danny van trijp ferry wennekesWoensdagavond 14 maart stond Café Merwehof te Dordrecht in het teken van een speciale editie van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Aangezien het alweer de 25e editie betrof, werd dit gevierd met een gegarandeerde prijzenpot van €227,-, welke werd verdeeld onder de nummers 1 tot en met 4 van zowel de winnaars- als verliezersronde, de beste dame en de hoogste finish. Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 21 aanwezige deelnemers om van start te gaan met de traditionele poulefase, waarin werd bepaald wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

In de verliezersronde zagen we Viggo van der Kuijl en Zereso Zeverboom zich revancheren van een minder begin in de poulefase door als nog een finaleplek te bemachtigen. Viggo eindigde in zijn poule voor Michael Cohen, maar achter Erik van Rijswijk en Willy van Casteren, waarna hij in de knock-outfase 2 duidelijke overwinningen wist te boeken op Melvin van Hulst (4-0) en Niesco van der Hoek (4-1).

Ook Zereso moest genoegen nemen met een 3e plaats in de poulefase achter Danny van Trijp en Jeffrey Weiss, maar voor Dylan Sprangers. Waar Viggo maar 1 leg afstond in de knock-outfase, deed Zereso daar nog een schepje bovenop door vervolgens geen leg af te staan aan Michael Cohen (4-0) en Maurice Burgemeester (4-0).

In de finale wisten beide heren elkaar goed in evenwicht te houden, hetgeen zich ook uitte in het scoreverloop. Bij de stand van 4-4 moest een beslissende laatste leg de uitkomst bieden wie de verliezersronde voor zich zou opeisen. Hierin bleek Zereso het scherpste en kon hij zodoende met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht slepen.

Kwartfinale:
Viggo van der Kuijl 4-0 Melvin van Hulst
Niesco van der Hoek 4-2 Dylan Sprangers
Zereso Zeverboom 4-0 Michael Cohen
Maurice Burgemeester 4-1 Melissa Arendse

Halve finale:
Viggo van der Kuijl 4-1 Niesco van der Hoek
Zereso Zeverboom 4-0 Maurice Burgemeester

Finale:
Viggo van der Kuijl 4-5 Zereso Zeverboom

In de winnaarsronde slaagde Danny van Trijp erin om binnen 5 optredens, waarvan hij de voorgaande 4 finales ook winnend wist af te sluiten, zijn 5e finaleplaats af te dwingen. Een goed begin met een 1e plaats in de poule werd beloond met een bye, waarna hij met sterk spel Willy van Casteren (4-2) en Wesley Plaisier (5-0) naar het schrijfbord dirigeerde.

Aan de andere kant van het schema wist Ferry Wennekes voor de 5e keer op de HW Django Moneydartscyclus een finaleplek wist te bemachtigen. Een 2e plaats in de poule achter Wesley Plaisier, maar voor Berry Herks, Melvin van Hulst en Priscilla van Rijswijk werd vervolgd met tweemaal een 4-1 overwinning op Hans Stiphout en Erik van Rijswijk, waarna hij in de halve finale Berry Herks het nakijken gaf (5-3).

Beide heren namen het gedurende deze cyclus al 2 keer eerder tegen elkaar op in de finale, waarbij Ferry het eerste onderonsje met 6-4 in zijn voordeel besloot en Danny in de tweede finale zijn revanche nam door met 6-3 te winnen. Ook nu maakte beide heren er weer een mooie wedstrijd van, waarbij Danny direct uit de startblokken schoot met een 16, 12 en 15 darter. Ferry wist vervolgens het verschil weer tot 1 leg te brengen door de volgende 2 legs met 15 en 18 pijlen te winnen. Danny vond echter de versnelling weer en pakte 3 opeenvolgende legs met 11, 19 en 12 pijlen, waardoor hij met en 6-3 overwinning en een gemiddelde van 96,2 de 26e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de goedgevulde enveloppe met €80,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 4-2 Nigel van Milligen
Danny van Trijp 4-2 Willy van Casteren
Erik van Rijswijk 1-4 Ferry Wennekes
Wesley van Trijp 3-4 Berry Herks

Halve finale:
Wesley Plaisier 0-5 Danny van Trijp
Ferry Wennekes 5-3 Berry Herks

Finale:
Danny van Trijp 6-2 Ferry Wennekes

Daarnaast had Ferry Wennekes met 6 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 146 uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dame werd Melissa Arendse met een 5e plaats in de verliezersronde.

Woensdagavond 21 maart is de organisatie van HW Darts weer te vinden in Café Merwehof te Dordrecht voor alweer de 26e editie van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Ook deze avond zal er weer gestreden worden om de minimale 1e plaats van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!