open hof koppelsZondag 14 januari stond Café ’t Hof van Jericho te Rotterdam in het teken van de 1e editie van de Open ’t Hof 501/TT/CH Koppels 2018. Ondanks dat dit toernooi pas 6 dagen van te voren werd gelanceerd en er in een ander spelformaat werd gespeeld dan gebruikelijk, mocht de organisatie van HW Darts toch 32 deelnemers verwelkomen, die verspreid over 4 poules 4 van koppels met elkaar de strijd aan gingen.

Er werd gestart in een ‘alle 3 spelen’, waarin een 501 en Tactic werd vervolgd door een Choice, waarbij het koppel die de bull won mocht bepalen of zij begonnen of welk spelformat zij kozen. Gezien het snelle verloop werd er gekozen om na de eerste poulefase nog een winnaars- en verliezerspoule te doen, waarna de nummer 1 en 2 kruislings de halve finales zouden afwerken.

Nadat ieder koppel 6 wedstrijden had afgewerkt, waren de halve finales van de verliezersronde bekend. Hierin keek het koppel Lesley van Schijndel / Mickey Rakhorst al gauw tegen een 2-0 achterstand aan tegen Remco Wiersma / Fer de Nobel, maar slaagde zij erin om alle zeilen bij te zetten en de wedstrijd als nog met 3-2 naar hun toe te trekken.

Aan de andere kant mochten de koppels Nigel Dikhoff / Winston van de Graaf en Dylan van Schijndel / Patrick van den Boogaard het voor de tweede keer tegen elkaar opnemen. In de eerste poulefase waren de laatstgenoemden nog met 3-0 te sterk, maar ditmaal wisten beide koppels er een spannende wedstrijd van te maken. Ook hier kwam een laatste beslissende leg aan te pas, waarbij Dikhoff / Van de Graaf als winnaars van het bord afstapten.

Ook de finale werd een tweede onderonsje tussen Van Schijndel / Rackhorst en Dikhoff / Van de Graaf, waarbij het eerstgenoemde koppel in de tweede poulefase met 2-1 te sterk was. Wederom leken zij met de winst er van door te gaan, waren het niet dat Dikhoff / Van de Graaf op tijd de versnelling wisten te vinden en een beslissende laatste leg afdwongen. Deze wisten zij met solide spel binnen te halen en mochten zij zich met een 3-2 overwinning de winnaars van de verliezersronde noemen.

Halve finale:
Lesley van Schijndel / Mickey Rakhorst 3-2 Remco Wiersma / Fer de Nobel
Dylan van Schijndel / Patrick van den Boogaard 2-3 Nigel Dikhoff / Winston van de Graaf

Finale:
Lesley van Schijndel / Mickey Rakhorst 2-3 Nigel Dikhoff / Winston van de Graaf

In de halve finale winnaarsronde zagen we de runner-ups van de 1e Open Café ’T Hof van Jericho Koppels 2017, Zereso Zeverboom / Ricardo Ham, terug. Zij verloren nog geen wedstrijd en mochten het opnieuw opnemen tegen Ricardo Vrijhof / Dave Roelse. Tijdens de eerste poulefase was het eerstgenoemde koppel met 2-1 te sterk en ook nu lag de wedstrijd dicht bij elkaar. Wederom waren het Zereso Zeverboom / Ricardo Ham die met minimaal verschil de wedstrijd naar zich toe trokken.

Aan de andere kant van het schema mocht het nog ongeslagen koppel Jan Huiskes / Hans van de Hoek het opnieuw opnemen tegen Wesley van Beekum / Michael van der Veer. Ook hun traden gedurende de eerste poulefase tegen elkaar aan, waarin het laatstgenoemde koppel met 2-1 het onderspit moest delven en waren zij dus uit op revanche. Ondanks dat zij binnen de legs de nodige tegenstand boden, kwam dit niet tot uiting op het scorebord. Met een klinkende 3-0 overwinning ging het koppel Huiskes / Van de Hoek door naar de finale.

Waar het koppel Zeverboom / Ham tijdens de 1e editie van de Open ’T Hof van Jericho Koppels 2017 nog met whitewash van 6-0 naar de tweede plek verwezen werden door Marco Smit / Kristiaan de Boer, bleken de rollen nu omgedraaid. Met sterk spel gaven zij Huiskes / Van de Hoek geen duimbreedte en schreven zij zonder een leg af te staan in de finale de 1e editie van het Open ’T Hof 501/TT/CH Koppels 2018 op hun naam, waarbij zij de rijkst gevulde enveloppe met €150,- in ontvangst mochten nemen.

Halve finale:
Zereso Zeverboom / Ricardo Ham 3-2 Ricardo Vrijhof / Dave Roelse
Jan Huiskes / Hans van de Hoek 3-0 Wesley van Beekum / Michael van der Veer

Finale:
Zereso Zeverboom / Ricardo Ham 3-0 Jan Huiskes / Hans van de Hoek

Daarnaast had Zereso Zeverboom met 2 stuks het grootste aandeel in de 9 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van Winston van de Graaf bleef steken op 100.

Aanstaande dinsdag staat Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer centraal voor een moneydartstoernooi, waarbij de winnaar weer minimaal €75,- zal ontvangen. Tevens zal ieders eerste 180’er weer worden voorzien van gratis consumptie van het huis en zal er worden getracht de nummers 1 tot en met 4 van beide rondes te voorzien van een prijs, evenals de hoogste finish en de beste dame bij voldoende deelnemers.

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!