gebr van trijpDinsdagavond 27 maart was de organisatie van HW Darts weer te gast in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi. Met een nieuw recordaantal van 32 deelnemers konden we in 8 poules van 4 van start met de traditionele poulefase, waarin werd bepaald welke darters plaats moesten nemen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Wesley Plaisier en Dennis Zijdemans doorstromen naar de finale van de verliezersronde. Wesley hield in zijn poule Fabio Palinckx onder zich, maar moest Ferry Wennekes en Viggo van der Kuijl door een beter legsaldo voor zich dulden, waarna hij in de knock-outfase geen leg meer afstond aan achtereenvolgens Melissa Arendse (2-0), Luciano Patiradj (3-0) en Jurgen Watson (3-0).

Ook Dennis had eenzelfde scenario: Melissa Arendse werd naar de 4e plaats verwezen, maar Zereso Zeverboom en Brian Rufi stroomde door naar de winnaarsronde op basis van een beter legsaldo. In de verliezersronde werd vervolgens afgerekend met Fabio Palinckx (2-0), Berry Herks (3-1) en Menno Bout (3-1), waarna hij dus in de finale mocht gaan aantreden tegen Wesley.

In de finale wist Dennis eindelijk de eerste leg van Wesley in de knock-outfase af te pakken, maar dat bracht Wesley niet van de wijs. Hij zette zijn getoonde spel zonder problemen voort en eiste met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 3-0 Luciano Patiradj
Cheyenne Woolaway 0-3 Jurgen Watson
Menno Bout 3-2 Maurice Burgemeester
Berry Herks 1-3 Dennis Zijdemans

Halve finale:
Wesley Plaisier 3-0 Jurgen Watson
Menno Bout 1-3 Dennis Zijdemans

Finale:
Wesley Plaisier 5-1 Dennis Zijdemans

In de winnaarsronde konden we ons net als op de 16e editie gaan opmaken voor een broedermoord in de finale. Danny van Trijp, die vorige week nog het toernooi op zijn naam schreef ten kosten van Mareno Michels, begon met een 2e plaats in de poule voor Menno Bout en Melissa van Puffelen, maar achter Stefano van Engelen, waarna het ook in de knock-outfase niet altijd even vanzelfsprekend ging. Weliswaar toonde hij zijn klasse op de juiste momenten en werden er overwinningen geboekt op Michel van Velzen (3-2), Wesley van Beekum (4-2) en Ricardo van der Vloed (5-1).

In de finale wachtte broerlief Wesley van Trijp, die begon met een 2e plaats in de poulefase voor Cheyenne Woolaway en Angel Coljé, maar achter Wesley van Beekum. Vervolgens boekte hij in de winnaarsronde twee duidelijke overwinningen op Ruben Mesters (3-0) en Zereso Zeverboom (4-1), waarna hij in de halve finale alle zeilen moest bijzetten tegen Nigel van Milligen, maar wel aan de juiste kant van de score eindigde (5-4).

In de finale schoten beide heren met sterk spel uit de startblokken, maar was het Danny die alles genadeloos voor de neus van Wesley uitgooide. Met finishes van 116, 120, 122 en weer 116 speelde Danny zich naar 5-3 voorsprong. Wesley stond vervolgens op 114 te wachten om het verschil weer terug te brengen tot 1 leg, maar het was Danny die met een 100 finish de finale besloot en met een 6-3 overwinning de 19e Café ’T Hof van jericho Moneydarts 2018 op zijn naam schreef en de daarbij behorende enveloppe gevuld met €80,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes 3-4 Ricardo van der Vloed
Wesley van Beekum 2-4 Danny van Trijp
Stefano van Engelen 0-4 Nigel van Milligen
Wesley van Trijp 4-1 Zereso Zeverboom

Halve finale:
Ricardo van der Vloed 1-5 Danny van Trijp
Nigel van Milligen 4-5 Wesley van Trijp

Finale:
Danny van Trijp 6-3 Wesley van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 5 stuks het grootste aandeel in de 31 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 132 uit handen kwam van Dennis Zijdemans. Beste dame werd Demi van Gelder met een 9e plek in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!