danny van trijp nigel van milligenWoensdagavond 21 februari was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 20 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan zouden gaan om de minimale 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Om klokslag 20:00 uur werd het startschot gegeven voor de poulefase, welke werd vervolgd met de traditionele winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Patrick van den Boogaard en Menno Angenent terug in de finale van de verliezersronde. Patrick boekte in zijn poule een overwinning op Melvin van Hulst, maar moest zijn meerdere erkennen in Wesley Plaisier en Nigel van Milligen, waarna hij in de verliezersronde korte mette maakte met Marc Peeters (3-0) en Nigel Dikhoff (4-1).
Menno zag zelfs al zijn poulewedstrijden verloren gaan tegen Wesley van Beekum, Ferry Wennekes en Nigel Dikhoff, maar wist zich tijdig te wist te herstellen door zich te ontdoen van Melvin van Hulst (3-2), Danny Django (3-0) en Stephan Kwakernaak (4-1).

In de finale begon Menno direct sterk en bracht zich op voorsprong, waar Patrick antwoord op gaf door de volgende 3 legs te pakken. Menno gaf zich niet gewonnen en bracht het verschil tot één. Echter wist Patrick de versnelling te vinden en de 2 daaropvolgende legs te winnen en zo met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht te slepen.

Kwartfinale:
Rowdy Rook 2-3 Stephan Kwakernaak
Danny Django 0-3 Menno Angenent
Nigel Dikhoff 3-1 Maurice Burgemeester
Patrick van den Boogaard 3-0 Marc Peeters

Halve finale:
Stephan Kwakernaak 1-4 Menno Angenent
Nigel Dikhoff 1-4 Patrick van den Boogaard

Finale:
Menno Angenent 2-5 Patrick van den Boogaard

In de winnaarsronde slaagde Danny van Trijp erin om net als vorige week een finaleplek af te dwingen. Danny begon het toernooi direct sterk door in de poulefase geen leg af te staan aan Stefano van Engelen, Maurice Burgemeester en Rowdy Rook, waarna hij in de kwartfinale ook Dennis Zijdemans legloos achter liet (4-0) en in de halve finale zich wist terug te knokken van een 4-2 achterstand tegen Wesley Plaisier (5-4).
Ook Nigel startte sterk met een 1e plaats in de poule, waarna hij in de kwartfinale geen moeite kende met Wesley van Trijp (4-1). In de halve finale moest hij net als Danny alle zeilen bijzetten, maar slaagde hij erin om Wesley van Beekum met minimaal verschil te weerhouden van een finaleplaats (5-4).

In de finale hadden beide heren de nodige opstartprobemen, maar wist Danny zich wel naar een 2-0 voorsprong te spelen. Nigel leek de triples weer gevonden te hebben en trok de stand gelijk tot 2-2. Waar Danny een versnelling wist door te voeren, begon het Nigel te haperen en daar wist Danny wel raad mee. Met 4 sterke legs haalde hij met een 6-2 overwinning zijn 5e eindzege op de 22e HW Django Moneydarts 2018 en mocht hij de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Danny van Trijp 4-0 Dennis Zijdemans
Cees van Toorn 0-4 Wesley Plaisier
Wesley van Beekum 4-1 Stefano van Engelen
Nigel van Milligen 4-1 Wesley van Trijp

Halve finale:
Danny van Trijp 5-4 Wesley Plaisier
Wesley van Beekum 4-5 Nigel van Milligen

Finale:
Danny van Trijp 6-2 Nigel van Milligen

Daarnaast had Nigel van Milligen met 7 stuks het grootste aandeel in de 24 gegooide 180’ers, terwijl Danny van Trijp met 154 de hoogste finish voor zijn rekening nam. Beste dame werd Julie Koenen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij er weer gestreden zal gaan worden om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Tot dan!