erik van rijswijk ricardo hamZaterdagavond 23 december was de organisatie van HW Darts voor de eerste keer te gast in Café De Stoof te Rotterdam voor de 1e editie van de Open De Stoof Singles 2017. Met wat af- en aanmeldingen kwam het deelnemerstotaal uit op een gezellige drukte van 46 deelnemers en konden we verspreid over de 6 ruimtelijke banen in kerstelijke sferen van start met de poulefase, waarin zou worden bepaald wie zijn of haar geluk zou gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Enkele lastige poules zorgde er voor dat onder andere Nigel van Milligen genoegen moest nemen met een plek in de verliezersronde. Hij boekte in zijn poule weliswaar een overwinning op Bart de Boer, maar ging ten onder tegen Erik van Rijswijk en Wesley Plaisier, hetgeen hem een 3e plek opleverde. Echter werd dit wel beloond met een bye, waarna hij geen problemen kende met Freek Trenning (2-0), Kees Agterdenbos (3-0) en Pim Steenhouwer (3-1).

Aan de andere kant van het schema wist Menno Angenent zich voor de finale te plaatsen. Hoewel hij een overwinning op de uiteindelijke poulewinnaar, Raymond van den Ende, wist te boeken, moest ook hij genoegen nemen met een 3e plek in de poule achter Dave Roelse, maar voor Hilbert van der Heijden. Ook dit bleek voldoende voor een bye, waarna hij wist af te rekenen met Kevin Breedijk (2-0), Mike de Kruijff (3-2) en Niek Braskamp (3-0).

In de finale maakte Nigel zijn favorietenrol waar door zich binnen no-time naar een comfortabele 3-0 voorsprong te spelen, waardoor er nog maar 1 leg nodig was voor de zege. Echter stribbelde Menno goed tegen en wist hij de spanning terug te brengen door de volgende 2 legs te pakken. Nigel bleek weer bij de les te zijn en zette een tandje bij, waarmee hij met een 4-2 overwinning de verliezersronde wist binnen te halen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 3-0 Kees Agterdenbos
Pim Steenhouwer 3-0 Mandy Nobel
Mike de Kruijff 2-3 Menno Angenent
Nico Velthoven 0-3 Niek Braskamp

Halve finale:
Nigel van Milligen 3-1 Pim Steenhouwer
Menno Angenent 3-0 Niek Braskamp

Finale:
Nigel van Milligen 4-2 Menno Angenent

In de winnaarsronde lieten Erik van Rijswijk en Ricardo ham zich van hun beste kant zien. Laatstgenoemde begon zijn toernooi met een nederlaag tegen Raymond van der Hoeven, maar wist vervolgens wel af te rekenen met Anouk Lokum, Mike de Kruijff en Bo Agterdenbos, waardoor hij als nummer 2 doorging naar de winnaarsronde. Hierin mocht hij gelijk aan de bak, maar liet hij sterk spel aantekenen tegen Marco Smit (3-1), Patrick van den Boogaard (3-1), Raymond van den Ende (4-1) en Ricardo van der Vloed (5-0).
Erik kwam, zoals al vernoemd, als eerste uit de poule, hetgeen werd beloond met een bye. Vervolgens boekte hij een duidelijke overwinning op Remco Wiersma (3-0), hield hij zijn hoofd het koelst in het treffen met Nigel Lloyd (4-2) en miste Michael van Dijk meer matchdarts dan dat je op je handen kan tellen en gaf hij na een spannende partij de winst aan Erik (5-4).

In de finale begonnen beide heren onwennig. De dubbels werden moeizaam gevonden en scorend was het niet altijd even sterk. Op het moment dat Erik met 3-1 voorkwam, ontbrandde de wedstrijd dan eindelijk en begon Ricardo tweemaal de leg met een maximale score. Echter stond Erik zijn mannetje en leek niet onder de indruk, waardoor hij alsnog de 5-1 voorsprong kon pakken. Op dat moment bleek de koek dan ook op voor Ricardo en kon Erik de wedstrijd kundig naar zich toe trekken. Zodoende was het Erik van Rijswijk die de goedgevulde enveloppe met €150,- in ontvangst mocht nemen en zich daarmee winnaar van de 1e editie Open De Stoof Singles 2017 mag noemen.

Laatste 16:
Raymond van der Hoeven 1-3 Dennis Zijdemans
Michael van Dijk 3-0 Dave Roelse
Erik van Rijswijk 3-0 Remco Wiersma
Nigel Lloyd 3-0 Mickey Rakhorst
Lesley van Schijndel 0-3 Ricardo van der Vloed
Ferry Wennekes 1-3 Wesley Plaisier
Patrick van den Boogaard 1-3 Ricardo Ham
Raymond van den Ende 3-1 Fabio Capelli

Kwartfinale:
Dennis Zijdemans 0-4 Michael van Dijk
Erik van Rijswijk 4-2 Nigel Lloyd
Ricardo van der Vloed 4-2 Wesley Plaisier
Ricardo Ham 4-1 Raymond van den Ende

Halve finale:
Michael van Dijk 4-5 Erik van Rijswijk
Ricardo van der Vloed 0-5 Ricardo Ham

Finale:
Erik van Rijswijk 6-1 Ricardo Ham

Daarnaast hadden zowel Erik van Rijswijk als Ricardo Ham met ieder 5 stuks een groot aandeel in de 38 gegooide 180’ers, maar nam Michael van Dijk met 6 stuks het grootste gedeelte voor zijn rekening. Een 124 finish van Ricardo Ham bleek tevens genoeg voor de hoogste finish en Anouk Lokum mocht zich beste dame noemen door het behalen van de winnaarsronde waarin ze bij de laatste 32 haar meerdere moest erkennen in Ricardo van der Vloed.

Ons volgende opentoernooi staat gepland op vrijdagavond 5 januari. Op deze avond zullen we weer in feestelijke ambiance te gast zijn in Winners Café te Numansdorp voor de 4e editie van het Winners Nieuwjaarstoernooi, waarbij de winnaar weer minimaal €150,- zal ontvangen, er champagne voor alle aanwezigen klaar zal staan en er weer dienbladen vol met shotjes zullen worden uitgedeeld na de poulefase. Kortom, een knallend begin van het nieuwe jaar!

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!