spatje winnaarsZondagmiddag 25 februari was de organisatie van HW Darts voor de eerste keer te gast in Café ’T Spatje te Zwijndrecht voor een gezellig singletoernooi, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €150,- en de 9 overige prijzen. Door enkele afmeldingen op het laatste moment viel de opkomst met 30 deelnemers wat lager uit dan verwacht, maar werd er desalniettemin met goede moed van start gegaan aan de gebruikelijke poulefase, waarin zou worden bepaald wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou voegen.

De grootste verassingen in de poulefase was toch wel dat Nigel van Milligen na eerdere titelaspiraties uitgesproken te hebben ten kosten van Wesley Plaisier, Ferry Wennekes en Fer de Nobel de verliezersronde in werd gestuurd. Hierin werd echter wel aan de verwachtingen voldaan en versloeg hij na een bye Victor Scholten (3-0) en Wilco Mulder (1-4), waarna Nigel Dikhoff in de finale wachtte.

Nigel speelde in de poulefase zeker niet onverdienstelijk, maar moest uiteindelijk toch Winston van der Graaf, Stefano van Engelen, Auke Reinders en Michael van der Veer voor zich dulden. In de knock-outfase werden vervolgens John Vink (3-0) en Joelle van Dijk (3-0) verslagen, waarna Maurice Burgemeester in de halve finale zijn kansen niet wist te verzilveren en Nigel met een 4-3 overwinning de finale in kon stappen.

In de finale tussen de Nigel’s was het Van Milligen die de boventoon voerde en Dikhoff die alle zeilen moest bijzetten om er nog een wedstrijd van te kunnen maken. Echter bleef dit voor Dikhoff maar bij 1 leg, waardoor Van Milligen de overige 5 legs kon binnenhalen en met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Joelle van Dijk 0-3 Nigel Dikhoff
Melvin van Hulst 0-3 Maurice Burgemeester
Wilco Mulder 3-0 Jeffrey Weiss
Nigel van Milligen 3-0 Victor Scholten

Halve finale:
Nigel Dikhoff 4-3 Maurice Burgemeester
Wilco Mulder 1-4 Nigel van Milligen

Finale:
Nigel Dikhoff 1-5 Nigel van Milligen

In de winnaarsronde zagen we de twee andere poulegenoten van Nigel van Milligen de finale halen. Wesley Plaisier zette na zijn 1e plaats in de poule zijn goede spel direct door en kende in 3 partijen geen mededogen met Stefano van Engelen (4-1), Patrick van den Boogaard (4-2) en Thom van der Herik (5-2).

Op papier had de nummer 2, Ferry Wennekes, een gemakkelijker loting, maar dat dat in de praktijk nog wel eens anders wil uitwijzen, bleek ook nu. Ferry leek een comfortabele voorsprong tegen Michael Cohen bijna uit handen te geven, maar was op tijd weer bij de les (4-3), waarna Gerrit Geelen weliswaar zonder problemen werd verslagen (4-0). Vervolgens speelde Remco Wiersma in de halve finale een sterke partij en leek hij bij een 4-2 voorsprong de finale in te mogen stappen. Echter pakte Ferry 3 legs op rij en dwong hij als nog met een 5-4 overwinning een finaleplek af.

In de finale leken beide heren eerst nog een beetje af te tasten en werden de eerste paar legs netjes verdeeld. Wesley had vervolgens de versnelling te pakken waar Ferry maar een gedeeltelijk antwoord op had. Hij liep er goed achteraan, maar moest toezien hoe Wesley de wedstrijd bij een stand van 5-3 in het slot wist te gooien en zodoende met een 6-3 overwinning de 1e editie van de Open ’T Spatje Singles 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €150,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Michael Cohen 3-4 Ferry Wennekes
Winston van der Graaf 2-4 Gerrit Geelen
Dylan Sweben 2-4 Remco Wiersma
Marian Levai 1-4 Auke Reinders
Patrick Le Comte 3-4 Thom van der Herik
Nicolay van der Hoek 4-0 Danny Django
Wesley Plaisier 4-1 Stefano van Engelen
Chiel Schouten 1-4 Patrick van den Boogaard

Kwartfinale:
Ferry Wennekes 4-0 Gerrit Geelen
Remco Wiersma 4-1 Auke Reinders
Thom van der Herik 4-2 Nicolay van der Hoek
Wesley Plaisier 4-2 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Ferry Wennekes 5-4 Remco Wiersma
Thom van der Herik 2-5 Wesley Plaisier

Finale:
Ferry Wennekes 3-6 Wesley Plaisier

Daarnaast had Wesley Plaisier met 7 stuks het grootste aandeel in de 31 gegooide 180’ers, terwijl hij ook samen met Ferry Wennekes verantwoordelijk was voor de hoogste finish van 127. Beste dame werd Marian Levai met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Aanstaande zaterdag zal ons volgende open-toernooi, de 2e editie van de Open Heinenoord Singles 2018, plaatsvinden in De Tienvoet te Heinenoord. Op deze avond zal de winnaar met minimaal €100,- huiswaarts keren en zullen zowel de nummers 1 tot en met 4 van de winnaars- en verliezersronde als de beste dame en hoogste finish van een prijs worden voorzien.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!