wesleey van beekum Peter KleinZondagmiddag 18 februari was Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam het decor van de 2e editie van de Open Café ’T Hof van Jericho Singles 2018. Tijdens de vorige editie was het Wesley Plaisier die tussen de 30 aanwezige deelnemers in de finale wist af te rekenen met Brian Raman, maar al snel werd het duidelijk dat we ditmaal een nieuwe winnaar zouden krijgen, aangezien zij zich niet tussen de 24 aanwezige deelnemers bevonden. Om klokslag 14:00 uur kon de zoektocht naar de nieuwe winnaar van start met een poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde, waarin het duidelijk zou worden wie er met de hoofdprijs van €100,- en de 7 overige prijzen van door zou gaan.

Enkele zware poules bezorgde ons weer een verliezersronde met diverse winnaarsrondegangers, waarvan Patrick van den Boogaard en Kristiaan de Boer zich als beste wisten te revancheren door een finaleplek af te dwingen.
Patrick boekte in de poulefase een overwinning op Arwaldo Fioole, maar moest zijn meerdere erkennen in Brent Plaisier en Peter Klein, waarna hij zich in de knock-outfase wist te ontdoen van Fabio Palinckx (3-0), Menno Bout (3-2) en Niek Braskamp (4-1).
Kristiaan wist op zijn beurt geen wedstrijd te winnen in een poule des doods. Hij dolf het onderspit tegen Danny van Trijp, Jisse de Boer en Niek Braskamp, waarna hij de wedstrijden in de knock-outfase tegen Adriaan Storm (3-0), Lesley van Schijndel (1-3) en Hans in ’t Veld (4-1) wel winnend wist af te sluiten.

In de finale hielden beide heren elkaar in het begin goed in evenwicht, maar was het Kristiaan die als eerste de versnelling wist te vinden. Patrick bleef hierop het antwoord verschuldigd en moest toezien hoe Kristiaan met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Menno Bout 2-3 Patrick van den Boogaard
Niek Braskamp 3-1 Richard Broer
Mickey Rakhorst 1-3 Hans in ’t Veld
Lesley van Schijndel 1-3 Kristiaan de Boer

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 4-1 Niek Braskamp
Hans in ’t Veld 1-4 Kristiaan de Boer

Finale:
Patrick van den Boogaard 2-5 Kristiaan de Boer

In de winnaarsronde was het, net als de week ervoor op de Open Partycentrum Concordia Singles 2018, Peter Klein die een finaleplek wist te bemachtigen. Een goed begin in de poulefase werd vervolgd met 2 duidelijke overwinningen op Mark Kromowitono (4-1) en Wesley van Trijp (4-1), waarna hij in de halve finale tegen Jurgen Watson het hoofd koel wist te houden en na een spannende strijd met een 5-3 overwinning de finale in kon stappen.
Wesley deed daar op zijn beurt nog een schepje bovenop en stond in zijn poulefase zelfs geen af aan Jurgen Watson, Mickey Rakhorst en Mandy Nobel, hetgeen hij beloond zag worden met een bye, waarna hij in de kwartfinale met 4-1 afrekende met Brent Plaisier. Ook hij kende een spannende halve finale, waar hij en Zereso Zeverboom elkaar goed in evenwicht wisten te houden. Echter werd de strijd besloten op de dubbels, welke Wesley beter wist te vinden en zich zodoende met een 5-4 overwinning voor de finale wist te plaatsen.

Wesley slaagde erin dit goede gevoel vast te houden en schoot als een kanon uit de startblokken. Peter, die vorige nog relatief eenvoudig de finale wist te winnen met 6-1, moest nu alle zeilen bijzetten om nog in het spoor te blijven, waar Wesley hem weinig tot niet de ruimte voor gaf. Peter wist nog 3 legs te pakken, maar de overige 6 gingen naar Wesley, die zodoende met een 6-3 overwinning de 2e editie van de Open Café ’T Hof van Jericho Singles 2018 op zijn naam mocht schrijven.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 1-4 Peter Klein
Danny van Trijp 3-4 Jurgen Watson
Wesley van Beekum 4-1 Brent Plaisier
Ferry Wennekes 1-4 Zereso Zeverboom

Halve finale:
Peter Klein 5-3 Jurgen Watson
Wesley van Beekum 5-4 Zereso Zeverboom

Finale:
Peter Klein 3-6 Wesley van Beekum

Daarnaast had Kristiaan de Boer met 6 stuks het grootste aandeel in de 29 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 155 uit handen kwam van Peter Klein. Beste dame werd Caitlin Klein met een 9e plek in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag zijn we weer in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam te vinden voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij de strijd zal worden aangegaan om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle overige informatie.

Tot dan!