nigel patrickDinsdagavond 13 maart was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 17e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 24 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

In de verliezersronde zagen we 2 poulegenoten de finale halen, waarvan Dave Roelse de eerste finalist werd. Hij verloor in de poule van Nigel van Miligen en Wesley Plaisier, maar won van Ricardo Vrijhof, waarna hij in de knock-outfase zonder moeite Francois van den Dungen (3-0) en Wesley van Trijp wist te verslaan (4-1).

Aan de andere kant was het dus Ricardo Vrijhof die zich naar de finale wist te spelen, al kreeg hij in de poulefase nog wel 6 wedstrijdpijlen om Nigel van Miligen de verliezersronde in te sturen. Echter slaagde Ricardo erin om zich te revancheren en boekte vervolgens overwinningen op Danny Django (3-0) , Fabio Capelli (3-2) en Mark van Kooten (4-1)

In het onderonsje tussen Dave en Ricardo in de poulefase was het Dave die nipt met 3-2 aan het langste eind wist te trekken en ook nu leverde het ons weer een spannende partij op. De wedstrijd leek wederom af te streven op een beslissende laatste leg, maar Dave wist dit tijdig af te wenden door bij een stand van 3-2 in zijn voordeel de wedstrijd in het slot te gooien en zodoende met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich op te eisen.

Kwartfinale:
Dave Roelse - Francois van den Dungen 3-0
Wesley van Trijp - Jeroen Mulder 3-0
Melvin van Hulst - Mark van Kooten 1-3
Fabio Capelli - Ricardo Vrijhof 2-3

Halve finale:
Dave Roelse - Wesley van Trijp 4-1
Mark van Kooten - Ricardo Vrijhof 1-4

Finale:
Dave Roelse - Ricardo Vrijhof 4-2

In de winnaarsronde zagen we Nigel van Miligen voor de 5e keer in de finale. Met een engeltje op zijn schouder kwam hij, zoals gezegd, nipt door tot de winnaarsronde, waarna hij vervolgens met duidelijke cijfers wist af te rekenen met Berry Herks (3-0). Een spannende kwartfinale tegen Daniel Geysendorpher volgde, waarin Daniel vergat de wedstrijd in de wacht te slepen en Nigel zich als nog met een 4-3 overwinning voor de halve finale kon plaatsen. Hierin leek hij weer bij de les en stond hij geen leg af aan Maikel van Helden (5-0).

Aan de andere kant van het schema was het Patrick van den Boogaard die een finaleplek wist te bemachtigen. Patrick werd zonder problemen 1e in zijn poule ten kosten van Ferry Wennekes , Francois van den Dungen en Melissa Arendse, waarna hij het zich in de knock-outfase soms moeilijker maakte dan nodig was. Desondanks eindigde hij wel driemaal aan de goede kant van de score tegen Brian Rufi (3-1), Wesley Plaisier (4-2) en Wesley van Beekum (5-3) en mocht hij zich gaan opmaken voor zijn 4e finale.

Hierin was het Nigel die goed van start ging en al snel een break wist te plaatsen, waardoor Patrick al snel achter de feiten aan liep. Driemaal slaagde Patrick er nog in om zijn eigen leg te behouden, maar kreeg hij het niet voor elkaar om een break terug te plaatsen . Zodoende kon Nigel de wedstrijd zakelijk uitspelen en mocht hij met een 6-3 overwinning de 17e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier - Patrick van den Boogaard 2-4
Wesley van Beekum - Jurgen Watson 4-1
Maikel van Helden - Ferry Wennekes 4-3
Daniel Geysendorpher - Nigel van Miligen 3-4

Halve finale:
Patrick van den Boogaard - Wesley van Beekum 5-3
Maikel van Helden - Nigel van Miligen 0-5

Finale:
Patrick van den Boogaard - Nigel van Miligen 3-6

Daarnaast hadden Ferry Wennekes en Ricardo Vrijhof met ieder 3 stuks het grootste aandeel in de 19 gegooide 180'ers, terwijl Nigel van Miligen de hoogste finish van 156 voor zijn rekening nam. Beste dame werd Melissa Arendse met een 9e plek in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café 'T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!