ferry wennekesWoensdagavond 28 maart was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men wederom de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 20 deelnemers ontvangen die in een poulefase mochten gaan uitmaken wie er zou doorstromen naar de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Robert Krijthe en Willy van Casteren zich goed te herstellen van een 3e plaats in de poule door de finale van de verliezersronde te bereiken. Robert eindigde in zijn poule voor Naomi de Vos, maar achter Patrick Meeus en Michael Cohen, waarna hij in de knock-outfase geen leg meer afstond aan Danny Django (3-0) en Maurice Burgemeester (4-0).

Willy moest op zijn beurt in de poule Berry Herks en Nigel dikhoff voor zich dulden, waar een overwinning op Danny Django tegenover stond. Ook hij kende in de knock-outfase geen problemen en rekende zonder een leg af te staan af met Dylan Sprangers (3-0) en Nicolay van der Hoek (4-0).

In de finale wisten beide heren bij elkaar dan eindelijk de eerste legs tegen in de knock-outfase toe te delen, maar was het Robert die niet verder kwam dan 2 legs voor. De overige 5 legs kwamen op naam van Willy die zodoende met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Maurice Burgemeester 3-2 Richie IJzermans
Robert Krijthe 3-0 Danny Django
Nicolay van der Hoek 3-0 Fauve Leemberg
Willy van Casteren 3-0 Dylan Sprangers

Halve finale:
Maurice Burgemeester 0-4 Robert Krijthe
Nicolay van der Hoek 0-4 Willy van Casteren

Finale:
Robert Krijthe 2-5 Willy van Casteren

In de winnaarsronde slaagde Ferry Wennekes erin om zijn 6e finaleplaats af te dwingen. In de poulefase werden overwinningen geboekt op Dylan Sprangers en Richie IJzermans en een nederlaag geleden tegen Martijn de Bruin. Dit bracht hem echter niet van zijn stuk en overwinningen op Michael Cohen (4-0), Berry Herks (4-2) en Danny de Bie (5-1) brachten hem vervolgens de finale.

Aan de andere kant van het schema wist Cor IJzermans bij zijn eerste optreden op het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi direct een finaleplek te bemachtigen. Na een 1e plek in de poulefase ten kosten van Hans Stiphout, Maurice Burgemeester en Fauve Leemberg leek zijn kwartfinale tegen Martijn de Bruin verloren te zijn gegaan. Weliswaar kwamen zij er na het handen schudden achter dat het een best of 7 betrof en slaagde Cor erin om de 3-1 ‘nederlaag’ om te zetten in een 4-3 overwinning, waarna ook Nigel Dikhoff in een spannende strijd aan de zegekar werd gebonden (5-3).

Waar het voor Cor zijn eerste finale was, had Ferry dus nu de uitgelezen mogelijkheid om zijn tweede eindzege binnen zes finales te behalen. Echter werd het van beide kanten een enigszins stroeve finale, waardoor Cor nog altijd uitzicht had om Ferry dat feestje te ontnemen. Weliswaar bleek Ferry tijdig bij de les en kon hij de wedstrijd bij een stand van 5-3 in het slot gooien, waardoor hij met een 6-3 overwinning de 27e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkstgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Cor IJzermans 4-3 Martijn de Bruin
Patrick Meeus 3-4 Nigel Dikhoff
Danny de Bie 4-2 Hans Stiphout
Berry Herks 2-4 Ferry Wennekes

Halve finale:
Cor IJzermans 5-3 Nigel Dikhoff
Danny de Bie 1-5 Ferry Wennekes

Finale:
Cor IJzermans 3-6 Ferry Wennekes

Daarnaast had Berry Herks met 4 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 136 uit handen kwam van Robert Krijthe. Beste dame werd Fauve Leemberg met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aankomende woensdag zal er in Café Merwehof te Dordrecht weer het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi worden georganisereerd, waarbij er, zoals wekelijks het geval is, gestreden zal worden om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!