peter klein stef macareZondagmiddag 11 februari werd Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer omgedoopt tot een volwaardige dartslocatie, waarbij we ons konden gaan opmaken voor de 2e editie van de Open Partycentrum Concordia Singles 2018. Tijdens de voorgaande editie, welke in de wacht werd gesleept door Patrick van den Boogaard ten kosten van Wesley Plaisier, was de opkomst niet hoogstaand, maar ditmaal mocht de organisatie van HW Darts zich tevreden stemmen met een gezellige drukte van 44 deelnemers. Om klokslag 14:00 uur kon de strijd in gemoederlijke sferen losbarsten in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin het duidelijk zou worden wie er vandoor zou gaan met de hoofdprijs van €150,- .

Enkele lastige poules zorgde ervoor dat er een paar winnaarsrondegangers zich in de verliezersronde begaven. Waar Zereso Zeverboom zich al bij laatste 16 verslikte in Winston van de Graaf (3-2), zagen we Wesley van Trijp en Ferry Wennekes wel doorstromen naar de verliezersronde finale en voldeden zij aan de verwachtigen.

Wesley van Trijp begon in de poule met een zege op Michelle van den Boogaard, waarna hij tegen een nederlaag aan liep tegen Berry Herks en verrassenderwijs Michael Cohen. Echter wist hij zich op tijd te herstellen en verschalkte na een bye Jeffrey Weiss (3-0), Dominique Kudret (3-2) en Arjan Bijvoets (4-1).
Ook Ferry moest genoegen nemen met een 3e plek in de poule. Hij eindigde boven Sander van Oostenbrugge, maar moest Roger Janssen en Nigel van Milligen voor zich dulden, waarna hij in de knock-outfase geen mededogen kende met Melvin van Hulst (3-0), Danny Noordijk (3-1) en Kevin Kruijthoff (4-2).

In de finale wisten beide heren er een winnaarsronde-waardige partij van te maken. Het niveau lag dicht bij elkaar, maar Ferry slaagde er als eerste in om de versnelling wist te vinden, waar Wesley op zijn beurt verzaakte. Ferry liep weg en zag Wesley niet meer langszij komen, waardoor Ferry met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Danny Noordijk 1-3 Ferry Wennekes
Ad Kromeich 1-3 Kevin Kruijthoff
Arjan Bijvoets 3-2 Winston van de Graaf
Wesley van Trijp 3-2 Dominique Kudret

Halve finale:
Ferry Wennekes 4-2 Kevin Kruijthoff
Arjan Bijvoets 1-4 Wesley van Trijp

Finale:
Ferry Wennekes 5-2 Wesley van Trijp

In de winnaarsronde zagen we de finalisten van voorgaande editie al vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Zo moest Wesley Plaisier bij de laatste 16 met 4-2 zijn meerdere erkennen in Nigel van Milligen en werd Patrick van den Boogaard in de kwartfinale op een 4-0 whitewash getrakteerd door Roger Janssen. Uiteindelijk was de halve finale ook het eindstation voor deze heren en dwongen Peter Klein en Stef Macaré een finaleplek af.

Stef begon het toernooi sterk en stond in zijn poule geen leg af aan Nigel Dikhoff, Ad Kromeich en Winston van de Graaf. Deze 1e plek werd beloond met een bye, waarna hij in 3 spannende wedstrijden van goed niveau wist af te rekenen met Erik van Rijswijk (4-2), Danny van Trijp (4-2) en Roger Janssen (5-4).

Ook Peter behaalde een 1e plek in de poule ten kosten van Jurgen Watson, Arjan Bijvoets en Dylan Sprangers, hetgeen hij beloond zag worden met een vrije ronde. Vervolgens kende hij geen problemen met Kevin Hofland (4-0), waarna hij tweemaal een beslissende laatste leg nodig had tegen Dave Roelse (4-3) en Nigel van Milligen (5-4), waarbij hij tegen de laatstgenoemde nog tegen een 4-2 achterstand aan keek.

Beide heren hadden dus de gehele dag laten zien uit welk hout zij gesneden waren en op voorhand waren de verwachtingen dan ook hoog voor de finale. Echter bleek Stef zijn kruit al verschoten te hebben en was de pijp zichtbaar leeg. Peter wist daar wel raad mee en zette zijn spel stoïcijns door. Na 7 legs was het dan ook Peter Klein die met een 6-1 overwinning de 2e editie van de Open Partycentrum Concordia Singles 2018 op zijn naam schreef en de daarbij behorende enveloppe gevuld met €150,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Patrick van den Boogaard 4-0 Caitlin Klein
Roger Janssen 4-0 Arnod Timmermans
Stef Macaré 4-2 Erik van Rijswijk
Danny van Trijp 4-3 Daniel Geysendorpher
Kevin Hofland 0-4 Peter Klein
Dave Roelse 4-1 Nigel Dikhoff
Berry Herks 4-1 Leroy Spil
Wesley Plaisier 2-4 Nigel van Milligen

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 0-4 Roger Janssen
Stef Macaré 4-2 Danny van Trijp
Peter Klein 4-3 Dave Roelse
Berry Herks 3-4 Nigel van Milligen

Halve finale:
Roger Janssen 4-5 Stef Macaré
Peter Klein 5-4 Nigel van Milligen

Finale:
Stef Macaré 1-6 Peter Klein

Daarnaast had Stef Macaré met 7 stuks het grootste aandeel in de 49 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 156 uit handen kwam van Nigel van Milligen. Beste dame werd Caitlin Klein met een 9e plek in de winnaarsronde.

Komend weekend staan er weer 2 open-toernooien in de HW Darts-agenda. Zaterdagavond 17 februari zullen we aanwezig zijn in Café Merwehof te Dordrecht voor de 3e editie van de A&B Poule Merwehof Moneydarts 2018 en zondag 18 februari zullen we te gast zijn in Café ’T Hof van jericho te Rotterdam voor weer een singletoernooi, waarbij de winnaar met minimaal €100,- huiswaarts zal keren.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!