Mike van duivenbode djnago20Woensdagavond 7 februari stond Café Merwehof te Dordrecht weer in het teken van het wekelijkse moneydartstoernooi. Aangezien dit de 20e editie betrof, besloot de organisatie van HW Darts er weer een speciale editie van te maken, waarbij er een gegarandeerde prijzenpot van €227,- werd verdeeld onder de nummers 1 tot en met 4 van zowel de winnaars- als verliezersronde, de beste dame en de hoogste finish. Om klokslag 20:00 uur kon het startschot worden gegeven voor de gebruikelijke poulefase, waarin de 22 aanwezige deelnemers konden uitvechten wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

In de verliezersronde wisten Viggo van der Kuijl en Nigel Dikhoff zich als beste te revancheren van een één na laatste plaats in de poule. Viggo boekte in een poule van 5 een overwinning op Jeffrey Weiss, maar moest zijn meerdere erkennen in Mike van Duivenbode, Steven Raman en Willy van Casteren, waarna hij in de knock-outfase tweemaal een beslissende laatste leg nodig had om zich te ontdoen van Youri van Maurik (3-2) en Michael Cohen (4-3).
Nigel hield in zijn poule Kevin Kruijthof onder zich, maar moest toezien hoe Wesley van Beekum en Menno Angenent wel wisten door te stromen naar de winnaarsronde, waarna hij geen mededogen kende met Jeffrey Weiss (3-1) en Frans de Winter (4-2).

Waar Viggo in zijn voorgaande partijen er telkens een spannend potje van wist te maken, dacht hij daar ditmaal anders over. Nigel wist weliswaar 2 legs op zijn naam te schrijven, maar moest de overige 5 legs aan Viggo overlaten, die zodoende met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Frans de Winter 3-2 Berry Herks
Nigel Dikhoff 3-1 Jeffrey Weiss
Michael Cohen 3-0 Julie Koenen
Viggo van der Kuijl 3-2 Youri van Maurik

Halve finale:
Frans de Winter 2-4 Nigel Dikhoff
Michael Cohen 3-4 Viggo van der Kuijl

Finale:
Nigel Dikhoff 2-5 Viggo van der Kuijl

In de winnaarsronde was het Mike van Duivenbode die er net als vorige week in slaagde om een finaleplek af te dwingen. Een 1e plek in de poule zag hij beloond worden met een bye, waarna hij in twee spannende wedstrijden Wesley van Beekum (4-3) en Wesley Plaisier (5-3) naar het schrijfbord dirigeerde.
Aan de andere kant van het schema was het Ferry Wennekes die zich voor zijn derde finale mocht gaan opmaken. Ook hij eindigde 1e in een poule van 5 ten kosten van Danny de Bie, Richie IJZermans, Berry Herks en Youri van Maurik, waarna hij met duidelijke cijfers de familie Raman (Steven 4-1 , Brian 5-1) aan de kant zette.

De finale werd dus wederom een onderonsje tussen Mike en Ferry, die het in de finale van de 17e editie ook al tegen elkaar mochten opnemen. Toen was het Mike die met duidelijke cijfers (6-1) Ferry naar de tweede plaats verwees en ook nu voerde Mike de boventoon. Ferry bleef ditmaal beter in het spoor, maar kon niet voorkomen dat Mike bij een stand van 5-3 de wedstrijd in het slot gooide en zodoende met een 6-3 overwinning zijn tweede eindzege op rij wist te boeken op de 20e HW Django Moneydarts 2018, waarmee hij de rijkst gevulde enveloppe met €80,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Mike van Duivenbode 4-3 Wesley van Beekum
Wesley Plaisier 4-2 Danny de Bie
Ferry Wennekes 4-1 Steven Raman
Cees van Toorn 0-4 Brian Raman

Halve finale:
Mike van Duivenbode 5-3 Wesley Plaisier
Ferry Wennekes 5-1 Brian Raman

Finale:
Mike van Duivenbode 6-3 Ferry Wennekes

Daarnaast had Wesley van Beekum met 4 stuks het grootste aandeel in de 29 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 147 uit handen kwam van Mike van Duivenbode. Beste dame werd Julie Koenen met een 5e plek in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor de 21 editie, waarbij de strijd om 20:00 uur zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!