jeffrey stigter wesley plaisierWesley Plaisier (A) en Jeffrey Weiss (B) runner-ups

Onder het motto van beter laat dan nooit stond Café Merwehof te Dordrecht op zaterdag 17 februari in het van alweer de 3e editie van de A&B Poule Merwehof Moneydarts 2018. Op deze avond mocht de organisatie van HW Darts 15 A-spelers en 27 B-spelers verwelkomen, die verspreid over 2 toernooien met elkaar op eigen niveau de strijd aangingen om de 18 prijzen. Zoals gebruikelijk konden we om klokslag 20:00 uur van start met de poulefase gevolgd door een break met heerlijke broodjes en een loterij alvorens er begonnen kon worden met de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde van de B poule zagen we poulegenoten Michael Cohen en Tristan Korver na een minder begin alsnog een finaleplek behalen. In de poulefase moesten zij nog hun meerdere erkennen in Menno Angenent en Sander Verhoef, waarna Michael te sterk bleek voor Cerissa van Wanrooij (2-1) en Melvin van Hulst (3-1) en Tristan op zijn beurt zelfs geen leg meer afstond aan Liliane Scholten (2-0), Maurice Le Grand (2-0) en Sebastiaan Sprong (3-0).

Waar dit voor Tristan zijn eerste finale ooit was, wist Michael al tijdens de voorgaande editie de verliezersronde te winnen. Tristan, die in de poule nog met 2-0 van Michael verloor, wist nu wel direct een leg te pakken. Echter wist Michael de overige 4 legs binnen te halen, waardoor Michael voor de tweede editie op rij de finale van de verliezersronde met een 4-1 overwinning wist af te sluiten.

Kwartfinale:
Michael Cohen 2-1 Cerissa van Wanrooij
Melvin van Hulst 2-1 Nigel Bun
Sebastiaan Sprong 2-1 Andre van der Beek
Maurice Le Grand 0-2 Tristan Korver

Halve finale:
Michael Cohen 3-1 Melvin van Hulst
Sebastiaan Sprong 0-3 Tristan Korver

Finale:
Michael Cohen 4-1 Tristan Korver

In demaurice burgemeester Jeffrey Weiss winnaarsronde van de B poule mochten we net als op de voorgaande edities 2 nieuwe finalisten verwelkomen. Zo zag Maurice Burgemeester een 1e plaats in de poule, waarin hij geen leg afstond aan Anouk Lokum, Melvin van Hulst en Liliane Scholten, beloond worden met een bye, waarna hij in een spannende partij wist af te rekenen met de winnaar van de vorige editie, Nigel Dikhoff (3-2), en in de halve finale korte mette maakte met John Vink (4-0).
Aan de andere kant van het schema liet Jeffrey Weiss van zich spreken. Hij verloor in de poulefase nog van John Vink, maar zijn overwinningen op Nigel Bun en Andre van der Beek bleken genoeg voor een 2e plaats, waarna hij geen mededogen kende met Bas Baarle (3-1), Winston van der Graaf (3-0) en Richard Dikhoff (4-2).

In de finale wisten beide heren er de nodige dosis passie en strijd tegen aan te gooien, hetgeen ons een mooi schouwspel opleverde. Maurice en Jeffrey hielden elkaar daarnaast goed in evenwicht, waardoor er een laatste beslissende leg aan te pas moest komen om te bepalen wie er vandoor zou gaan met de hoofdprijs van €50,-. Hierin bleek Maurice het koelbloedigste en zo mocht hij met een 4-3 overwinning de 3e B Poule Merwehof Moneydarts 2018 op zijn naam schrijven.

Kwartfinale:
Menno Angenent 2-3 Richard Dikhoff
Jeffrey Weiss 3-0 Winston van der Graaf
Maurice Burgemeester 3-2 Nigel Dikhoff
John Vink 3-1 Hans Stiphout

Halve finale:
Richard Dikhoff 2-4 Jeffrey Weiss
Maurice Burgemeester 4-0 John Vink

Finale:
Jeffrey Weiss 3-4 Maurice Burgemeester

Dan door naar de A poule, waarin we met 3 poules van 5 van start konden met het toernooi. In poule 1 moest Freddy de Geus het onderspit delven tegen Patrick van den Boogaard, Jeffrey Stigter, Berry Herks en Niesco van der Hoek, maar wist hij zich tijdig te herpakken door in de verliezersronde geen leg meer af te staan aan Dylan Sprangers (3-0) en Wilco Mulder (4-0), waarna Jeffrey Oost wachtte in de finale.
Jeffrey begon in de poulefase met een overwinning op Dylan Sprangers, maar moest toezien hoe Wesley Plaisier, Dennis Zijdemans en Dylan van Schijndel zich naar de winnaarsronde speelde. Echter werd deze 4e plaats wel beloond met een vrije ronde, waarna hij in de halve finale Niesco van der Hoek aan de kant zette (4-1).

Ook in de finale liet Freddy er geen gras over groeien waar Jeffrey geen potten breken. Wederom stond hij geen leg af en zo was het dus Freddy die met een 5-0 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Halve finale:
Niesco van der Hoek 1-4 Jeffrey Oost
Wilco Mulder 0-4 Freddy de Geus

Finale:
Jeffrey Oost 0-5 Freddy de Geus

Net als in de grote finale van de B poule, kregen we ook in de winnaarsronde van de A poule twee nieuwe finalisten. Wesley Plaisier begon na een 1e plaats in de poule met een duidelijke overwinning op Berry Herks (4-1), waarna hij in de halve finale bij een stand van 4-4 met een 130 finish de finale instapte ten kosten van Patrick van den Boogaard (5-4).
Aan de andere kant van het schema was het Jeffrey Stigter die na een 2e plaats in de poule in twee spannende partijen Dylan van Schijndel (4-2) en Mike van Duivenbode (5-3) naar het schrijfbord verwees en met een gevoel de finale kon gaan beginnen.

In de finale slaagde beide heren erin om maar liefst 10 legs op rij hun eigen leg te houden zonder in de problemen te komen. Alleen Jeffrey had bij een stand van 5-4 een matchdart vanaf 126, maar wist deze niet te verzilveren, waardoor er als nog een beslissende laatste leg aan te pas moest komen. Hierin miste Jeffrey ditmaal 2 matchdarts, waarna ook Wesley 2 matchdarts onbenut liet vanaf 97. Echter wist Jeffrey nu wel de winnende dubbel te vinden, waardoor hij met een 6-5 overwinning de 3e A Poule Merwehof Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de enveloppe gevuld met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 4-1 Stefano van Engelen
Wesley Plaisier 4-1 Berry Herks
Mike van Duivenbode 4-0 Dennis Zijdemans
Jeffrey Stigter 4-2 Dylan van Schijndel

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 4-5 Wesley Plaisier
Mike van Duivenbode 3-5 Jeffrey Stigter

Finale:
Wesley Plaisier 5-6 Jeffrey Stigter

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 8 stuks het grootste aandeel in de 39 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 170 uit handen kwam van Wesley Plaisier. Beste dame werd Anouk Lokum met 9e plaats in de winnaarsronde van de B poule.

Zaterdagavond 17 maart staat de 4e editie van de Open A&B Merwehof Moneydarts 2018 op het programma in Café Merwehof te Dordrecht, waarbij de A spelers (ere- en 1e divisie) en B spelers (2e divisie en lager) weer gescheiden van elkaar de strijd aan zullen gaan om de prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle voorwaarden en overige informatie.

Tot dan!