van milligen herksDinsdagavond 13 februari stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer in het teken van het wekelijkse moneydartstoernooi. De organisatie van HW Darts mocht ditmaal 20 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aangingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin het duidelijk zou worden wie er vandoor zou gaan met de hoofdprijs van minimaal €75,-.

Ook deze avond sprong er in het bijzonder één poule bovenuit, waarvan 3 van de 4 spelers een finaleplek wisten af te dwingen. Daniel Geysendorpher en Danny van Trijp werden door Berry Herks en Jurgen Watson naar de verliezersronde gestuurd en wisten ondanks de teleurstelling dit goed om te zetten in een finaleplek.

In de knock-outfase moest Danny nog alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor de finale, maar slaagde er toch in om aan de goede kant van de score te eindigen tegen Ricardo Vrijhof (4-3) en Ricardo Ham (4-2). Daniel begon op zijn beurt met een klinkende zege op Bengi Ekin (4-0), waarna Lesley van Schijndel hem het vuur aan de schenen legde met onder andere een 170 finish. Desondanks bleek dit niet genoeg om Daniel van zijn stuk te brengen en was het ook de laatstgenoemde die zich met een 4-2 overwinning voor de finale wist te plaatsen.

Waar Daniel in de poulefase nog met 3-1 te sterk was voor Danny, bleken de rollen nu omgedraaid. Danny, die ondanks een laatste plaats in de poule de gehele avond al sterk spel had laten zien getuigen 6 keer een maximale score en 6 100+ finishes, wist ook nu het gaspedaal te vinden. Daniel gaf goed tegengas, maar Danny was deze keer niet van stuk te brengen en wist zodoende na tweemaal een runner-up positie in de winnaarsronde met een 5-2 overwinning de verliezersronde op zijn naam te schrijven.

Kwartfinale:
Daniel Geysendorpher 4-0 Bengi Ekin
Mickey Rakhorst 0-4 Lesley van Schijndel
Ricardo Vrijhof 3-4 Danny van Trijp
Ricardo Ham 4-0 Denniz Kurnaz

Halve finale:
Daniel Geysendorpher 4-2 Lesley van Schijndel
Danny van Trijp 4-2 Ricardo Ham

Finale:
Daniel Geysendorpher 2-5 Danny van Trijp

In de winnaarsronde slaagde Nigel van Milligen erin om zich voor zijn 3e finale te plaatsen. Nigel stond in zijn poule geen leg af aan Michael Koppelaar, Mickey Rakhorst en Denniz Kurnaz, waarna hij met sterk spel de winnaar van de voorgaande 2 edities, Patrick van den Boogaard, wist uit te schakelen (4-1). In de halve finale deed hij daar nog een schepje bovenop en sloot een spannend spektakelstuk met Jurgen Watson winnend af (5-3) en mocht hij zich zodoende gaan opmaken voor de finale.

Aan de andere kant van het schema was het Berry Herks die na Danny en Daniel als derde speler uit de poule des doods een finaleplek wist af te dwingen. Een tweede plek in de poule leverde hem een confrontatie op met Wesley Plaisier, waarbij Berry onverdroten verder ging waar hij in de poule al mee bezig was en Wesley met 4-2 aan de kant zette. In de halve finale mocht hij aantreden tegen Wesley van Trijp, die er een gelijkopgaande wedstrijd van wist te maken. Een beslissende laatste leg kwam er aan te pas, waarin Berry het koelbloedigste was en met een 5-4 overwinning de finale in kon stappen.

Nigel’s voorgaande finales gingen allebei verloren tegen Wesley Plaisier en Ricardo Ham en was het dus aan hem om het nu tot een beter einde te brengen. Hij kwam dan ook zeer sterk uit de startblokken en bracht zichzelf op een comfortabele 4-1 voorsprong. Berry slaagde er vervolgens in om zijn rug te rechten en de spanning weer terug te brengen tot een 5-4 achterstand. Echter bleek dit voor Berry zijn laatste wapenfeit en was het Nigel die met een 6-4 overwinning zijn eerste eindzege op de Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 wist te boeken.

Kwartfinale:
Jurgen Watson 4-2 Maurice Burgemeester
Nigel van Milligen 4-1 Patrick van den Boogaard
Wesley Plaisier 2-4 Berry Herks
Ricardo van der Vloed 1-4 Wesley van Trijp

Halve finale:
Jurgen Watson 3-5 Nigel van Milligen
Berry Herks 5-4 Wesley van Trijp

Finale:
Nigel van Milligen 6-4 Berry Herks

Naast Danny van Trijp nam ook Berry Herks 6 stuks aan 180’ers voor zijn rekening en kwam de hoogste finish van 170, zoals eerder vermeld, uit handen van Lesley van Schijndel. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plek in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor de 14e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018, waarbij zal er wederom worden gestreden om de 1e plek van minimale €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor meer informatie.

Tot dan!