stigter boogaardWoensdagavond 20 december was de organisatie van HW Darts weer te gast in Café Merwehof te Dordrecht voor de 13e HW Django Moneydarts 2017. Met 22 deelnemers kon de strijd weer losbarsten om de 1e plek van €75,- en kon om klokslag 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de poulefase om te bepalen wie zich zou gaan scharen in de winnaars- of verliezersronde.

Het waren Willy van Casteren en Nigel Dikhoff die zich het beste wisten te revancheren van hun ritje naar de verliezersrsonde. Willy moest in zijn poule Viggo van der Kuijl en Jaimy van Bavel voor zich dulden, maar boekte wel een overwinning op Kevin Pijn, hetgeen hem een bye opleverde, waarna zonder grootse moeite Patrick van Oost (4-1) en Michael Cohen (4-1) werden uitgeschakeld.

Ook Nigel moest genoegen nemen met een 3e plek in de poule; hij eindigde boven Hans Stiphout, maar onder Ferry Wennekes en Mitchell van Burk. Deze klassering bracht ook hem een bye, waarna Cerissa van Wanrooij (4-0) en Dylan Sprangers (4-1) aan de kant werden gezet.

In de finale bleken beide heren goed aan elkaar gewaagd en ging de strijd gelijk op, hetgeen zich uitmondde in een beslissende laatste leg. Hierin was het Willy die zijn hoofd het koelste wist te houden en met een 5-4 overwinning de verliezersronde wist binnen te halen.

Kwartfinale:
Michael Cohen 4-1 Jeffrey Weiss
Willy van Casteren 4-1 Patrick van Oost
Nigel Dikhoff 4-0 Cerissa van Wanrooij
Dylan Sprangers 4-0 Melvin van Hulst

Halve finale:
Michael Cohen 1-4 Willy van Casteren
Nigel Dikhoff 4-1 Dylan Sprangers

Finale:
Willy van Casteren 5-4 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde was het Jeffrey Stigter die zich voor de tweede week op rij wist te plaatsen voor de finale. Een 1e plek in de poule boven Berry Herks, Robert Krijthe, Jeffrey Weiss en Melvin van Hulst werd beloond met een bye, waarna hij met duidelijke cijfers (4-0) te sterk was voor Jaimy van Bavel en hij de double trouble van Ferry Wennekes om een beslissende laatste leg af te dwingen genadeloos wist af te straffen (5-3).

Aan de andere kant van schema wist Patrick van den Boogaard zijn tweede finaleplek te bemachtigen. Ook hij wist na overwinningen op Lorenz van de Vlag, Wesley van Beekum, Dylan Sprangers en Patrick van Oost een 1e plaats in de poule te bemachtigen, hetgeen hem ook een bye opleverde. Vervolgens was hij met 4-2 te sterk voor Robert Krijthe en wist hij zich in de halve finale terug te spelen van een 3-0 en 4-2 achterstand tegen Mitchell van Burk mede dankzij 3 100+ finishes, 3 maximale scores en een gebroken punt.

Van de 5 gespeelde finales (4 HW Django Moneydarts, 1 Open Merwehof Singles) had Jeffrey er nog geen één verloren en scorend gezien leek er nu ook geen vuiltje aan de lucht. Echter had Jeffrey de nodige moeite met het vinden van de juiste dubbel, waar Patrick goed van wist te profiteren en de stand tot 4-4 in evenwicht wist te houden. Vanaf dat moment slaagde Jeffrey er dan eindelijk in om de gewenste versnelling te vinden en de laatste 2 legs binnen te halen. Zodoende was het Jeffrey Stigter die met een 6-4 overwinning de 13e HW Django Moneydarts 2017 op zijn naam schreef en de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 4-2 Robert Krijthe
Zereso Zeverboom 3-4 Mitchell van Burk
Jeffrey Stigter 4-0 Jaimy van Bavel
Ferry Wennekes 4-2 Francois van den Dungen

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 5-4 Mitchell van Burk
Jeffrey Stigter 5-3 Ferry Wennekes

Finale:
Patrick van den Boogaard 4-6 Jeffrey Stigter

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 7 stuks wel het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 140 uit handen kwam van Michael Cohen. Beste dame werd Cerissa van Wanrooij met 5e plek in de verliezersronde.

Woensdagavond 27 december zal er een speciale kersteditie op het programma staan, waarbij er een gratis inschrijving zal worden verloot onder de deelnemers met een kersttrui en er gespeeld zal worden om een gegarandeerde prijzenpot van €227,-. Daarnaast zal iedereen kunnen genieten van de wedstrijden van het PDC WK en zullen er taart en oliebollen klaar staan voor alle aanwezige.

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!