wesleey danny van trijpDinsdagavond 6 maart was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 16e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 21 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist in de verliezersronde was Viggo van de Kuijl die ondanks zijn 7 gewonnen legs zich niet bij de beste 2 in de poule wist te scharen. Hij eindigde onder Wesley van Trijp en Brian Rufi, maar hield Melvin van Hulst onder zich, waarna hij na een vrijloting Mickey Rakhorst (3-0) en Lesley van Schijndel (3-0) aan de kant zette.

Aan de andere kant wist Demi van Gelder een finaleplek te bemachtigen. Zij werd net als Viggo 3e in de poule door 1 overwinning op Mickey Rakhorst en 2 nederlagen tegen Wesley van Beekum en Stefano van Engelen, waarna ook zij mocht genieten van een vrijloting om vervolgens Melvin van Hulst (3-2) en Marco klomps (3-1) aan de zegekar te binden.

In de finale was de gehele wedstrijd spannend en kwam het aan op een beslissende laatste leg. Tegen de verwachtingen in was het Demi die het koelbloedigste bleef en zodoende als eerste dame de verliezersronde in deze cyclus voor zich kon opeisen met een 4-3 overwinning.

Kwartfinale:
Julie Koenen - Lesley van Schijndel 0-3
Viggo van de Kuijl - Mickey Rakhorst 3-1
Marco Klomps - Mike de Kruijf 3-2
Demi van Gelder - Melvin van Hulst 3-2

Halve finale:
Lesley van Schijndel - Viggo van der Kuijl 0-3
Marco Klomps - Demi van Gelder 1-3

Finale:
Viggo van der Kuijl - Demi van Gelder 3-4

In de winnaarsronde zagen we Danny van Trijp voor de 6e keer terug in de finale. Hij slaagde erin om in de poulefase geen leg af te staan en hield met sterk spel Mark van Kooten , Marco Klomps en Selina van Deursen onder zich. Vervolgens begon hij de knock-outfase met een bye, waarna ook Brian Rufi (4-1) & Wesley van Beekum (5-1) met duidelijke cijfers werden verslagen.

Aan de andere kant van het schema zagen we nog een Van Trijp een finaleplek afdwingen. Broerlief Wesley, die de allereerste editie op zijn naam schreef door Daniel Geysendorpher te verslaan, behaalde nu zijn 2e finale. Wesley werd 1e in zijn poule door overwinningen te boeken op Brian Rufi, Viggo van der Kuijl en Melvin van Hulst. Ook hij zag een 1e plaats in de poulefase beloond worden met een bye, waarna Mark van Kooten (4-2) moeizaam aan de kant werd gezet. Echter verliep de halve finale vele malen beter en versloeg hij met een enkele belangrijke 100+ finishes en sterk spel Patrick van den Boogaard (5-2).

Het leek even een eenzijdige finale te gaan worden. Danny stond na 5 legs met een gemiddelde van 91 met 5-0 voor en miste enkele pijlen om zijn broer met 6-0 van het bord te vegen. Maar Wesley was er nog niet klaar mee en vocht zich terug door 3 legs op rij te winnen en zichzelf kansen te verschaffen voor nog een leg. Waar Wesley miste, slaagde Danny er nu wel in om de winnende dubbel te vinden, waardoor hij met een 6-3 overwinning voor de 4e keer de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes - Wesley van Beekum 2-4
Danny van Trijp - Brian Rufi 4-1
Willy van Casteren - Patrick van den Boogaard 2-4
Wesley van Trijp - Mark van Kooten 4-2

Halve finale:
Wesley van Beekum - Danny van Trijp 1-5
Patrick van den Boogaard - Wesley van Trijp 2-5

Finale:
Danny van Trijp - Wesley van Trijp 6-3

Daarnaast had Danny van Trijp met 6 stuks het grootste aandeel in 20 gegooide 180'ers en kwam ook de hoogste finish van 160 uit zijn handen. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plek in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café 'T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!