riardo ham hofDonderdagavond 28 december was de organisatie van HW Darts voor de laatste keer in 2017 te gast in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor weer een gezellig moneydartstoernooi, waarbij de winnaar met minimaal €75,- huiswaarts zou keren. Ditmaal wisten er 21 deelnemers de weg naar de wedstrijdtafel te vinden en konden we onder het genot van een lading oliebollen van start met de gebruikelijke poulefase om te bepalen wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou voegen.

Uiteindelijk waren het Michael van der Veer en Lesley Verkerk die een teleurstellende poulefase een goed vervolg wisten te geven door een finaleplek te bemachtigen. Michael moest in zijn poule zijn meerdere erkennen in Ricardo van der Vloed en Jurgen Watson, maar wist wel boven Melvin van Hulst te eindigen. Dit resulteerde in een bye, waarna met pijn en moeite Mickey Rakhorst (3-2) werd verslagen en in de halve finale Lesley van Schijndel met 3-0 aan de kant werd werd gezet.
Ook voor Lesley restte een 3e plek in de poule achter Patrick van den Boogaard en Ferry Wennekes, maar voor Mickey Rakhorst, waarna hij na een bye geen leg meer afstond aan Melvin van Hulst en Mike de Kruijff.

In de finale slaagde Lesley er niet in om de goede lijn door te trekken en liet Michael zien op scherp te staan met onder andere een mooie 167 finish. Hij liet dan ook geen leg onbenut en sleepte zodoende met een klinkende 4-0 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Lesley van Schijndel 3-0 Stephan Kwakernaak
Michael van der Veer 3-2 Mickey Rakhorst
Caitlin Klein 1-3 Mike de Kruijff
Lesley Verkerk 3-0 Melvin van Hulst

Halve finale:
Lesley van Schijndel 0-3 Michael van der Veer
Mike de Kruijff 0-3 Lesley Verkerk

Finale:
Michael van der Veer 4-0 Lesley Verkerk

In de winnaarsronde waren het Nigel van Milligen en Ricardo Ham die zich met sterk spel en enig fortuin voor de finale wisten te plaatsen. Nigel begon het toernooi goed met 3 overwinningen in de poulefase op Wesley Plaisier, Lesley van Schijndel en Mike de Kruijff, maar had vervolgens wel een gelukje nodig om langs Ferry Wennekes, die de nodige matchdarts onbenut liet, te komen, waarna Dave Roelse wel met duidelijke cijfers naar het schrijfbord werd gedirigeerd (5-0).
Ook Ricardo begon goed aan het toernooi en stond in de poulefase zelfs geen leg af aan Dave Roelse, Caitlin Klein en Adriaan Storm. Jurgen Watson wist vervolgens de eerste leg van Ricardo af te pakken, maar daar bleef het ook bij (4-1), waarna Peter Klein in de halve finale wachtte. Peter had tot dat moment zeer sterk spel laten zien en leek zich ook voor de finale te gaan plaatsen. Echter begon de machine te haperen bij een 4-1 voorsprong en moest hij toezien hoe Ricardo zich als nog langszij wist te spelen (5-4).

Deze comeback had Ricardo van het nodige zelfvertrouwen voorzien en hij begon dan ook sterk aan de finale. Met onder andere een knappe 161 finish werd de voorsprong gepakt, maar Nigel bleef goed in de buurt. Echter was het Ricardo die er in slaagde om bij Nigel weg te lopen en een 4-3 voorsprong om te zetten in een 6-3 overwinning, waarmee hij de 6e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017 op zijn naam wist te zetten.

Kwartfinale:
Peter Klein 4-0 Patrick van den Boogaard
Ricardo Ham 4-1 Jurgen Watson
Nigel van Milligen 4-3 Ferry Wennekes
Ricardo van der Vloed 1-4 Dave Roelse

Halve finale:
Peter Klein 4-5 Ricardo Ham
Nigel van Milligen 5-0 Dave Roelse

Finale:
Ricardo Ham 6-3 Nigel van Milligen

Daarnaast had Ricardo Ham met 6 stuks ook het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 167 uit handen kwam van Michael van der Veer. Beste dame werd Caitlin Klein met een 5e plek in de verliezersronde.

Vanaf heden zullen de Café ’T Hof van Jericho Moneydartstoernooien iedere dinsdag plaatsvinden met ons gebruikelijke concept, welke op onze website www.hw-darts.nl is toegelicht. De 7e editie heeft inmiddels plaatsgevonden, maar op dinsdag 9 januari is iedereen weer van harte welkom in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam.

Tot dan!