Jimmy verstraeten Patrick v d BoogaardZaterdagavond 16 december was Café Merwehof te Dordrecht het decor voor de 1e editie van de A&B Merwehof Moneydarts 2017, welke, zoals de naam al luidt, werd gespeeld over 2 toernooien bestaande uit een A poule (ere en 1e divisie) en een B poule (tweede divisie en lager). Enkele verzoeken om als B speler in de A poule uit te komen en andersom werden in acht genomen en zodoende mocht de organisatie van HW Darts uiteindelijk 37 deelnemers verwelkomen, waarvan 13 A-spelers en 24 B-spelers.
Beide toernooien konden rond de klok van 20:00 uur van start in een poulefase, waarna er kon worden genoten van de schalen vol broodjes en de uitreiking van de loterij, alvorens het toernooi werd vervolgd met de traditionele winnaars- en verliezersronde, waarin het duidelijk zou worden aan wie de 17 prijzen zouden worden verdeeld.

Te beginnen met de verliezersronde van de B poule, waarin Kevin Woestenberg en Richard Dikhoff een minder begin wisten om te zetten in een goed vervolg.
Voor Kevin, die pas sinds september is begonnen met darten, was het zijn eerste toernooi en voor hem was de poulefase dan ook nog even afzien. Een overwinning werd geboekt op Tristan Korver, maar verliespartijen tegen Maikel Prins en Patrick van Oost werden geïncasseerd, waardoor een 3e plaats voor hem restte. Echter ging het in de verliezersronde een stuk voortvarender en werden zonder problemen Laurens Rook (2-0), Carlos de Jong (3-0) en Melvin van Hulst (3-1) aan de kant gezet.
Ook Richard Dikhoff behaalde een 3e plek in de poule; hij eindigde onder Nigel Dikhoff en Sebastiaan Sprong, maar boven Michelle van den Boogaard. Dit leverde hem wel een bye op, waarna hij geen mededogen kende met Nigel Bun (3-0) en Johan Letterman (3-1).

In de finale bleken beide heren erg aan elkaar gewaagd, hetgeen zich ook uitte in het resultaat. Een beslissende laatste leg moest er aan te pas komen en dat ervaring niet altijd de doorslag geeft, bleek ook nu wel. Kevin wist als eerste de beslissende dubbel te vinden en sleepte zodoende met een 4-3 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Carlos de Jong 0-3 Kevin Woestenberg
Fabio Palinckx 1-3 Melvin van Hulst
Johan Letterman 3-1 Tristan Korver
Richard Dikhoff 3-0 Nigel Bun

Halve finale:
Kevin Woestenberg 3-1 Melvin van Hulst
Johan Letterman 1-3 Richard Dikhoff

Finale:
Kevin Woestenberg 4-3 Richard Dikhoff

In de winnaarsronde lieten poulegenoten Menno Angenent en Jimmy Verstraeten van zich horen door een finaleplek af te dwingen. Zij slaagde erin om boven Laurens Rook en Michael Cohen te eindigen, waarna Menno te sterk was voor Maikel Prins (3-1), Andre Letterman (3-2) en John Vink (4-1) en Jimmy op zijn beurt zegevierde over Patrick van Oost (3-0), Jeffrey Weiss (3-1) en Nigel Dikhoff (4-3).

In de poulefase was het Menno die in een ‘3 legs spelen’ format met 2-1 wist te winnen van Jimmy en de laatstgenoemde was dus uit op revanche. De partij ging gelijk op en bracht de nodige spannende momenten teweeg, maar het was Jimmy die ditmaal wel het hoofd koel wist te houden en met een 5-3 overwinning de 1e B poule Merwehof Moneydarts 2017 op zijn naam wist te schrijven en daarmee de goedgevulde enveloppe met €50,- in ontvangst mocht nemen.

verstraten angenentKwartfinale:
Andre Letterman 2-3 Menno Angenent
Anouk Lokum 1-3 John Vink
Jeffrey Weiss 1-3 Jimmy Verstraeten
Nigel Dikhoff 3-1 Tonny van Wolferen

