van trijp ramanZondagmiddag 1 april stond Winners Café te Numansdorp voor de eerste keer in het teken van het Open Winners Karaokedarts 2018. De dag werd gestart met een singletoernooi, waarbij er werd gestreden om de 1e plek van €100,- en de 7 overige prijzen, waarna er genoten kon worden van een heerlijk buffet voor alle aanwezigen, waardoor iedereen de karaokeavond met een volle maag kon vervolgen. Uiteindelijk mocht de organisatie van HW Darts 28 deelnemers ontvangen die met elkaar de strijd aangingen in een poulefase om te bepalen wie er door zou gaan naar de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Wesley van Trijp en Max Brobbel de finale van de verliezersronde halen. Max begon met de nodige moeite aan het toernooi. Zijn eerste poulewedstrijd werd verloren van Melissa Arendse, die tevens haar 1e 180’er wist te gooien, waarna ook Willy van Casteren en Brian Raman een maatje te groot waren. Daarentegen verliep de verliezersronde een stuk beter en werden Melissa van Puffelen (3-1), Arjan Versendaal (3-1) en Stephan Engelmoer (4-1) aan de kant gezet.

Wesley begon zijn poulefase met een zege op Jonathan den Ouden, maar moest hij vervolgens zijn meerdere erkennen in Nigel van Milligen en Dennis van Genderen waardoor een 3e plaats restte. Deze teleurstelling werd echter snel aan de kant geschoven en zonder legverlies speelde hij zich door naar de finale ten kosten van Rick de Waard (3-0), Jeffrey Weiss (3-0) en Maurice Burgemeester (4-0).

Ook in de finale was Wesley niet van zijn stuk te brengen. Max slaagde er dan ook niet om Wesley zijn eerste leg tegen in de knock-outfase toe te delen en kon Wesley zonder problemen met een 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Jeffrey Weiss 0-3 Wesley van Trijp
Maurice Burgemeester 3-0 Melissa Arendse
Arjan Versendaal 1-3 Max Brobbel
Stephan Engelmoer 3-1 Melvin van Hulst

Halve finale:
Wesley van Trijp 4-0 Maurice Burgemeester
Max Brobbel 4-1 Stephan Engelmoer

Finale:
Wesley van Trijp 5-0 Max Brobbel

In de finale van de winnaarsronde konden we ons gaan opmaken voor een Nederlands-Belgisch onderonsje tussen Danny van Trijp en Brian Raman. Danny eindigde in zijn poule boven Melissa van Puffelen en Rick de Waard, maar moest Steven Raman voor zich dulden. In de knock-outfase stond Danny echter weer op scherp en rekende in drie sterke partijen af met Nigel van Milligen (4-2), Wilco Vermeulen (4-1) en Willy van Casteren (5-1).

Ook Brian moest door een nederlaag tegen Willy van Casteren genoegen nemen met een 2e plaats in de poulefase, waarna hij in de knock-outfase geen mededogen kende met Steven Raman (4-0) en Frenk Warnaar (4-0) om vervolgens in een spannende halve finale Stefano van Engelen aan de kant te zetten (5-3).

In de finale, welke voor de verandering werd gespeeld over een best of 3 sets / best of 5 legs, schoot Brian sterk uit de startblokken en greep met goed finishwerk de eerste set met 3-0. Danny was op tijd bij de les en greep met een tandje extra de tweede set met eveneens 3-0. In de laatste en beslissende set wisten beide heren dan eindelijk het vuur aan elkaars schenen te leggen en moest er bij een stand van 2-2 een beslissende laatste leg de doorslag geven. Hierin was Brian het koelbloedigste en gooide hij de wedstrijd in het slot, waarmee hij de 1e editie van de Winners Karaokedarts Singles 2018 op zijn schreef en de rijkstgevulde enveloppe met €100,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wilco Vermeulen 1-4 Danny van Trijp
Patrick van den Boogaard 1-4 Willy van Casteren
Frenk Warnaar 0-4 Brian Raman
Dennis van Genderen 1-4 Stefano van Engelen

Halve finale:
Danny van Trijp 5-1 Willy van Casteren
Brian Raman 5-3 Stefano van Engelen

Finale:
Danny van Trijp 1-2 (0-3, 3-0, 2-3) Brian Raman

Daarnaast had Brian Raman met 8 stuks ook het grootste aandeel in de 36 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Nigel van Milligen. Beste dame werd Michelle van den Boogaard met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Vrijdagmiddag 27 april zullen we weer in Winners Café te Numansdorp aanwezig zijn voor de 2e editie van de King of Darts 2018, waarbij er gestreden zal worden om de minimale 1e plek van €150,- en de overige prijzen. Vorig jaar was het ook Brian Raman die er vandoor ging met de eindzege ten kosten van Wilco Vermeulen, wie zal er deze koningsdag vandoor gaan met de hoofdprijs?

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!