brussaard resoortZaterdag 24 februari werd in café Het Krijgertje in Oud-Beijerland de 7e ranking van dit seizoen afgewerkt. Met een opkomst van 23 deelnemers een wat rustigere avond dan gewend, werd aan de poulefase begonnen in 5 poules op 4 banen. Voor de aanwezigen dus de mogelijkheid om een paar plekken te stijgen op ranglijst en punten in te halen op de afwezigen. Ondanks de mindere opkomst toch een paar pittige poules, waardoor er enkele namen in de verliezersronde terecht kwamen, die we daar niet vaak zien.

Uiteindelijk kwamen Lars van de Erve en Ronald Snaauw in de finale terecht. Lars wist op weg naar de finale te winnen van John Schipper en Jan Snoep. Ronald versloeg op weg naar de finale Ken Uiterwijk en Jaap van Tiggelen.

In de finale waren de maximale 5 legs nodig om de winnaar aan te wijzen. In een gelijk opgaande partij gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe en was het Lars die na het missen van een 120 voor de wedstrijd nog een keer terug mocht komen en met dubbel 10 de partij met 3-2 wist binnen te halen en zo de verliezersronde op zijn naam schreef.

In de winnaarsronde 13 man die voor de winst van de avond streden. De 3 poulewinnaars van de grote poules hadden een vrijloting en zaten daarmee direct in de kwartfinale. Dit waren Geert Oorbeek, Arne Merkus en Menno Angenent. De andere twee poulewinnaars Gert-Jan Resoort en Arjan Brussaard dienden direct in actie te komen. Ze wisten beide te winnen en plaatsten zich ook voor de kwartfinales.

In de kwartfinales won Gert-Jan met 3-1 van Geert Oorbeek. Jeffrey versloeg Arne Merkus met 3-2. Dion Hoegen won ook met 3-2 van  Menno Angenent. Arjan Brussaard wist met 4-0 te winnen van Jacob van Hattum. In de halve finales was Gert-Jan met 4-1 te sterk voor Jeffrey en ook Arjan won met dezelfde cijfers . Hij versloeg Dion Hoegen.

Rond twaalven werd aan de finale begonnen, waarin Gert-Jan en Arjan tegen over elkaar stonden, een herhaling van de eerste finale van dit seizoen. Het was Gert-Jan die aan de partij mocht beginnen, maar na zijn eerste beurt direct op flinke achterstand stond, want Arjan opende direct met een 180-er. Die voorsprong verdween echter zeer snel, want Arjan kon na zijn goede opening de hoge score niet vasthouden en Gert-Jan kwam eerder op een finish en gooide direct uit. In de volgende leg leek Gert-Jan direct te gaan breaken, maar Arjan wist alsnog gelijk te maken. Gert-Jan bleef in de volgende leg sterk scoren, terwijl Arjan wat achter bleef en Gert-Jan op 2-1 zag komen. Ook in de 4e leg wist Arjan niet bij te blijven en wist zijn eigen leg niet te houden en stond daarmee 3-1 achter. In de 5e leg was het Gert-Jan die weer mocht beginnen, maar nu wist Arjan na een 180 score wel goed door te gaan en brak direct terug, 3-2. Gert-Jan was de hele partij al scherp en met een 140 en 180 wist hij Arjan van zich af te schudden in de 6e leg en creëerde de eerste uitgooi mogelijkheid welke hij ook direct benutte en zo een 4-2 voorsprong pakte. Ook in de 7e leg gooide Gert-Jan een 180 , maar bleef Arjan desondanks in het spoor en hield de druk erop. Iets waartegen Gert-Jan wel bestand was, en ook de laatste dubbel wist te raken en daarmee met 5-2 de winst pakte van de avond.

Hoge finishes werden er nauwelijks gegooid deze avond. Slechts 3 maal werd er een gemeld, allen in de poulefase gegooid. Menno Angenent gooide 100 uit, welke net niet de hoogste van de avond was. Met 102 waren er 2 man die voor deze prijs in aanmerking kwamen. Lars van de Erve en Glenn Krijger gooide beide deze finish.

180-ers werden er meer gegooid deze avond. 17 stuks in totaal, waarvan 6 in beide halve finales en 5 in de finale. Gert-Jan Resoort wist er 6 te gooien deze avond, maar met 7 stuks had Arjan een nog groter aandeel.

Volgende ranking is op zaterdag 17 maart. Dan verplaatst het circus zich richting Puttershoek en zijn we te gast in café Centrum. Inschrijven kan dan weer tot 19.30.

Met nog 3 toernooien te gaan lijkt de strijd om de koppositie nog maar tussen twee man te gaan. Koploper Arjan Brussaard ziet zijn naaste belager Gert-Jan Resoort weer iets dichterbij komen, maar geniet nog altijd een voorsprong van 14 punten. Ondanks zijn afwezigheid blijft Gino Blom 3e in de stand, maar de concurrentie hijgt hem nu flink in de nek.

Met dus nog 3 toernooien te gaan zijn er nog bijna 50 darters die zich kunnen plaatsen voor het eindtoernooi. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient men een plek bij de eerste 32 te behalen en dient men aan minimaal 5 toernooien te hebben deelgenomen. Iedereen die nu aan 2 of meer toernooien heeft meegedaan, kan zich dus nog plaatsen !!!