wesley patrickDinsdagavond 2 januari stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de eerste keer in het nieuwe jaar weer in het teken van het wekelijkse moneydartstoernooi. De organisatie van HW Darts mocht ditmaal 27 deelnemers verwelkomen aan de wedstrijdtafel die met elkaar de strijd aan zouden gaan in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Dankzij enkele lastige poules waren er weer een aantal winnaarsrondegangers die genoegen moesten nemen met een plek in de verliezersronde. Uiteindelijk waren het de twee Nigel’s die zich het beste wisten te herstellen door een finaleplek af te dwingen.

Nigel van Milligen begon het toernooi met 3 nederlagen tegen Zereso Zeverboom, Lesley van Schijndel en Sanne den Ouden, waarna hij zich in 3 spannende partijen wist te ontdoen van Wilco Mulder (3-1), Anoop Ramdajal (3-2) en Richard Broer (4-2).
Ook Nigel Dikhoff moest genoegen nemen met een 4e plek in de poule, al was dit in een poule van 5. Hij eindigde boven Wilco Mulder, maar achter Ricardo Vrijhof, Patrick van den Boogaard en Danny Pijpers, waarna hij na een bye geen mededogen kende met Peter ’T Jong (3-0) en Wesley van Beekum (4-1).

In de finale gaven beide Nigel’s elkaar geen duimbreedte, hetgeen erin resulteerde dat er bij een stand van 4-4 een beslissende laatste leg aan te pas moest komen. Hierin bleek Van Milligen het koelbloedigst en kon hij met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht slepen.

Kwartfinale:
Winston van der Graaf 2-3 Richard Broer
Anoop Ramdajal 2-3 Nigel van Milligen
Sanne den ouden 0-3 Wesley van Beekum
Nigel Dikhoff 3-0 Peter ’T Jong

Halve finale:
Richard Broer 2-4 Nigel van Milligen
Wesley van Beekum 1-4 Nigel Dikhoff

Finale:
Nigel van Milligen 5-4 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde waren het Wesley Plaisier en Patrick van den Boogaard die zich voor de finale wisten te plaatsen. Net als Patrick werd Wesley 2e in zijn poule; hij eindigde achter Ricardo van der Vloed, maar voor Jurgen Watson, Richard Broer en Melvin van Hulst. Vervolgens wist hij af te rekenen met Caitlin Klein (4-0) en Eddy Merlijn (4-1), waarna hij in de halve finale tegen Zereso Zeverboom tot het gaatje moest gaan, maar aan de goede kant van de score wist te blijven (5-4).
Aan de andere kant van het schema was het Patrick die een 2e plaats in de poule een goed gevolg wist te geven met 3 sterke overwinningen op Peter Klein (4-1), Stefano van Engelen (4-1) en Daniel Geysendorpher (5-2), waarna hij zich mocht opmaken voor zijn eerste finale op de Café ’T Hof van Jericho Moneydartstoernooien.

Voor Wesley was dit inmiddels zijn 3e finale (1 winst, 1 verlies) en kon hij opnieuw een poging wagen om de eerste speler te worden die dit toernooi twee keer op zijn naam weet te schrijven. Beide heren speelden voornamelijk sterk in de eigen legs, maar kwamen in andermans leg er niet tot nauwelijks aan te pas. Tot aan de stand van 3-3 bleef dit in het begin gelijk opgaan, waarna Wesley als eerste de break wist te plaatsen en zich met een 5-3 voorsprong op matchpoint wist te zetten. Patrick slaagde er echter in om de rug te rechten en de stand weer gelijk te trekken, waardoor er, net als in de verliezersronde, ook hier een beslissende laatste leg aan te pas moest komen. Hierin had Patrick scorend het initiatief te pakken en mocht ook als eerste aanleggen voor de winnende dubbel. Deze werd echter niet gevonden, waardoor het uiteindelijk Wesley Plaisier was die met een 6-5 overwinning de 7e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts Nieuwjaarseditie 2018 op zijn naam schreef en de enveloppe gevuld met €80,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Ricardo Vrijhof 3-4 Zereso Zeverboom
Eddy Merlijn 1-4 Wesley Plaisier
Ricardo van der Vloed 0-4 Daniel Geysendorpher
Stefano van Engelen 1-4 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Zereso Zeverboom 4-5 Wesley Plaisier
Daniel Geysendorpher 2-5 Patrick van den Boogaard

Finale:
Wesley Plaisier 6-5 Patrick van den Boogaard

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 9 stuks nog wel het grootste aandeel in de 41 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 134 uit handen kwam van Stefano van Engelen. Beste dame werd Caitlin Klein met een 9e plek in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag zijn we weer te gast in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor weer een moneydartstoernooi, waarbij de winnaar minimaal €75,- zal ontvangen. Daarnaast organiseren we op zondag 14 januari ook de 1e editie van het Open ’T Hof 501/TT/CH Koppels, waarbij het winnende koppel minimaal €150,- zal ontvangen. Meer informatie over het evenement en het speelformaat is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!