danny van trijp nigel van milligen

Dinsdagavond 10 april was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 8 overige prijzen. Met 26 deelnemers konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie zich zou voegen in de winnaars- of verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde zagen we de poulegenoten uit de poule des doods de finale behalen. Michel van Velzen en Stefano van Engelen werden door Nigel van Milligen, Patrick van den Boogaard en Wesley van Trijp naar de verliezersronde gestuurd, waarna Michel geen leg afstond aan Melissa Arendse (3-0), Mark van Kooten (3-0) en Demi van Gelder (4-0) en ook Stefano zich wist te ontdoen van Melvin van Hulst (3-0), Fabio Palinckx (3-1) en Menno Bout (4-2).

Michel boekte in de poulefase een zege met met minimaal verschil op Stefano, maar in de finale wist hij al snel het verschil te maken. Stefano kwam niet in de beurt van zijn niveau en daar maakte Michel optimaal gebruik van, waardoor hij met een klinkende 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Mark van Kooten 0-3 Michel van Velzen
Demi van Gelder 3-1 Selina van Deursen
Fabio Palinckx 1-3 Stefano van Engelen
Menno Bout 3-0 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Michel van Velzen 4-0 Demi van Gelder
Stefano van Engelen 4-2 Menno Bout

Finale:
Michel van Velzen 5-0 Stefano van Engelen

In de winnaarsronde zagen we net als tijdens de vorige editie Nigel van Milligen en Danny van Trijp een finaleplek bemachtigen. Nigel begon sterk met een 1e plaats in de poulefase, hetgeen werd beloond met een vrije loting, waarna zowel Maurice Burgemeester (4-1) als Daniel Geysendorpher (5-1) maar 1 leg wisten af te pakken.

Ook Danny begon met een 1e plaats in de poule ten kosten van Ferry Wennekes, Fabio Palinckx en Selina van Deursen, waarna hij wist af te rekenen met Mickey Rakhorst (4-0), Patrick van den Boogaard (4-3) en Wesley Plaisier (5-1).

Waar Danny vorige week in de finale domineerde en Nigel met 6-2 aan de kant zette, slaagde Nigel er ditmaal wel in om er een echte wedstrijd van te maken. De wedstrijd ging gelijk op, maar het was Nigel die zich als eerste op matchpoint wist te zetten bij een stand van 5-4. Danny wist er op de valreep nog een beslissende laatste leg uit te persen, maar hierin bleek Nigel met onder andere een belangrijke 180’er de sterkste en schreef hij zodoende met een 6-5 overwinning de 21e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam en mocht hij de rijkstgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 4-1 Maurice Burgemeester
Daniel Geysendorpher 4-2 Ferry Wennekes
Frenk Warnaar 1-4 Wesley Plaisier
Danny van Trijp 4-3 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Nigel van Milligen 5-1 Daniel Geysendorpher
Wesley Plaisier 1-5 Danny van Trijp

Finale:
Nigel van Milligen 6-5 Danny van Trijp

Daarnaast had Wesley Plaisier met 5 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 140 uit handen kwam van Nigel van Milligen. Beste dame werd Demi van Gelder met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!