jeffrey stigter erik van rijswijkWoensdagavond 27 december stond Café Merwehof te Dordrecht in het teken van de kersteditie van de HW Django Moneydarts 2017. Met 41 deelnemers mocht de organisatie van HW Darts zich meer dan tevreden stemmen en kon voorafgaande aan het toernooi alvast een gratis inschrijving worden weggegeven aan Jeffrey Weiss voor de leukste kersttrui. Voordat we het startschot gaven voor de poulefases, werden nog even alle oliebollen geserveerd, zodat niemand met een lege maag aan het bord zou staan. In een 3 legs spelen format werd om klokslag 20:00 uur de poulefase gestart gevolgd door de traditionele winnaars- en verliezersronde, waarin het duidelijk zou worden onder wie de verhoogde prijzenpot van €275,- zou worden verdeeld.

In de verliezersronde waren het Ferry Wennekes en Danny de Bie die hun teleurstelling van het ritje naar de verliezersronde het beste wisten weg te spelen.
Ferry moest in zijn poule twee nederlagen incasseren tegen Dylan Sweben en Patrick van den Boogaard, maar wist wel te winnen van Maurice Le Grand, hetgeen hem een bye opleverde, waarna Herman Sprangers (2-0), Nigel Dikhoff (3-2) en Lorenz van de Vlag (3-0) werden verslagen.
Danny begon op zijn beurt met een zege op Gerrit Geelen, waarna hij zijn meerdere moest erkennen in Erik van Rijswijk en Wesley Plaisier. Ook Danny zag een 3e plaats in de poule worden beloond met een bye, waarna hij duidelijke overwinningen wist te boeken op Dirk van de Graaf (2-0), Leen Smit (3-1) en Michael Cohen (3-0).

In de finale hielden beide heren elkaar aardig in evenwicht, maar was het Ferry die bij een voorsprong van 3-2 de wedstrijd over de streep wist te trekken en zodoende met een 4-2 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwart finale:
Michael Cohen 3-1 Nicolay van der Hoek
Leen Smit 1-3 Danny de Bie
Ferry Wennekes 3-2 Nigel Dikhoff
Lorenz van de Vlag 3-0 Jeffrey Weiss

Halve finale:
Michael Cohen 0-3 Danny de Bie
Ferry Wennekes 3-0 Lorenz van de Vlag

Finale:
Danny de Bie 2-4 Ferry Wennekes

In de winnaarsronde was het, niet geheel verassend, Jeffrey Stigter die zich weer van zijn beste kant liet zien en zich binnen zijn 6 laatste optredens voor de 5e keer wist te plaatsen voor de finale. Na een 1e plek in de poule boven Zereso Zeverboom, Nigel Dikhoff en Dirk van de Graaf, werden in de knock-outfase na een bye Alfred Schrieks (3-1) en Dennis Zijdemans (4-1) verslagen, waarna hij in de halve finale genadeloos afrekende met Wesley Plaisier (5-0).
Aan de andere kant van het schema had Erik van Rijswijk beduidend meer tegenstand. Ook hij zag een 1e plaats in de poule worden beloond met een bye, waarna in een reeks spannende wedstrijden het hoofd boven water wist te houden tegen Zereso Zeverboom (3-1), Patrick van den Boogaard (4-3) en Berry Herks (5-4).

Jeffrey had op het moment van spelen nog geen finale verloren tijdens de HW Dartstoernooien in Café Merwehof, maar daar leek nu eindelijk verandering in te komen. De drie voorgaande nipte overwinningen hadden Erik het nodige zelfvertrouwen meegegeven voor de finale en dat kwam ook sterk tot uiting. Al snel speelde Erik zich naar een comfortabele 5-2 voorsprong, maar waar hij eerder de kansen afstraften van Jeffrey, bleken de rollen nu omgedraaid. Erik had moeite om de winnende dubbel te vinden en zag Jeffrey naderen tot 1 leg verschil. Echter slaagde Erik er nu wel in om de gewenste dubbel te vinden en zodoende schreef hij met een 6-4 overwinning de 14e HW Django Moneydarts Kersteditie 2017 op zijn naam.

Laatste 16:
Boy van Dijk 3-0 Willy van Casteren
Berry Herks 3-1 Donny Kardinaal
Leroy Spil 0-3 Patrick van den Boogaard
Erik van Rijswijk 3-1 Zereso Zeverboom
Dylan Sweben 2-3 Dennis Zijdemans
Jeffrey Stigter 3-1 Alfred Schrieks
Edwin Smit 2-3 Robert Krijthe
Cerissa van Wanrooij 0-3 Wesley Plaisier

Kwartfinale:
Boy van Dijk 2-4 Berry Herks
Patrick van den Boogaard 3-4 Erik van Rijswijk
Dennis Zijdemans 1-4 Jeffrey Stigter
Robert Krijthe 1-4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Berry Herks 4-5 Erik van Rijswijk
Jeffrey Stigter 5-0 Wesley Plaisier

Finale:
Erik van Rijswijk 6-4 Jeffrey Stigter

Daarnaast had Jeffrey Stigter met 5 stuks het grootste aandeel in de 28 gegooide 180’ers en kwam, ondanks 5 100+ finishes van Erik van Rijswijk, ook de hoogste finish van 144 uit handen van Jeffrey. Beste dame werd Cerissa van Wanrooij met een 9e plek in de winnaarsronde.

Woensdagavond 3 januari zijn we weer te gast in Café Merwehof te Dordrecht voor de 15e HW Django Moneydarts Nieuwjaarseditie 2018, waarbij er weer zal worden gestreden om de gegarandeerde prijzenpot van €227,- en er een heerlijk stuk taart voor alle aanwezigen klaar zal staan om het nieuwe jaar sfeervol in te wijden!

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!