edwin Rijsdijk en berry herksZaterdagavond 17 maart was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café Merwehof te Dordrecht voor alweer de 4e editie van het maandelijkse A & B poule toernooi. Ditmaal viel de opkomst met 12 A-spelers (ere- en 1e divisie) en 23 B-spelers (2e divisie en lager) iets lager uit dan de voorgaande edities, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Om klokslag 20:00 uur konden we dan ook vol goede moed van start met de gebruikelijke poulefase, waarna iedereen kon genieten van de geserveerde broodjes en de loterij alvorens we het toernooi konden vervolgen met de winnaars- en verliezersronde.

van hulst cohenIn de verliezersronde van de B poule zagen we voor de derde keer op rij Michael Cohen een finaleplek bemachtigen. Michael boekte in zijn poule een zege op Maurice Le Grand, maar moest zijn meerdere erkennen tegen Nigel Dikhoff, Marc Peeters en Jeffrey Weiss, waarna hij in de knock-outfase na een vrijloting geen leg meer afstond aan Melissa van Puffelen (2-0) en Bryan Huizer (3-0).

Aan de andere kant van het schema behaalde Melvin van Hulst een finaleplek. Ook hij eindigde 4e in een poule van 5 boven Carlos de Jong, maar onder Rowan Petersen, Rowdy Rook en Donny Kardienaal, waarna hij net als Michael mocht genieten van een bye om vervolgens met duidelijke cijfers af te rekenen met Maurice Le Grand (2-0) en Devon Voetee (3-1).

Waar Michael de voorgaande twee finales met 4-1 wist te winnen van Kevin van Genderen en Tristan Korver, waren de rollen nu omgedraaid. Melvin wist zich als eerste naar een comfortabele voorsprong te spelen en gaf deze niet meer uit handen, waardoor Melvin met een 4-1 overwinning de verliezersronde van B poule voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Devon Voetee 2-0 Kevin Retel
Melvin van Hulst 2-0 Maurice Le Grand
Kevin Pijn 1-2 Bryan Huizer
Michael Cohen 2-0 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Devon Voetee 1-3 Melvin van Hulst
Bryan Huizer 0-3 Michael Cohen

Finale:
Melvin van Hulst 4-1 Michael Cohen

maurice burgemeesterIn de winnaarsronde van de B poule was het Maurice Burgemeester die zich voor de tweede keer op rij voor de finale wist te plaatsen. Na een goed begin in de poulefase, waarin hij 1e werd ten kosten van John Vink, Devon Voetee en Bryan Huizer, bleef hij in de knock-outfase driemaal aan de juiste kant van de score na spannende partijen tegen Donny Kardienaal (3-2), Selina van Deursen (3-1) en Nigel Dikhoff (4-3), waarna in de finale nieuwkomer Marco Groeneweg wachtte.

Ook Marco begon direct goed door 1e te worden in de poule door overwinningen op Selina van Deursen, Armando van Neck, Kevin Retel en Melissa van Puffelen, hetgeen werd beloond met een bye. Vervolgens moest hij in de kwartfinale alle zeilen bijzetten tegen Marc Peeters (3-2), waarna hij in de halve finale Jeffrey Weiss afhield van zijn 2e finale op rij (4-1).

Waar Maurice tijdens de vorige editie in de finale met 5-4 wist te winnen van Jeffrey Weiss, bleek hij ook ditmaal een geduchte tegenstander te hebben in Marco. Beide heren maakte er een spannende wedstrijd van, welke wederom leek af te stevenen op een beslissende laatste leg. Echter slaagde Marco erin om daar tijdig een stokje voor te steken door bij de stand van 4-3 in zijn voordeel ook direct de winnende dubbel te vinden, waardoor hij met een 5-3 overwinning de 4e editie van de B Poule Merwehof Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de daarbij behorende enveloppe gevuld met €50,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Rowan Petersen 1-3 Jeffrey Weiss
Marco Groeneweg 3-2 Marc Peeters
Nigel Dikhoff 3-1 Rowdy Rook
Maurice Burgemeester 3-1 Selina van Deursen

Halve finale:
Jeffrey Weiss 1-4 Marco Groeneweg
Nigel Dikhoff 3-4 Maurice Burgemeester

Finale:
Marco Groeneweg 5-3 Maurice Burgemeester

Dan door naar de A poule, waar we vanwege de rustige opkomst er voor kozen om een dubbele poulefase te spelen gevolgd door kruisfinales, zodat iedereen toch een gevulde avond zou hebben met voldoende wedstrijden. Uiteindelijk waren het Dylan van Schijndel en Jeffrey Oost die zich wisten te revancheren van een minder begin door een finaleplek in de verliezersronde te bemachtigen.

