peter van de veer patrick vd boogaardWoensdagavond 28 februari stond Café Merwehof te Dordrecht weer in het teken van de het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. De organisatie van HW Darts mocht ditmaal 22 deelnemers verwelkomen, welke om klokslag 20:00 uur van start konden gaan in een poulefase om te bepalen wie zich zou gaan plaatsen voor de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde zagen we Berry Herks en Jeffrey Weiss de finale halen. Berry liet zich in zijn poule verassen door op een slechter legsaldo 3e in zijn poule te worden boven Menno Angenent, maar onder Michael Cohen en Willy van Casteren. Na een bye versloeg hij met 3-1 Nicolay van der Hoek en overleefde hij 2 matchdarts tegen Maurice Burgemeester, maar mocht hij toch met een 4-3 overwinning de finale in stappen.

Jeffrey begon op zijn beurt met een laatste plek in een poule van 5 achter Winston van der Graaf, Bob de Meyer, Nigel Dikhoff en Nicolay van der Hoek, waarna hij zich goed wist te revancheren tegen Melissa van Puffelen (3-0) en Hans Stiphout (3-1). Vervolgens kende ook hij een spannende halve finale, maar wist hij het koelbloedigste te blijven tegen Menno Angenent (4-3).

Echter kon Jeffrey het in de finale niet meer bolwerken en leek Berry het eindelijk weer te pakken te hebben. Zodoende werd het minimaal aantal legs gespeeld en was het Berry die met een 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Berry Herks 3-1 Nicolay van der Hoek
Anouk Lokum 0-3 Maurice Burgemeester
Dylan Sprangers 0-3 Menno Angenent
Hans Stiphout 1-3 Jeffrey Weiss

Halve finale:
Berry Herks 4-3 Maurice Burgemeester
Menno Angenent 3-4 Jeffrey Weiss

Finale:
Berry Herks 5-0 Jeffrey Weiss

In de winnaarsronde zagen we poulegenoten Peter van der Veer en Patrick van den Boogaard een finaleplek afdwingen. Peter zag zijn 1e plaats in de poulefase beloond worden met een vrije loting, waarna hij in de kwartfinale met duidelijke cijfers Nigel Dikhoff (4-0) aan de kant wist te zetten. Ook in de halve finale wist hij zijn sterk vertoonde spel voort te zetten en plaatste zich na een spannend onderonsje met zuiderbuur Bob de Meyer (5-3) voor de finale.

Patrick had in de poulefase nog de nodige opstartproblemen en verloor van Peter en Kevin de Lait, maar bleken overwinningen op Devon Voetee en Hans Stiphout genoeg voor een plaats in de winnaarsronde. Hierin werden Willy van Casteren en Ferry Wennekes dankzij goed finishwerk in de beslissende laatste leg (148 & 92) met 4-3 aan de kant gezet, waarna hij in de halve finale zijn revanche kon pakken op Kevin de Lait (5-0).

In de finale had Peter nog de nodige opstartproblemen en kon Patrick de eerste 3 legs binnen de 18 pijlen naar zich toe trekken. Peter wist vervolgens na wat double trouble zichzelf op het scorebord te zetten, maar kon niet voorkomen dat ook de 3 daaropvolgende legs met sterk spel in de wacht werden gesleept door Patrick. Zodoende was het dus Patrick, die na 2 verloren finales op de 4e en 13e editie, nu wel de finale winnend wist af te sluiten met een 6-1 overwinning en daarmee de goed gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Peter van der Veer 4-0 Nigel Dikhoff
Michael Cohen 1-4 Bob de Meyer
Winston van der Graaf 1-4 Kevin de Lait
Ferry Wennekes 3-4 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Peter van der Veer 5-3 Bob de Meyer
Kevin de Lait 0-5 Patrick van den Boogaard

Finale:
Peter van der Veer 1-6 Patrick van den Boogaard

Daarnaast had Patrick met 4 stuks ook het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl hij ook verantwoordelijk was voor de hoogste finish van 148. Beste dame werd Anouk Lokum met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aankomende woensdag zal er in Café Merwehof te Dordrecht weer het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi worden georganiseerd, waarbij er, zoals wekelijks het geval is, gestreden zal worden om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!