van milligen van trijpWoensdagavond 7 maart was de organisatie van HW Darts te vinden in Café Merwehof te Dordrecht voor alweer de 24e editie van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Net als vorige week wisten 22 deelnemers zich te melden bij de wedstrijdtafel om met elkaar de strijd aan te gaan om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Zoals gebruikelijk kon om 20:00 uur het startschot gegeven worden voor de poulefase, waarin werd bepaald wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

Uiteindelijk zagen we poulegenoten Maurice Burgemeester en Bryan Star een finaleplek in de verliezersronde voor zich opeisen. Waar zij in de poulefase nog Ferry Wennekes en Zereso Zeverboom voor zich moesten dulden, wist Maurice in de knock-outfase af te rekenen met Rowdy Rook (3-0) en Hans Stiphout (4-3), terwijl Bryan er in slaagde om op zijn beurt Viggo van der Kuijl (3-1) en Michael Cohen (4-3) aan de kant te zetten.

In de poulefase wist Maurice met 3-1 te winnen van Bryan en ook in de finale kwam dit wedstrijdbeeld naar voren. Ditmaal wist Bryan zelfs geen leg te pakken en kon Maurice met een 4-0 overwinning de verliezersronde in de wacht slepen.

Kwartfinale:
Maurice Burgemeester 3-0 Rowdy Rook
Richard Cornelissen 0-3 Hans Stiphout
Viggo van der Kuijl 1-3 Bryan Star
Michael Cohen 3-1 Melvin van Hulst

Halve finale:
Maurice Burgemeester 4-3 Hans Stiphout
Bryan Star 4-3 Michael Cohen

Finale:
Maurice Burgemeester 4-0 Bryan Star

In de winnaarsronde zagen we de finalisten van de 22e editie, Danny van Trijp en Nigel van Milligen, opnieuw een finaleplek bemachtigen. Nigel begon het toernooi goed met een 1e plaats in de poule ten kosten van Berry Herks, Richard Cornelissen en Melissa van Puffelen, waarna in de knock-outfase ook Arwaldo Fioole met 4-0 naar het schrijfbord werd gedirigeerd. Twee spannende partijen volgden, waar Nigel het koelbloedigste bleef tegen Stefano van Engelen (4-3) en Wesley van Trijp (5-3).

Danny eindigde op zijn beurt 2e in de poule achter Stefano van Engelenen, maar voor Lorenzo te Hennepe, Michael Cohen en Hans Stiphout, waarna hij driemaal alle zeilen moest bijzetten om aan de goede kant van de score te eindigen. Berry Herks (4-2), Patrick van den Boogaard (4-3) en Zereso Zeverboom (5-3) werden echter aan de zegekar gebonden, waardoor Danny zich mocht gaan opmaken voor zijn 10e finale.

In de finale van de 22e editie was het Danny die domineerde en met een 6-2 overwinning zegevierde over Nigel en ook ditmaal slaagde Danny erin om het voortouw te nemen. Echter lukte het Nigel in deze finale om beter in het spoor te blijven, maar kon hij niet voorkomen dat Danny met een 6-3 overwinning zijn 6e eindzege op de HW Django Moneydartscyclus wist te pakken en zodoende de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 3-4 Nigel van Milligen
Ferry Wennekes 0-4 Wesley van Trijp
Patrick van den Boogaard 3-4 Danny van Trijp
Dennis Zijdemans 0-4 Zereso Zeverboom

Halve finale:
Nigel van Milligen 5-3 Wesley van Trijp
Danny van Trijp 5-3 Zereso Zeverboom

Finale:
Nigel van Milligen 3-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Nigel van Milligen met 6 stuks het grootste aandeel in de 24 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 147 uit handen kwam van Berry Herks. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Woensdagavond 14 maart zal Café Merwehof te Dordrecht weer in het teken staan van een speciale editie van de HW Django Moneydarts. Aangezien het onze 25e editie betreft, zal er op deze avond minimaal €227,- van eigenaar verwisseld worden, waarvan de verdeling te zien is op website www.hw-darts.nl .

Tot dan!