mareno danny van trijpDinsdagavond 20 maart was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 9 overige prijzen. Met 26 deelnemers, waaronder 9 dames, konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde zagen we net als 2 edities geleden Demi van Gelder na een minder begin een finaleplek afdwingen. In een poule van 5 eindigde ze boven Julie Koenen, maar onder Danny van Trijp, Daniel Geysendorpher en Mike Split, waarna zij in de knock-outfase wist af te rekenen met Lesley van Schijndel (3-2), Cheyenne Woolaway (3-0) en Daniella Visser (3-0).

Aan de andere kant van het schema revancheerde Ferry Wennekes zich van een listige poule. Hij hield Lesley van Schijndel onder zich, maar moest toezien hoe Mareno Michels, Patrick van den Boogaard en Wesley van Beekum zich naar de winnaarsronde speelde, waarna hij op zijn beurt geen mededogen kende met Julie Koenen (3-1), Melvin van Hulst (3-0) en Selina van Deursen (3-1).

Waar Demi 2 edities geleden in de finale nog wist te verrassen door Viggo van der Kuijl met 4-3 te verslaan, bleef zij ook ditmaal goed in het spoor tegen Ferry. Wederom leek de wedstrijd af te stevenen op een beslissende laatste leg, maar daar stak Ferry tijdig een stokje voor, waardoor hij met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Melvin van Hulst 0-3 Ferry Wennekes
Selina van Deursen 3-0 Melissa Arendse
Cheyenne Woolaway 0-3 Demi van Gelder
Daniella Visser 3-0 Michelle de Jong

Halve finale:
Ferry Wennekes 3-1 Selina van Deursen
Demi van Gelder 3-0 Daniella Visser

Finale:
Ferry Wennekes 4-2 Demi van Gelder

De poules van de twee finalisten van de verliezersronde leverden ons ook twee finalisten op voor de winnaarsronde. Zowel Danny van Trijp als Mareno Michels begonnen sterk met een 1e plaats in de poulefase, hetgeen voor beide werd beloond met een bye, waarna Danny geen problemen kende met Wesley van Beekum (4-0) en Patrick van den Boogaard (5-2) en Mareno zich tweemaal op de belangrijke momenten het koelbloedigste toonde tegen Ricardo van der Vloed (4-2) en Wesley van Trijp (5-3).

Waar dit voor Danny al zijn 7e finale (4x winst) was, mocht Mareno voor de eerste keer in de finale aantreden. Ondanks dat beide heren in de finale niet het gewenste, constante niveau toonde, wisten zij er wel een spannend schouwspel van te maken. Een gelijkopgaande wedstrijd was het gevolg en bij een stand van 5-4 in het voordeel van Danny leek er ook een beslissende laatste leg aan te pas te moeten komen. Echter slaagde Danny erin om deze kundig af te wenden en met een 6-4 overwinning zijn 5e eindzege op de wekelijkse Café ’T Hof van Jericho Moneydartstoernooien bij te schrijven.

Kwartfinale:
Mareno Michels 4-2 Ricardo van der Vloed
Wesley van Trijp 4-1 Nigel van Milligen
Danny van Trijp 4-0 Wesley van Beekum
Viggo van der Kuijl 0-4 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Mareno Michels 5-3 Wesley van Trijp
Danny van Trijp 5-2 Patrick van den Boogaard

Finale:
Mareno Michels 4-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Mareno Michels met 6 stuks wel het grootste aandeel in de 28 gegooide 180’er, terwijl ook de hoogste finish van 141 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Demi van Gelder met een 2e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!