Tijdens de eerste poulefase werden zij gezamenlijk naar de verliezersronde gestuurd door toedoen van Berry Herks en Viggo van der Kuijl. Jeffrey stond vervolgens in de verliezerspoule geen leg afstond aan Winston van der Graaf en Ricky Dingenouts, evenals in de halve finale tegen Arjan Versendaal (4-0). Dylan kende op zijn beurt meer moeite in de verliezerspoule, maar bleef tweemaal aan de goede kant van de score tegen Arjan Versendaal (3-1) en Danny Django (3-2), waarna ook Winston van de Graaf er aan moest geloven in de halve finale (4-1).

In de poulefase wist Jeffrey al een 4-2 overwinning te boeken op Dylan en ook nu leek het eennzelfde scenario op te leveren. Echter toonde Dylan tijdig zijn veerkracht en boog de achterstand om in een 5-4 overwinning, waarmee hij de verliezersronde van de A poule in de wacht sleepte.

Halve finale:
Arjan Versendaal 0-4 Jeffrey Oost
Winston van de Graaaf 1-4 Dylan van Schijndel

Finale:
Jeffrey Oost 4-5 Dylan van Schijndel

In de winnaarsronde van de A poule zagen we Berry Herks en Edwin Rijsdijk doorstromen naar de finale. Beide heren begonnen sterk met een 1e plaats in de poule, waarbij Berry te sterk was voor Viggo van der Kuijl, Jeffrey Oost en Dylan van Schijndel en Edwin geen mededogen kende met Stefano van Engelen, Arjan Versendaal en Ricky Dingenouts.

In de winnaarspoule moesten beide heren genoegen nemen met een 2e plaats. Berry verloor van Patrick van den Boogaard (4-1), maar won van Stefano van Engelen (4-2), waarna Dennis Zijdemans in de halve finale kundig aan de kant werd gezet (5-1). Edwin boekte op zijn beurt een zege op Viggo van der Kuijl (4-1), waarna hij zich liet verrassen door Dennis Zijdemans (2-4). Echter stond Edwin in de halve finale tegen Patrick van den Boogaard weer volledig op scherp en plaatste zich met een 5-3 overwinning voor de finale.

Voor Berry was dit al zijn 2e finale op de A poule Merwehof Moneydarts, welke hij overigens met 6-2 verloor van Erik van Rijswijk en ook deze finale leek niet rooskleurig te eindigen voor Berry. Weliswaar hielde beide heren elkaar tot 2-2 goed in evenwicht, maar leek Edwin bij een stand van 4-2 in zijn voordeel de wedstrijd in het slot te kunnen gooien. Desondanks wist Berry toch zijn rug te rechten en de stand gelijk te brengen tot 4-4. Edwin brak direct weer terug en zette zichzelf op matchpoint, waarop Berry een beslissende laatste leg forceerde met een belangrijke 180’er. Ook in de laatste leg gooide Berry een maximale score en leek hij opweg naar de eindzege. Echter waren de 5 matchdarts niet aan Berry besteed en kon Edwin als nog met een 6-5 overwinning de 4e A Poule Merwehof Moneydarts 2018 op zijn naam schrijven en de rijkstgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 3-5 Edwin Rijsdijk
Dennis Zijdemans 1-5 Berry Herks

Finale:
Edwin Rijsdijk 6-5 Berry Herks

Ondanks 8 180’ers van Edwin Rijsdijk en 9 stuks van Stefano van Engelen, had Berry Herks met 11 stuks het grootste aandeel in de 47 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 122 uit handen kwam van Arjan Versendaal. Beste dame werd Selina van Deursen met een 5e plek in de winnaarsronde van de B poule.

Zaterdagavond 28 april zal de 5e editie van het A&B Merwehof Moneydarts 2018 plaatsvinden in Café Merwehof te Dordrecht, waarbij de winnaar van de B poule weer minimaal €50,- zal ontvangen en de winnaar van de A poule minimaal €75,-. Tevens zal iedereen weer kunnen genieten van de geserveerde broodjes en zal ieders eerste 180’er worden beloond met een gratis consumptie van het huis.

Alle aanvullende informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!