wesley plaisier nigel van milligenDinsdagavond 20 februari stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer in het teken van het wekelijkse moneydartstoernooi. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 21 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan gingen om de minimale 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Om klokslag 20:00 uur kon het startschot gegeven worden voor de poulefase om te bepalen wie zijn of haar geluk zou gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde zagen we poulegenoten Viggo van der Kuijl en Arwaldo Fioole terug. Zij moesten in hun poule Danny van Trijp en Jimmy Verstraeten voor zich dulden, waarna Viggo wist af te rekenen met Julie Koenen (3-1) en Brian Rufi (3-1) en Arwaldo op zijn beurt aan de goede kant van de score wist te blijven tegen Donald Hollenberg (3-2) en Frank Warnaar (3-0).

In de poulefase kende Arwaldo weinig problemen met Viggo getuigen zijn 3-0 overwinning. Echter slaagde Viggo er ditmaal wel in om er een wedstrijd van te maken en leek de wedstrijd zelfs af te streven op een beslissende laatste leg. Toch was het Arwaldo die bij een stand van 3-2 de wedstrijd in het slot wist te gooien en zodoende met een 4-2 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Arwaldo Fioole 3-2 Donald Hollenberg
Zereso Zeverboom 0-3 Frank Warnaar
Julie Koenen 1-3 Viggo van der Kuijl
Brian Rufi 3-0 Allard van der Oever

Halve finale:
Arwaldo Fioole 3-0 Frank Warnaar
Viggo van der Kuijl 3-1 Brian Rufi

Finale:
Arwaldo Fioole 4-2 Viggo van der Kuijl

In de winnaarsronde slaagde Nigel van Milligen erin om net als vorige week een finaleplek af te dwingen. Een 1e plek in de poule boven Wesley van Trijp, Brian Rufi en Frank Warnaar werd vervolgd met 2 sterke overwinningen op Wesley van Beekum (4-3) en Patrick van den Boogaard (5-2), waarna Wesley Plaisier wachtte in de finale.
Ook Wesley begon sterk met 1e plek in de poule ten kosten van Daniel Geysendorpher, Zereso Zeverboom en Allard van der Oever, waarna hij in twee spannende wedstrijden geen mededogen kende Ricardo van der Vloed (4-3) en Danny van Trijp (5-3).

Wesley, die alweer zijn 7e finale speelde, kwam sterk uit de startblokken en strafte gemiste dubbels van Nigel direct af, waardoor hij zichzelf al snel op een 3-0 voorsprong zette. Ondanks tweemaal een maximale score van Wesley wist Nigel zijn eigen leg te houden met een 99 finish, waarna hij met finishes van 69 en 64 de stand weer gelijk trok. In de twee legs die volgde, startte Nigel tweemaal met een 180’er, waarmee hij zich bij een stand van 5-3 op matchpoint zette. Echter wist Wesley zijn rug te rechten en de stand weer gelijk te trokken waar Nigel al 3 matchdarts had gemist. In de laatste beslissende leg mocht Wesley aftrappen, maar slaagde er niet in om zijn leg binnen 15 pijlen af te werken, waardoor Nigel van Milligen met een 14 darter de finale met 6-5 naar zich toe wist te trekken en voor de tweede week op rij de 14e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam mocht schrijven.

Kwartfinale:
Wesley van Beekum 3-4 Nigel van Milligen
Patrick van den Boogaard 4-0 Daniel Geysendorpher
Danny van Trijp 4-3 Mareno Michels
Wesley Plaisier 4-3 Ricardo van der Vloed

Halve finale:
Nigel van Milligen 5-2 Patrick van den Boogaard
Danny van Trijp 3-5 Wesley Plaisier

Finale:
Nigel van Milligen 6-5 Wesley Plaisier

Daarnaast had Nigel van Milligen met 7 stuks het grootste aandeel in de 32 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 158 uit handen kwam van Wesley van Beekum. Beste dame werd Julie Koenen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!