ferry wennekes Danny van TrijpWoensdagavond 14 februari stond Café Merwehof te Dordrecht in het teken van de 21e HW Django Moneydarts 2018. Helaas vonden deze avond maar 12 deelnemers de weg naar Café Merwehof te Dordrecht. Met 3 poules van 4 gingen we van start om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen. Onder het genot van een lekker stukje taart en een heerlijke (non-)alcoholische versnapering begonnen we om klokslag 20:00 uur met het toernooi.

In de verliezersronde wisten Wesley Plaisier en Dylan Sprangers zich te plaatsen voor de finale. Wesley werd 3e in zijn poule na 2 keer een 4-1 nederlaag te hebben geleden tegen Danny van Trijp en Berry Herks. Dat leverde Wesley uiteindelijk een bye op, waarna hij in de halve finale Hans Stiphout met speels gemak aan de kant zette (4-0).

Ook Dylan Sprangers wist 3e in zijn poule te worden. Hij leed net als Wesley 2 keer een 4-1 nederlaag, alleen deed hij dat tegen Wesley van Trijp en Ferry Wennekes. Net als Wesley begon Dylan met een bye, waarna hij met 4-2 de halve finale won van onze ambassadeur Melvin van Hulst.

In de finale werd het al snel duidelijk wie de zege ging pakken. Dylan wist nog wel een leg te pakken, maar daar bleef het bij. Wesley Plaisier won de finale zonder problemen met 5-1 en eiste daarmee de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier - Bye
Hans Stiphout - Yoeri van Maurik 4-2
Dylan Sprangers - Bye
Raymond Collens - Melvin van Hulst 0-4

Halve finale:
Wesley Plaisier - Hans Stiphout 4-0
Dylan Sprangers - Melvin van Hulst 4-2

Finale:
Wesley Plaisier - Dylan Sprangers 5-1

In de winnaarsronde kregen we 2 finalisten die al meerdere malen een finaleplek wisten af te dwingen. Zo wist Danny van Trijp zich voor de 8e keer te plaatsen voor de finale van de HW Django Moneydarts. Een verliespartij in de poule tegen Berry Herks zorgde ervoor dat Danny genoegen moest nemen met een 2e plek in zijn poule. Het verlies in de poule was echter al snel verwerkt, want Menno Angenent en Wesley van Trijp werden vervolgens allebei op een whitewash getrakteerd (5-0).
De andere finalist werd Ferry Wennekes, die zich voor de 4e keer mocht gaan opmaken voor de finale. Ook Ferry werd 2e in zijn poule na een nederlaag tegen Wesley van Trijp. Ondanks dat Ferry in de knock-outfase meer moeite kende, won hij wel van Michael Cohen (5-2) en Berry Herks (5-4) en kregen we dus een herhaling van de finale van de 11e editie.

Toen was het Ferry Wennekes die met een 6-4 overwinning de finale naar zich toetrok, maar al snel werd het duidelijk dat dit deze keer niet zo makkelijk zou gaan worden. Wel werd het een finale waar de 180ers werden gegooid alsof het niks was, hetgeen maar liefst 6 keer (Danny 4x, Ferry 2x) gebeurde. Danny begon de wedstrijd sterk door Ferry meteen op een 138 finish te trakteren. Ferry probeerde het de 2e leg op 170, miste de bulls eye, maar trok alsnog de stand gelijk. Daar bleef het voor Ferry ook even bij, want 4 legs later stond er al 5-1 op het scorebord. Danny wist het niet meteen af te maken en Ferry kwam nog terug tot 5-3. De 9e leg werd daarentegen weer gewonnen door Danny en zo was het dus Danny van Trijp die voor de 4e keer de HW Django Moneydarts op zijn naam kon schrijven en de meest gevulde envelop met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Berry Herks - Bye
Michael Cohen - Ferry Wennekes 2-5
Wesley van Trijp - Bye
Menno Angenent - Danny van Trijp 0-5

Halve finale:
Berry Herks - Ferry Wennekes 4-5
Wesley van Trijp - Danny van Trijp 0-5

Finale:
Ferry Wennekes - Danny van Trijp 3-6

Daarnaast werd er in totaal 17x 180 gegooid en daar waren 3 man voor verantwoordelijk. Ferry wist er 9 te gooien, Danny deed dat 6x en Wesley Plaisier 2x. De hoogste finish kwam op naam van Danny van Trijp (138).

Woensdagavond 21 februari staat de volgende HW Django Moneydarts op het programma in Café Merwehof te Dordrecht, waar er weer zal worden gestreden om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen!

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor meer informatie.

Tot dan!