wesleey danny van trijpWoensdagavond 4 april was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men wederom de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de overige prijzen. Ditmaal een iets rustiger avondje en zodoende mocht de organisatie van HW Darts 16 deelnemers ontvangen die in een poulefase mochten gaan uitmaken wie er zou doorstromen naar de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we poulegenoten Willy van Casteren en Dylan Sprangers terug in de finale van de verliezersronde. Zij moesten in hun poule Wesley van Trijp en Danny de Bie voor zich dulden, waarna Willy te sterk was voor Joelle van Dijk (3-0) en Berry Herks (4-2) en Dylan wist af te rekenen met Hans Stiphout (3-1) en Nigel Dikhoff (4-1).

In de poulefase was het Dylan die nipt met 3-2 zegevierde over Willy en ook in de finale lag de wedstrijd weer dicht bij elkaar. Wederom kwam het aan op een beslissende laatste leg, welke ditmaal in handen viel van Willy die zodoende met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Willy van Casteren 3-0 Joelle van Dijk
Berry Herks 3-0 Maurice Burgemeester
Nigel Dikhoff 3-0 Fabio Palinckx
Hans Stiphout 1-3 Dylan Sprangers

Halve finale:
Willy van Casteren 4-2 Berry Herks
Nigel Dikhoff 1-4 Dylan Sprangers

Finale:
Willy van Casteren 5-4 Dylan Sprangers

In de finale van de winnaarsronde bemachtigde Danny van Trijp voor de 6e keer binnen zijn 6 laatste optredens een finaleplek. Hij eindigde in de poulefase weliswaar 2e achter Viggo van der Kuijl en voor Berry Herks en Fabio Palinckx, maar dat had verders weinig effect, aangezien hij met duidelijke cijfers Thom van den Herik (4-0) en Ferry Wennekes (5-1) aan de kant wist te zetten.

De poule van de finalisten van de verliezerronde leverde met Wesley van Trijp ook nog een finalist af in de winnaarsronde. Na een 1e plaats in de poulefase, waarin alleen Danny de Bie een leg wist te pakken, werd in de knock-outfase zelfs geen leg meer afgestaan aan Danny Django (4-0) en Viggo van der Kuijl (5-0).

Waar dit voor Danny alweer finale nummertje 12 was (8x winst), was dit voor Wesley pas zijn derde finale. Zijn vorige 2 finales gingen verloren tegen Michael van Dijk (6-5) en Mike van Duivenbode (6-1), waardoor Wesley vastberaden was om het er ditmaal beter van af te brengen. Het werd uiteindelijk een gelijkopgaande wedstrijd waarbij beide broeders de eigen legs wisten te behouden, waardoor het schrijfbord na 10 gespeelde legs een stand van 5-5 aangaf en een beslissende laatste leg de doorslag moest geven. Met onder andere een belangrijke 180’er wist Wesley deze leg naar zich toe te trekken en kon hij zich zodoende met een 6-5 overwinning de winnaar noemen van de 28e HW Django Moneydarts 2018 en mocht hij daarmee de rijkstgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 4-0 Danny Django
Viggo van der Kuijl 4-0 Mitchell van Burk
Thom van den Herik 0-4 Danny van Trijp
Ferry Wennekes 4-3 Danny de Bie

Halve finale:
Wesley van Trijp 5-0 Viggo van der Kuijl
Danny van Trijp 5-1 Ferry Wennekes

Finale:
Wesley van Trijp 6-5 Danny van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 7 stuks het grootste aandeel in de 25 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 148 uit handen kwam van Willy van Casteren. Beste dame werd Joelle van Dijk met een 5e plaats in de verliezerronde.

Aankomende woensdag zal er in Café Merwehof te Dordrecht weer het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi worden georganiseerd, waarbij er, zoals wekelijks het geval is, gestreden zal worden om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!