nigel melissaZondagmiddag 25 maart stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam in het teken van de 1e editie van de Open ’T Hof Mixkoppels 2018. Met 20 mixkoppels mocht de organisatie van HW Darts zich tevreden stellen en konden we in gezellige sferen van start in de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald welke koppels zich in de winnaars- of verliezersronde zouden gaan voegen.

Uiteindelijk zagen we in de verliezersronde de koppels Erik van Rijswijk / Priscilla van Rijswijk en Wesley van Beekum / Anjana Bhagwandin de finale halen.

Van Rijswijk / Van Rijswijk maakte in de poulefase maximaal gebruik van het inschrijfgeld door alle legs te spelen. Weliswaar werden er 2 partijen met 3-2 verloren van de koppels Danny van Trijp / Julie Koenen en Jisse de Boer / Jamilla Lamkadmi en werd er eenmaal 3-2 overwinning geboekt op Niek Braskamp / Mandy Nobel. Ook in de verliezersronde wisten zij het spannend te maken, maar eindigden zij wel aan de goede kant van score tegen Dylan van Schijndel / Daniella Visser (3-1) en Ricardo Vrijhof / Sheila de Man (4-2).

Ook Van Beekum / Bhagwandin boekte 1 overwinning op Maurice Burgemeester / Joelle van Dijk (3-0), waarna er tweemaal 3-2 werd verloren van Nigel van Milligen / Melissa Arendse en Berry Herks / Angel Cojé. In de verliezersronde mochten zijn vervolgens genieten van een bye, waarna de koppels Victor Scholten / Liliane Scholten (3-1) en Patrick van den Boogaard / Melissa van Puffelen (4-1) aan de kant werden gezet.

In de finale lieten beide koppels zien goed aan elkaar gewaagd te zijn en kwam dat ook tot uiting in het scoreverloop. Bij de stand van 4-4 moest er een beslissende laatste leg aan te pas komen en waren het Van Rijswijk / Van Rijswijk die de finale, waarin zij driemaal een maximale score wisten te gooien, winnend wisten af te sluiten en zodoende met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich konden opeisen.

Kwartfinale:
Dylan van Schijndel / Daniella Visser 1-3 Erik van Rijswijk / Priscilla van Rijswijk
Ricardo Vrijhof / Sheila de Man 3-1 Dylan Sprangers / Cynthia van den Boogaard
Wesley van Beekum / Anjana Bhagwandin 3-1 Victor Scholten / Liliane Scholten
Patrick van den Boogaard / Melissa van Puffelen 3-2 Niek Braskamp / Mandy Nobel

Halve finale:
Erik van Rijswijk / Priscilla van Rijswijk 4-2 Ricardo Vrijhof / Sheila de Man
Wesley van Beekum / Anjana Bhagwandin 4-1 Patrick van den Boogaard / Melissa van Puffelen

Finale:
Erik van Rijswijk / Priscilla van Rijswijk 5-4 Wesley van Beekum / Anjana Bhagwandin

In de winnaarsronde lieten de koppels Nigel van Milligen / Melissa Arendse en Wesley van Trijp / Selina van Deursen zich gelden door een finaleplek te bemachtigen.

Van Milligen / Arendse zaten in de poule al meerdere malen op het randje van de afgrond, maar wisten toch driemaal een 3-2 overwinning te boeken op Berry Herks / Angel Coljé, Wesley van Beekum / Anjana Bhagwandin en Maurice Burgemeester / Joelle van Dijk, waardoor zij alsnog 1e in de poule eindigden. Ook de knock-outfase werd getypeerd met spannende partijen, maar met onder andere sterk finishwerk wisten zij de koppels Zereso Zeverboom / Cheyenne Woolaway (4-2) en Peter Klein / Caitlin (5-3) naar het schrijfbord te dirigeren.

Daarentegen stonden Wesley van Trijp / Selina van Deursen direct op scherp en stonden zij in de poulefase, welke met de koppels Peter Klein / Caitlin Klein, Ricardo Vrijhof / Sheila de Man en Dave Roelse / Michelle de Jong op voorhand toch wel werd bestempeld als de poule des doods, geen leg af. Ondanks dat de partijen in de winnaarsronde dichter bij elkaar lagen, bleven zij de bovenliggende partij en wisten zij af te rekenen met Michael van der Veer / Ashlyn Woolaway (4-2) en Danny van Trijp / Julie Koenen (5-3).

Waar het in de finale bij Van Trijp / Van Deursen allemaal iets minder begon te lopen, gingen Van Milligen / Arendse stoïcijns door waar zij de voorgaande partijen mee bezig waren. Na een 102 en 114 finish van Nigel, besloot hij de finale met een 120 finish, welke tevens zijn 7e 100+ finish van de dag was, en mochten Nigel van Milligen / Melissa Arendse met een 6-3 overwinning de 1e editie van de Open ’T Hof van Jericho Mixkoppels 2018 op hun naam schrijven en de bijbehorende enveloppe gevuld met €120,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Jurgen Watson / Jolanda Westdijk 2-4 Danny van Trijp / Julie Koenen
Wesley van Trijp / Selina van Deursen 4-2 Michael van der Veer / Ashlyn Woolaway
Nigel van Milligen / Melissa van Arendse 4-2 Zereso Zeverboom / Cheyenne Woolaway
Daniel Geysendorpher / Cornelia van Amerongen 1-4 Peter Klein / Caitlin Klein

Halve finale:
Danny van Trijp / Julie Koenen 3-5 Wesley van Trijp / Selina van Deursen
Nigel van Milligen / Melissa Arendse 5-3 Peter Klein / Caitlin Klein

Finale:
Wesley van Trijp / Selina van Deursen 3-6 Nigel van Milligen / Melissa Arendse

Daarnaast had Erik van Rijswijk met 6 stuks het grootste aandeel in de 28 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste van 154 uit handen kwam van Niek Braskamp.

Zondag 8 april zal Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam in het teken van staan de 2e editie van de Open ’T Hof van Jericho 2018, waarbij er weer zal worden gestreden om de minimale 1e plek van €150,- en de overige prijzen. Tijdens de 1e editie waren het Marco Smit en Kristiaan de Boer die zich het sterkste toonde tussen de 28 koppels. Wie worden hun opvolgers?

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!