hof koppels 2Zondagmiddag 8 april was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 2e editie van de Open Café ’T hof Van Jericho koppels 2018. Waar er tijdens de 1e editie 28 koppels zich kwamen aanmelden bij de wedstrijdtafel, moest de organisatie ditmaal genoegen nemen met een aantal van 15 koppels. Desalniettemin zat de sfeer er goed in en konden we zoals gebruikelijk van start in poules gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarbij het duidelijk zou worden welke koppels er van door zouden gaan met de 1e plaats van €150,- en de overige prijzen.

In de finale van de verliezersronde zagen we de koppels Michael van der Veer / Richard van Vliet en Melvin van Hulst / Maurice Burgemeester terug. Van der Veer / Van Vliet begonnen met een 4e plaats in de poule boven Michael Cohen / Kevin Kruijthof, maar onder Danny van Trijp / Patrick van den Boogaard, Dylan van Schijndel / Nigel van Milligen en Willy van Casteren / Ferry Wennekes. Deze 4e plek bleek echter genoeg voor een bye, waarna het dameskoppel Caitlin Klein / Sheila de Man er aan moesten geloven in de halve finale (4-2).

Van Hulst / Burgemeester bewandelden hetzelfde pad. Ook zij werden 4e in de poule boven Caitlin Klein / Sheila de Man, maar achter Zereso Zeverboom / Berry Herks, Peter Klein / Niek Braskamp en Wesley van Trijp / Melissa van Puffelen. Eveneens leverde dit voor hun een vrijloting op, waarna Michael Cohen / Kevin Kruijthof op een 4-1 nederlaag werden getrakteerd in de halve finale.

In de finale boden Van Hulst / Burgemeester nog de nodige tegenstand, maar desondanks wisten zij maar 2 legs op het schrijfbord te krijgen. De overige 5 legs werden gewonnen door Van der Veer / Van Vliet, die zodoende met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeisten.

Halve finale:
Michael van der Veer / Richard van Vliet 4-2 Caitlin Klein / Sheila de Man
Melvin van Hulst / Maurice Burgemeester 4-1 Michael Cohen / Kevin Kruijthof

Finale:
Michael van der Veer / Richard van Vliet 5-2 Melvin van Hulst / Maurice Burgemeester

In de winnaarsronde wisten de nummers 1 van poule 1 (Danny van Trijp / Patrick van den Boogaard ) en 2 (Zereso Zeverboom / Berry Herks) een finaleplek af te dwingen. Na een foutloos begin kende Van Trijp / Van den Boogaard in de knock-outfase geen mededogen met Peter Klein / Niek Braskamp (4-1) en Willy van Casteren / Ferry Wennekes (5-0), terwijl Zeverboom / Herks op hun beurt wisten af te rekenen met de koppels Quincy den Boer / Anjana Bhagwandin (4-0) en Dylan van Schijndel / Nigel van Milligen (5-2).

In de finale schoten Zeverboom / Herks uit de startblokken met onder andere 4 maximale scores van Berry in de eerste 4 legs. Van Trijp / Van den Boogaard bleven echter nog redelijk in het spoor, maar gemiste kansen werden genadeloos afgestraft waardoor Zeverboom / Herks zich al snel naar een 5-3 voorsprong speelden. Van Trijp / Van den Boogaard kregen nog de mogelijkheid om de wedstrijd te verlengen, maar na gemis over en weer waren het uiteindelijk toch Zeverboom / Herks die de winnende dubbel wisten te raken en zodoende met een 6-3 overwinning de 2e editie van de Open Café ’T Hof van Jericho Koppels 2018 op hun naam schreven en de rijkstgevulde enveloppe met €150,- in ontvangst mochten nemen.

Kwartfinale:
Danny van Trijp / Patrick van den Boogaard 4-1 Peter Klein / Niek Braskamp
Ricardo van der Vloed / Max Brobbel 0-4 Willy van Casteren / Ferry Wennekes
Zereso Zeverboom / Berry Herks 4-0 Quincy den Boer / Anjana Bhagwandin
Dylan van Schijndel / Nigel van Milligen 4-1 Wesley van Trijp / Melissa van Puffelen

Halve finale:
Danny van Trijp / Patrick van den Boogaard 5-0 Willy van Casteren / Ferry Wennekes
Zereso Zeverboom / Berry Herks 5-2 Dylan van Schijndel / Nigel van Milligen

Finale:
Danny van Trijp / Patrick van den Boogaard 3-6 Zereso Zeverboom / Berry Herks

Daarnaast had Danny van Trijp met 7 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Wesley van Trijp.

Aanstaande dinsdag zijn we weer te vinden in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij er gestreden zal worden om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!