geysendorpher vloedDinsdagavond 19 december stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer in het teken van een moneydartstoernooi, waarbij de winnaar met minimaal €75,- huiswaarts zou keren. Doordeweeks kan de datum wel eens ongelukkig vallen, zoals helaas ook deze avond het geval was. Desondanks kon er in totaal €121,- onder het negental aan deelnemers verdeeld worden, zodat men tenminste niet voor niets was gekomen. Zoals gebruikelijk konden we rond de klok van 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie het toernooi moest vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

In beide poules werden er geen verassingen genoteerd. Zo speelden Ricardo van der Vloed, Zereso Zeverboom en Wesley van Beekum zichzelf naar de winnaarsronde ten kosten van Patrick van Oost en Mickey Rakhorst en deden Daniel Geysendorpher en Melvin van Hulst datzelfde in de andere poule ten kosten van Martin van der Vloed en Melissa van Puffelen.

In de verliezersronde versloeg Mickey Rakhorst vervolgens Martin van der Vloed met 4-0, waarna in de finale Patrick van Oost wachtte. Patrick was daarvoor met 4-1 te sterk voor Melissa van Puffelen.
In de finale kon Mickey zijn whitewash geen goed vervolg geven en zette Patrick sterk door. Mickey pakte nog 1 leg, maar de andere 4 waren voor Patrick, die zodoende met een 4-1 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Halve finale:
Martin van der Vloed 0-4 Mickey Rakhorst
Melissa van Puffelen 1-4 Patrick van Oost

Finale:
Mickey Rakhorst 1-4 Patrick van Oost

In de winnaarsronde wist de runner-up van de 1e editie, Daniel Geysendorpher, zich langs Zereso Zeverboom te vechten en zich met een 5-3 overwinning te plaatsen voor de finale. Aan de andere kant van het schema plaatste Ricardo van der Vloed voor zijn tweede finale op rij door met een 5-2 overwinning Wesley van Beekum aan de kant te schuiven.

Waar Ricardo zich in de finale van vorige week in sneltreinvaart naar een 5-2 voorsprong wist te spelen, bleek hij ditmaal een zwaardere kluif aan zijn tegenstander te hebben. Daniel was scherp en gaf Ricardo geen duimbreedte. Na zijn verloren finale op de 1e editie, wist Daniel nu wel aan het langste eind te trekken en de 5e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017 met een 6-3 overwinning op zijn naam te schrijven, waarmee hij de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Halve finale:
Wesley van Beekum 2-5 Ricardo van der Vloed
Daniel Geysendorpher 5-3 zereso Zeverboom

Finale:
Ricardo van der Vloed 3-6 Daniel Geysendorpher

Daarnaast had Wesley van Beekum met 3 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 127 uit handen kwam van Zereso Zeverboom. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 3e plek in de verliezersronde.

Het volgende moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam zal plaatsvinden op donderdagavond 28 december, welke een oudjaarseditie betreft. Op deze dag zal de winnaar weer minimaal €75,- ontvangen, vallen de nummer 1 tot en met 4 van zowel de winnaars- als verliezersronde in de prijzen evenals de hoogste finish en de beste dame bij voldoende deelnemers en zullen er oliebollen in overvloed zijn.

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!