jurgen jisse dylan thomZaterdagavond 31 maart stond Café Merwehof te Dordrecht voor de eerste keer in het teken van de Open Merwehof Koppels 2018. Met 33 koppels was de zaal meer dan gevuld en kon de organisatie van HW Darts rond de klok van 20:00 uur met goede moed van start gaan met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald welke koppels er door mochten naar de winnaars- of verliezersronde.

Één poule sprong er in het bijzonder tussenuit, al leverde deze weliswaar maar 1 finalist af. In deze poule wisten Daan Bastiaansen / Owen Roelofs en Wesley Plaisier / Eddy Merlijn door te stromen naar de winnaarsronde ten kosten van Dennis Faasen / Mitchell van Burk en Patrick van den Boogaard / Stefano van Engelen. Het laatstegenoemde koppel wist vervolgens de 3e plaats in de poule om te zetten in een finaleplek in de verliezersronde door achtereenvolgens de koppels Dave van Oldebarnevelt / Erik van Oldebarnevelt (2-0), Melissa van Puffelen / Michelle van den Boogaard (3-2) en Wesley van Trijp / Viggo van der Kuijl (3-1) aan de kant te zetten.

Aan de andere kant van het schema wisten Danny van Trijp / Eddy Broos zich te herstellen van een moeizaam begin. Zij eindigden in de poule boven Wesley van Beekum / Joey Rus Hartland, maar onder Arnod Timmermans / Ted Carbone en Dylan Sprangers / Stephan Kwakernaak, waardoor een plek in de verliezersronde restte. Hierin brachten zij het er beter vanaf en mochten zij zich gaan opmaken voor de finale na overwinningen op Nigel Bun / Tristan Korver (2-0), Dennis Faasen / Mitchell van Burk (3-1) en Marc Peeters / Carlos de Jong (3-1).

In de finale maakte beide koppels er een gezellig schouwspel van, hetgeen ook nog eens leek af te stevenen op een beslissende laatste leg. Echter slaagde Van den Boogaard / Van Engelen er niet om de stand gelijk te trekken tot 3-3 en profiteerde Van Trijp / Broos daar optimaal van en eisten zij met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Broos trijp hoogvlietKwartfinale:
Danny van Trijp / Eddy Broos 3-1 Dennis Faasen / Mitchell van Burk
Marc Peeters / Carlos de Jong 3-0 Danny Django / Fauve Leemberg
Melissa van Puffelen / Michelle van den Boogaard 2-3 Patrick van den Boogaard / Stefano van Engelen
Richard van Vliet / Ashlyn Woolaway 0-3 Wesley van Trijp / Viggo van der Kuijl

Halve finale:
Danny van Trijp / Eddy Broos 3-1 Marc Peeters / Carlos de Jong
Patrick van den Boogaard / Stefano van Engelen 3-1 Wesley van Trijp / Viggo van der Kuijl

Finale:
Danny van Trijp / Eddy Broos 4-2 Patrick van den Boogaard / Stefano van Engelen

In de winnaarsronde lieten de koppels Jisse de Boer / Dylan van Schijndel en Thom van den Herik / Jurgen Hoogvliet zich gelden door een finaleplek af te dwingen.

De Boer / Van Schijndel begonnen direct scherp aan het toernooi en wonnen in de poulefase al hun wedstrijden ten kosten van Jeroen Kromeich / Ad Kromeich, Mike de Kruijff / Maurice Le Grand, Wesley van Trijp / Viggo van der Kuijl en Tristan Korver / Nigel Bun. Ook in de winnaarsronde liep alles gesmeerd en versloegen zij Dylan Sprangers / Stephan Kwakernaak (3-0) en Quincy den Boer / Ricardo Hofman (4-1), waarna zij in de halve finale na een bloedstollende wedstrijd Daan Bastiaansen / Owen Roelofs van een finaleplek afhielden (5-4).

Ook Van den Herik / Hoogvliet begonnen voortvarend aan het toernooi door in de poulefase zonder problemen af te rekenen met Richard van Vliet / Ashlyn Woolaway, Anjana Bhagwandin/ Cheyenne Woolaway en Winston van de Graaf / Devon Voetee. Vervolgens werden Lotte van de Loo / Dion van de Beek in de knock-outfase zonder problemen naar het schrijfbord gedirigeerd (3-0), waarna zij in twee spannende wedstrijden het koelbloedigste wisten te blijven tegen Zereso Zeverboom / Nigel van Milligen (4-2) en Auke Reinders / Michael van Dijk (5-2).

In de finale begonnen Van den Herik / Hoogvliet uiterst sterk en liepen De Boer / Van Schijndel voornamelijk achter de feiten aan. Echter wist het laatstgenoemde koppel zich sterk terug te knokken en maakten zij er toch nog een evenwichtige strijd van, welke uitmondde in een beslissende laatste leg. Hierin stonden Van den Herik / Hoogvliet weer tijdig op scherp en sleepten zij deze in de wacht, waarmee zij met een 6-3 overwinning de 1e editie van de Open Merwehof Koppels 2018 op hun naam schreven en de rijkstgevulde enveloppe met €175,- in ontvangst mochten nemen.

Kwartfinale:
Jisse de Boer / Dylan van Schijndel 4-1 Quincy den Boer / Ricardo Hofman
Erik van Rijswijk / Berry Herks 1-4 Daan Bastiaansen / Owen Roelofs
Arnod Timmermans / Ted Carbone 1-4 Auke Reinders / Michael van Dijk
Thom van den Herik / Jurgen Hoogvliet 4-2 Zereso Zeverboom / Nigel van Milligen

Halve finale:
Jisse de Boer / Dylan van Schijndel 5-4 Daan Bastiaansen / Owen Roelofs
Auke Reinders / Michael van Dijk 2-5 Thom van den Herik / Jurgen Hoogvliet

Finale:
Jisse de Boer / Dylan van Schijndel 5-6 Thom van den Herik / Jurgen Hoogvliet

Daarnaast had Danny van Trijp met 4 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 157 uit handen kwam van Wesley van Beekum.

Zondagmiddag 8 april zal de organisatie van HW Darts weer een koppeltoernooi organiseren, welke ditmaal gehouden zal worden in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam. Dit betreft de 2e editie van de Open ’T Hof van Jericho 2018, waarbij er weer zal worden gestreden om de minimale 1e plek van €150,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!