erik van rijswijk Danny trijpWoensdagavond 21 maart was de organisatie van HW Darts te vinden in Café Merwehof te Dordrecht voor alweer de 26e editie van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Net als vorige week wisten 21 deelnemers zich te melden bij de wedstrijdtafel om met elkaar de strijd aan te gaan om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Zoals gebruikelijk kon om 20:00 uur het startschot gegeven worden voor de poulefase, waarin werd bepaald wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

Uiteindelijk zagen we Michael Cohen en Niesco van der Hoek doorstromen naar de finale van de verliezersronde. Michael eindigde in zijn poule boven Melissa van Puffelen, maar moest Patrick van den Boogaard en Dennis Zijdemans voor zich dulden, waarna hij in de verliezersronde geen leg afstond aan Cynthia van den Boogaard (3-0) en Dylan Sprangers (4-0).

Niesco legde op zijn beurt precies hetzelfde scenario af. Ook hij begon met een 3e plaats in de poule boven Angel Coljé en onder Wesley van Trijp en Ruben Mesters, waarna hij in de knock-outfase ook geen verloor aan Danny Django (3-0) en Fabio Palinckx (4-0).

In de finale wisten beide heren elkaar in het begin goed in evenwicht te houden, maar slaagde Niesco erin om als eerste de versnelling te vinden. Michael kon het niet bolwerken en moest toezien hoe de achterstand groter werd. Niesco zette stoïcijns door en kon zodoende met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Berry Herks 2-3 Dylan Sprangers
Michael Cohen 3-0 Cynthia van den Boogaard
Niesco van der Hoek 3-0 Danny Django
Fabio Palinckx 3-0 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Dylan Sprangers 0-4 Michael Cohen
Niesco van der Hoek 4-0 Fabio Palinckx

Finale:
Michael Cohen 2-5 Niesco van der Hoek

In de winnaarsronde zagen we poulegenoten Danny van Trijp en Erik van Rijswijk een finaleplek afdwingen. Danny eindigde in deze poule als eerste boven Erik, Berry Herks en Danny Django, hetgeen werd beloond met een bye. In de kwartfinale boekte hij vervolgens een moeizame overwinning op Viggo van der Kuijl (4-2), waarna Ruben Mesters 2 handen vol aan matchdarts mistte en Danny alsnog de wedstrijd met minimaal verschil winnend kon afsluiten (5-4).

Ook Erik kwam op zijn pad de nodige spannende momenten tegen. Na zijn 2e plek in de poule wist hij Dennis Zijdemans nipt van zich af te houden (4-3), waarna ook Wesley van Trijp het vuur aan zijn schenen wist te leggen (4-2). Vervolgens verzuimde Stefano van Engelen in de halve finale om zijn 1e finaleplaats te bemachtigen door gemis op de dubbels niet af te straffen en kon Erik alsnog met een 5-4 overwinning de finale binnenstappen.

Waar dit voor Erik pas zijn 2e finale was (14e editie, 6-4 winst op Jeffrey Stigter), was dit voor Danny al zijn 11e finaleplek (7x winst), waarvan hij er 4 wist te winnen binnen zijn laatste 4 optredens. In de poulefase wist Danny met 3-0 te winnen van Erik en ook nu schoot hij uit de startblokken door binnen no-time met onder andere een 158 finish op een 3-0 voorsprong te komen. Erik slaagde er in om zijn rucht te rechten en kwam vervolgens sterk terug tot 3-3, waardoor de partij weer in evenwicht was. De volgende 4 legs werden weer netjes verdeeld, wat er in resulteerde dat een beslissende laatste leg de doorslag moest geven. Hierin mocht Danny van start gaan en daar maakte hij optimaal gebruik door, voordat Erik kon gaan aanleggen voor de wedstrijd, de winnende dubbel te raken en daarmee met een 6-5 overwinning de 26e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam te schrijven.

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 4-2 Ferry Wennekes
Wesley van Trijp 2-4 Erik van Rijswijk
Danny van Trijp 4-2 Viggo van der Kuijl
Patrick van den Boogaard 0-4 Ruben Mesters

Halve finale:
Stefano van Engelen 4-5 Erik van Rijswijk
Danny van Trijp 5-4 Ruben Mesters

Finale:
Erik van Rijswijk 5-6 Danny van Trijp

Daarnaast nam Danny zowel de meeste 180’ers (6 stuks) als de hoogste finish (158F) voor zijn rekening. Beste dame werd Cynthia van den Boogaard met een 5e plek in de verliezersronde.

Aankomende woensdag zal er in Café Merwehof te Dordrecht weer het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi worden georganisereerd, waarbij er, zoals wekelijks het geval is, gestreden zal worden om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!