ferry bijleveld Patrick vd boogaardZaterdagavond 3 maart was de organisatie van HW Darts na 1,5 jaar van afwezigheid weer te vinden in sporthal De Tienvoet te Heinenoord. Net als tijdens de 1e editie, welke werd gewonnen door Tonny Veenhof ten kosten van Ferry Wennekes, wisten zich nu ook tijdens de 2e editie van de Open Heinenoord Singles 32 deelnemers zich te melden bij de wedstrijdtafel om met elkaar de strijd aan te gaan om de minimale 1e plaats van €100,- en de 9 overige prijzen, welke mede mogelijk gemaakt werden door dartshop The Magic Darts. Zoals gebruikelijk kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de poulefase, waarin werd bepaald wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

Uiteindelijk zagen we Winston van der Graaf en Patrick Meeus terug in de finale van de verliezersronde. Winston boekte in zijn poule een zege op Mike Kaptein, maar moest zijn meerdere erkennen in Nigel van Milligen en Jeffrey Oost waardoor een 3e plek in de poule restte. Vervolgens wist hij zich goed te revancheren door achtereenvolgens Anjana Bhagwandin (3-0), Dennis Wanga (3-0) en Willy van Casteren (4-2) aan de zegekar te binden.
Ook Patrick behaalde een 3e plaats in de poule door te winnen van Willy van Casteren en te verliezen van Ferry Beijleveld en Zereso Zeverboom. Een 3-0 overwinning op Melvin van Hulst volgde, waarna hij tot het gaatje moest gaan tegen Raymond van der Sluis (3-2) om vervolgens met duidelijke cijfers de finale in te stappen ten kosten van Maurice Burgemeester (4-0).

Waar Winston in de halve finale sterk spel liet aantekenen, leek hij in de finale moeite te hebben om dit door te trekken. Patrick wist daar wel raad mee en slaagde erin om de stijgende lijn stoïcijns voort te zetten. Zodoende was het ook de laatstgenoemde die met 5-1 overwinning de finale winnend wist af te sluiten en daarmee de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Willy van Casteren 3-2 Michael Cohen
Dennis Wanga 0-3 Winston van der Graaf
Mike Kaptein 0-3 Maurice Burgemeester
Remon van der Sluis 2-3 Patrick Meeus

Halve finale:
Willy van Casteren 2-4 Winston van der Graaf
Maurice Burgemeester 0-4 Patrick Meeus

Finale:
Winston van der Graaf 1-5 Patrick Meeus

In de winnaarsronde leverde de poule van Patrick Meeus nog een finalist op. Ferry Beijleveld wist een sterk begin in de poulefase, waarin alleen 2 legs werden afgestaan aan Patrick, een goed vervolg te geven door in de knock-outfase nog maar 1 leg af te staan. Viggo van der Kuijl wist deze nog van hem af te snoepen (4-1), waarna Nigel Dikhoff (4-0) en Heinenoorder Lucien Bogers (5-0) niet waren opgewassen tegen het sterke spel van Ferry.
Aan de andere kant van het schema wist Patrick van den Boogaard een finaleplek af te dwingen. Ook hij begon direct goed aan het toernooi door 1e plaats in de poule te bemachtigen ten kosten van John Frenay, Dennis Wanga en Ken Uiterwijk, waarna Kevin Kruijthof met 4-1 naar het schrijfbord werd verwezen. Een spannende wedstrijd tegen Nigel van Milligen volgde (4-3), waarna hij net als Ferry in de halve finale met duidelijke cijfers wist af te rekenen met Heinenoorder Alex Ton (5-0), die eerder nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Erik van Rijswijk en Zereso Zeverboom.

Waar Ferry in de finale nog de nodige opstartproblemen kende, slaagde Patrick erin direct goed van start te gaan. De eerste 2 legs werden dan ook binnengehaald door Patrick, waarna kansen op 3-0 gemist werden. Ferry wist deze leg binnen te halen en leek weer bij de les. Drie sterke legs volgde, waarmee hij zich naar een 4-2 voorsprong wist te spelen. Patrick bracht vervolgens het verschil weer terug tot 1 leg, maar kon niet voorkomen dat de 2 daaropvolgende legs werden binnengehaald door Ferry, die zich zodoende na een 6-2 overwinning winnaar mocht noemen van de 2e editie van de Open Heinenoord Singles 2018 en daarmee de rijkst gevulde enveloppe met €100,- in ontvangst kon nemen.

Laatste 16:
Berry Herks 1-4 Zereso Zeverboom
Erik van Rijswijk 2-4 Alex Ton
Patrick van den Boogaard 4-1 Kevin Kruijthof
Nigel van Milligen 4-0 Erwin Fransen
Lucien Bogers 4-1 Jeffrey Oost
Bas Koolen 4-2 Dave Roelse
Nigel Dikhoff 4-3 John Frenay
Ferry Beijleveld 4-1 Viggo van der Kuijl

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 3-4 Alex Ton
Patrick van den Boogaard 4-3 Nigel van Milligen
Lucien Bogers 4-1 Bas Koolen
Nigel Dikhoff 0-4 Ferry Beijleveld

Halve finale:
Alex Ton 0-5 Patrick van den Boogaard
Lucien Bogers 0-5 Ferry Beijleveld

Finale:
Patrick van den Boogaard 3-6 Ferry Beijleveld

Daarnaast had Ferry Beijleveld met 6 stuks ook het grootste aandeel in de 28 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 155 uit handen kwam van Remon van der Sluis. Beste dame werd Anjana Bhagwandin met een 9e plaats in de verliezersronde.

Zaterdagavond 17 maart zal ons volgende open-toernooi, de 4e editie van de A&B Merwehof Moneydarts 2018, plaatsvinden in Café Merwehof te Dordrecht. Op deze avond zal er weer in 2 categorieën gespeeld worden, waarin de A poule zal bestaan uit spelers van de ere- en 1e divisie en de B poule uit 2e divisie en lager, zodat iedereen weer zijn of haar partijen zal afwerken op eigen niveau.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!