nigel wesleyOp 18 april mocht HW Darts alweer zijn 22e dinsdagavond in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam doorbrengen, waarbij de darters met elkaar de strijd aangingen wie er met de 1e plek van maar liefst €75,- en de overige prijzen vandoor konden gaan. Met 24 deelnemers, verdeeld over 6 poules van 4, gingen we om 20.00 uur van start met de poulefase om zo uiteindelijk te kunnen bepalen wie er naar de winnaars- of verliezersronde zou gaan.

In de finale van de verliezersronde waren het Maurice Burgemeester en Demi van Gelder die oog in oog met elkaar stonden. Om de finale te kunnen bereiken stond Maurice geen leg af aan Melissa Arendse (3-0) en boekte hij een ruime zege op Brian Rufi (3-1). Demi van Gelder wist de finale te behalen zonder legverlies, waarbij ze eerst Selina van Deursen uitschakelde (3-0) en daaropvolgend Julie Koenen (3-0).

Tijdens de finale wist Demi de 1e leg te pakken, waarop Maurice in de 2e leg antwoordde met een 160 finish. De zege was bijna binnen voor Demi, die de stand tot 3-1 voort bracht, maar het was uiteindelijk Maurice die toch te sterk was en de finale van de verliezersronde met 4-3 op zijn naam schreef.

Kwartfinale:
Maurice Burgemeester 3-0 Melissa Arende
Brian Rufi 3-0 Sanne den Ouden
Demi van Gelder 3-0 Selina van Deursen
Julie Koenen 3-0 Fabio Palinckx

Halve finale:
Maurice Burgemeester 3-1 Brian Rufi
Demi van Gelder 3-0 Julie Koenen

Finale:
Maurice Burgemeester 4-3 Demi van Gelder

In de winnaarsronde wist Nigel van Milligen al voor de 3e keer op rij een plek te bemachtigen in de finale. Dit keer niet tegen Danny van Trijp, maar zijn tweelingbroer Wesley van Trijp. Nadat Nigel een eerste plek wist te behalen in de poulefase, was hij ook te sterk voor Patricia Kleijzen (3-0), Stefano van Engelen (4-1) en Ricardo van der Vloed (5-2). Ook Wesley van Trijp wist een 1e plek te bemachtigen in zijn poule en rekende daarna af met Daniel Geysendorpher (4-3) en zijn broer Danny van Trijp (5-4).

Waar Nigel vorige week een 6-5 overwinning wist te boeken op Danny van Trijp in een spannende partij, mocht hij vandaag in de finale zijn titel proberen te verdedigen. In de finale was het Wesley die de leiding wist te nemen met een 3-0 voorsprong, maar Nigel liet er geen gras over groeien en wist terug te komen tot een 4-3 achterstand. Uiteindelijk was het toch Wesley die te sterk was voor Nigel en zodoende de 22e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 met een 6-3 overwinning op zijn naam mocht schrijven en de enveloppe gevuld met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 4-1 Stefano van Engelen
Ricardo van der Vloed 4-1 Danny Django
Wesley van Trijp 4-3 Daniel Geysendorpher
Danny van Trijp 4-2 Zereso Zeverboom

Halve finale:
Nigel van Milligen 5-2 Ricardo van der Vloed
Wesley van Trijp 5-4 Danny van Trijp

Finale:
Wesley van Trijp 6-3 Nigel van Milligen

Wesley van Trijp was ook nog eens verantwoordelijk voor de meest gegooide 180’ers met maar liefst 7 stuks, maar het was Maurice Burgemeester die in de finale van de verliezersronde een 160 finish uitgooide en hiermee ook gelijk de hoogste op zijn rekening nam. Patricia Kleijzen mocht de titel beste dame in handen nemen door een 9e plek veroverd te hebben in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!