daany trijp tommy veenhofWoensdagavond 3 januari stond Café Merwehof te Dordrecht weer centraal voor het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. De organisatie van HW Darts mocht ditmaal 37 deelnemers verwelkomen op deze speciale nieuwjaarseditie, waarbij iedereen voor aanvang van het toernooi kon genieten van een heerlijk stuk taart. Vervolgens kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde waarin de verhoogde prijzenpot van €245,- zou worden verdeeld.

In de verliezersronde waren het Berry Herks en Dennis Faasen die zich, nadat zij slachtoffer waren geworden van een lastige poule, het beste wisten te revancheren. Dennis werd 4e in de poule achter Nigel van Milligen, Edwin Rijswijk en Lorenz van de Vlag, waarna hij na een beslissende laatste leg tegen Dennis Zijdemans (2-1) geen leg meer afstond aan achtereenvolgends Melvin van Hulst (2-0), Nicolay van der Hoek (3-0) en Wesley van Beekum (4-0).
Ook Berry werd 4e in zijn poule, al was dat in een poule van 5; hij eindigde voor Dennis Zijdemans, maar achter Tonny Veenhof, Thom van der Herik en Jurgen Hoofgvliet. Na een vrije ronde kende hij vervolgens geen problemen met Hans Stiphout (2-0) en Dylan Sprangers (3-0), waarna hij in de halve finale in de laatste beslissende leg aan de goede kant van het scorebord wist te blijven tegen Lorenz van de Vlag (4-3).

In de finale stond er vervolgens geen maat op Berry en behaalde Dennis het niveau van zijn partijen daarvoor niet meer. Dennis pakte nog een leg, maar de andere 5 waren voor Berry, waarmee hij de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Berry Herks 3-0 Dylan Sprangers
Jeffrey Weiss 1-3 Lorenz van de Vlag
Bas Borsboom 0-3 Wesley van Beekum
Nicolay van der Hoek 0-3 Dennis Faasen

Halve finale:
Berry Herks 4-3 Dylan Sprangers
Wesley van Beekum 0-4 Dennis Faasen

Finale:
Berry Herks 5-1 Dennis Faasen

In de winnaarsronde was het Danny van Trijp die over 2 partijen 6 matchdarts overleefde en zich zodoende met enig fortuin voor de finale wist te plaatsen. Danny begon zijn toernooi goed met 3 overwinningen op Peter de Bruin, Hans Stiphout en Fiona de Kat, waarna hij zijn eerste gelukje mocht beproeven tegen Thom van der Herik (3-2). Ferry Wennekes werd vervolgens met 4-2 aan de kant gezet, waarna ook Fabian de Groot 3 matchdarts miste om Danny van de finale af te houden, hetgeen ook weer genadeloos werd afgestraft (5-4).
De poule van Tonny leverde met Berry Herks dus al 1 winnaar op en Tonny was hard opweg om daar nog een winnaar bij te voegen. Zijn 1e plek in de poule leverde een bye op, waarna hij met sterk spel duidelijke overwinningen wist te boeken op Jaimy van Bavel (3-0), Mitchell van Burk (4-1) en Edwin Rijsdijk (5-1).

Ook in de finale wist Tonny deze lijn voort te zetten en, ondanks dat Danny goed bleef aanhaken, wist hij zich als eerste op matchpoint te zetten met een 5-3 voorsprong. Echter was het engeltje van Danny nog niet uitgewerkt en overleefde hij nogmaals 3 matchdarts, waar hij weer optimaal gebruik van wist te maken. Uiteindelijk was het dus ook Danny die met een 6-5 overwinning na over 3 wedstrijden in totaal 9 overleefde matchdarts de 15e editie van de HW Django Moneydarts Nieuwjaarseditie 2018 op zijn naam wist te schrijven en daarmee de goedgevulde enveloppe met €80,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Tonny Veenhof 3-0 Jaimy van Bavel
Wesley van Trijp 0-3 Mitchell van Burk
Edwin Rijsdijk 3-2 Peter de Bruin
Nigel Dikhoff 1-3 Wesley Plaisier
Danny van Trijp 3-2 Thom van der Herik
Ferry Wennekes 3-2 Robert Krijthe
Viggo van der Kuijl 1-3 Fabian de Groot
Nigel van Milligen 3-2 Jurgen Hoogvliet

Kwartfinale:
Tonny Veenhof 4-1 Mitchell van Burk
Edwin Rijsdijk 4-0 Wesley Plaisier
Danny van Trijp 4-2 Ferry Wennekes
Fabian de Groot 4-3 Nigel van Milligen

Halve finale:
Tonny Veenhof 5-1 Edwin Rijsdijk
Danny van Trijp 5-4 Fabian de Groot

Finale:
Tonny Veenhof 5-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Tonny Veenhof met 7 stuks nog wel het grootste aandeel in de 38 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 160 uit handen kwam van Edwin Rijsdijk. Beste dame werd Fiona de Kat met een 9e plaats in de verliezersronde.

Woensdagavond 10 januari is iedereen weer van harte welkom voor de 16e HW Django Moneydarts 2018, waarbij de winnaar weer met minimaal €75,- huiswaarts zal keren. Daarnaast hebben we de grens van 150 verschillende deelnemers in Café Merwehof te Dordrecht verbroken en zal er ter eren van een gratis inschrijving inclusief 2 consumptiebonnen worden verloot onder de aanwezige deelnemers.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor meer informatie!

Tot dan!