Halve finale:
Menno Angenent 4-1 John Vink
Jimmy Verstraeten 4-3 Nigel Dikhoff

Finale:
Menno Angenent 3-5 Jimmy Verstraeten

In de verliezersronde van de A poule wisten Niesco van der Hoek en Frenk Warnaar een finaleplek te bemachtigen. Niesco moest in zijn poule Wesley Plaisier en Nicolay van der Hoek voor zich dulden, maar versloeg wel Dylan Sprangers. Deze overwinning leverde hem een bye op, waarna Gerrit Geelen met een 4-0 overwinning naar het schrijfbord werd gedirigeerd.
Frenk moest op zijn beurt in de poulefase zijn meerdere erkennen in Patrick van den Boogaard, Wesley van Trijp, Jeffrey Oost en Viggo van der Kuijl, waarna hij zich goed wist te revancheren tegen Dylan Sprangers (3-0) en Dennis Faasen (4-3).

Net als de finale van verliezersronde van de B poule ging ook deze finale tot het gaatje. Niesco en Frenk wisten elkaar tot op heden goed in evenwicht te houden, maar het was Niesco die aan het langste eind trok en met een 5-4 overwinning de verliezersronde binnen wist te halen.

Kwartfinale:
Nieso van der Hoek – bye
Viggo van der Kuijl 0-3 Gerrit Geelen
Dennis Faasen – bye
Dylan Sprangers 0-3 Frenk Warnaar

Halve finale:
Niesco van der Hoek 4-0 Gerrit Geelen
Dennis Faasen 3-4 Frenk Warnaar

Finale:
Niesco van der Hoek 5-4 Frenk Warnaar

In de winnaarsronde wisten Patrick van den Boogaard en Danny van Trijp door te stromen naar de finale. Patrick zag een 1e plaats in de poule van 5 worden beloond met een bye, waarna hij in een spannende wedstrijd met 5-3 wist te winnen van Berry Herks. Danny verloor op zijn beurt in de poulefase van diezelfde Berry, maar overwinningen op Dennis Faasen en Gerrit Geelen brachten hem de tweede plek, waarna hij zijn klasse liet zien tegen Wesley van Trijp (4-1) en Wesley Plaisier (5-2).

Ook in de finale ging Danny voortvarend van start. Gemiste kansen van Patrick werden genadeloos afgestraft en binnen no-time stond het 3-0 in het voordeel van Danny. Echter begon de machine bij Danny te haperen en slaagde Patrick erin om weer in te stappen en zichzelf terug te spelen tot 3-3. Danny was weer wakker geschud, pakte de daaropvolgende leg, maar kon niet voorkomen dat Patrick weer langszij kwam. Dit voordeel gaf Patrick dan ook niet meer uit handen en zodoende kon hij met een 6-4 overwinning de 1e A poule Merwehof Moneydarts 2017 op zijn naam schrijven en mocht de daarbij behorende enveloppe gevuld met €75,- in ontvangst nemen.

trijp bogaardKwartfinale:
Patrick van den Boogaard – bye
Berry Herks 4-0 Nicolay van der Hoek
Wesley Plaisier 4-2 Jeffrey Oost
Wesley van Trijp 1-4 Danny van Trijp

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 5-3 Berry Herks
Wesley Plaisier 2-5 Danny van Trijp

Finale:
Patrick van den Boogaard 6-4 Danny van Trijp

Van de 17 gegooide 180’ers nam Patrick van den Boogaard met 4 stuks de meeste voor zijn rekening, terwijl de hoogste finish, welke mede mogelijk werd gemaakt door Collé, uit handen kwam van Menno Angenent met 156. Beste dame werd Anouk Lokum met een 5e plek in de winnaarsronde van de B poule.

Zaterdagavond 27 januari zal de 2e editie van de A&B Merwehof Moneydarts plaatsvinden in Café Merwehof te Dordrecht. Op onze website www.hw-darts.nl is alle aanvullende informatie te vinden.

Tot dan!