patrick sonneveldIn de halve finale twee mooie partijen waarbij Marco vlot afrekende met Ed v.d. Gaarden en Patrick na een spannende strijd Donny den Exter versloeg. In de finale dus Marco Los, die een paar jaar eerder al won, en Patrick Sonneveld de winnaar van de verliezerronde in 2017.

In de finale opende Marco sterk, nam een 1-0 voorsprong, om vervolgens enkele beurten de dubbel te missen in de 2e leg. Patrick profiteerde meteen en liet er een sterke 3e leg op volgen wat hem de 2-1 bracht. In de laatste twee legs zette Marco dan toch weer een tandje hoger op, trok ze allebei naar zich toe en waarmee met 3-2 de toernooizege. Voor Patrick na de winst in de verliezerronde een jaar eerder nu dus de runner-up positie.

agnes remco de jongIn de verliezerronde ditmaal ook een toernooiwinnaar van een eerdere editie. Ron Kars wist zich ditmaal niet voor de winnaarsronde te plaatsen, maar speelde zich ten koste van Stefan van Waterschoot, Schier Gouman, Ricardo Bal en, met enig geluk, Vicky v.d. Gaarden wel de finale in. Tegenstander hierin was Remco de Jong die eerder te sterk bleek voor Herm van Gelderen, Tim Hulsman, Marco de Graaf en Mels de Vliegh.

In deze finale liet Remco er geen twijfel over bestaan wie er de sterkste was, met 3-0 trok hij aan het langste eind en moest Ron zich tevreden stellen met de 2e plaats.

De hoogste finish bleef ditmaal steken op 108 en deze werd gegooid door Dino Dawkaran en Erwin Verweij. Marco Los nam met vijf stuks ook de meeste van de twintig gegooid 180 scores voor zijn rekening.

Tussendoor werd de wedstrijdtafel van de laatste jaren, Jaap en Wil Dijksman, door de organisatie van de Oranjevereniging nog in het zonnetje gezet voor hun medewerking.

De organisatie bedankt de deelnemers voor hun gezellige aanwezigheid en deelname, en Agnes Gouman voor haar medewerking aan de wedstrijdtafel. Om 12.30 uur kon iedereen weer tevreden huiswaarts keren om zich op te maken voor de verdere feestweek in Heerjansdam.