merlijn trijpDinsdagavond 27 februari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 15e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 9 overige prijzen. Met 24 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

In de finale van de verliezersronde zagen we 2 spelers die normaal niet in deze ronde thuis horen. Zo moest Mareno Michels 2 nederlagen slikken in de poule van Danny van Trijp en Stefano van Engelen, maar werd Selina van Deursen wel verslagen. Na deze 3e plaats werden er geen problemen meer ervaren en werd er geen leg meer afgestaan aan Mickey Rakhorst (3-0), Melissa Arendse (3-0) en Demi van Gelder (4-0).


De andere finalist werd Ferry Wennekes, die net als Mareno 3e werd in zijn poule na een overwinning op Fabio Palinckx en 2 verliespartijen tegen Wesley van Beekum en Eddy Merlijn. Ferry zag 3e plaats wel beloond worden met een bye, waarna Lesley van Schijndel (3-1) en Hans in ’t Veld (4-2) aan de kant werden gezet.

In de finale wisten beide heren elkaar goed in evenwicht te houden, maar was het Mareno die bij een stand van 4-3 in zijn voordeel als eerste het verschil wist te maken, hetgeen direct goed was voor de eindzege in de verliezersronde.

Kwartfinale:
Hans int Veld - Andre Janssen 3-0
Ferry Wennekes - Lesley van Schijndel 3-1
Melissa Arendse - Mareno Michels 0-3
Demi van Gelder - Marco Klomps 3-0

Halve finale:
Hans int Veld - Ferry Wennekes 2-4
Mareno Michels - Demi van Gelder 4-0

Finale:
Ferry Wenneks - Mareno Michels 3-5

In de winnaarsronde slaagde Danny van Trijp erin om zich voor de 5e keer te plaatsen voor de finale. Hij startte de poulefase sterk door als 1e te eindigen, waarna hij vervolgens met sterk spel wist af te rekenen met Brent Plaisier (4-1), Jurgen Watson (4-2) en Ruben Mesters (5-1).
Aan de andere kant van het schema slaagde Eddy Merlijn erin om zich voor zijn eerste finale te plaatsen. Ook hij begon met een 1e plaats in de poulefase, hetgeen hij wel beloond zag worden met een vrije loting, waarna hij geen problemen kende met Dylan van Schijndel (4-1) en Stefano van Engelen (5-0)

In de finale stond Danny direct op scherp en schoot uit de startblokken met een 11 en een 15 darter. Eddy miste in de 3e en 4e leg wat dubbels, wat Danny ook meteen afstrafte. Vervolgens wist hij ook zijn eigen leg erna te houden en was een 5-0 voorsprong een feit. Eddy wist vervolgens nog wel zijn eigen leg te houden, maar daar bleef het voor hem bij. Danny pakte de 7e leg en wist daarmee met 6-1 overwinning de 15e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts op zijn naam te schrijven en mocht zodoende de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Ricardo van der Vloed - Stefano van Engelen 3-4
Eddy Merlijn - Dylan van Schijndel 4-1
Jurgen Watson - Danny van Trijp 2-4
Ruben Mesters - Wesley van Beekum 4-0

Halve finale:
Stefano van Engelen - Eddy Merlijn 0-5
Danny van Trijp - Ruben Mesters 5-1

Finale:
Eddy Merlijn - Danny van Trijp 1-6

Daarnaast had Stefano van Engelen met 7 stuks het grootste aandeel in de 32 gegooide 180' ers en nam hij ook de hoogste finish van 139 voor zijn rekening. Beste dame werd Demi van Gelder met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café 'T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!