jeffrey stigter berry herksWoensdagavond 13 december was de organisatie van HW Darts weer te gast in Café Merwehof te Dordrecht voor de 12e editie van de HW Django Moneydarts 2017. Dit keer wisten 24 deelnemers de weg naar de wedstrijdtafel te vinden en konden we om klokslag 20:00 uur van start in 6 poules van 4 om te bepalen wie zich zou gaan scharen in de winnaars- of verliezersronde.

Zonder echte verassingen vloog de poulefase voorbij en waren het uiteindelijk Michael Cohen en Dylan Sprangers die zich voor de finale van de verliezersronde wisten te plaatsen. Michael wist in zijn poule een winstpartij te boeken op Melvin van Hulst, maar moest zijn meerdere erkennen in Wesley van Trijp en Stefano van Engelen, waarna hij in de knock-outfase geen leg meer afstond aan achtereenvolgens Maurice Le Grand, Nathalie Zijdemans en Jeffrey Weiss.

Ook Dylan wist 1 poulewedstrijd te winnen ten kosten van Maurice Le Grand, maar moest toezien hoe Jeffrey Oost en Nigel Dikhoff zich wisten te plaatsen voor de winnaarsronde. Echter werd dit wel beloond met een bye, waarna hij tweemaal een beslissende laatste leg nodig had om Gerrit Geelen en Dennis Zijdemans af te schudden.

In de finale wist Dylan het nodige tegengas te geven, maar kon niet voorkomen dat Michael zijn kansen wist te benutten. Dylan pakte nog 2 legs, maar moest toezien hoe Michael met een 5-2 overwinning de verliezersronde wist binnen te halen.

Kwartfinale:
Jeffrey Weiss 3-2 Alrik Nedermeijer
Nathalie Zijdemans 0-3 Michael Cohen
Melvin van Hulst 2-3 Dennis Zijdemans
Dylan Sprangers 3-2 Gerrit Geelen

Halve finale:
Jeffrey Weiss 0-4 Michael Cohen
Dennis Zijdemans 3-4 Dylan Sprangers

Finale:
Michael Cohen 5-2 Dylan Sprangers

In de winnaarsronde wist Jeffrey Stigter voor de 3e keer binnen 4 weken een finaleplek te bemachtigen. Na een 1e plaats in de poule boven Danny van Trijp, Dennis Zijdemans en Cerissa van Wanrooij, werden Hans Stiphout (4-0), Wesley van Trijp (4-3) en Nigel Dikhoff (5-2) op een nederlaag getrakteerd.
Aan de andere kant van schema zagen we Berry Herks voor de eerste maal de finale halen. Ook hij verloor geen wedstrijd in de poulefase en eindigde zodoende boven Hans Stiphout, Alrik Nedermeijer en Carlos de Jong, waarna hij met sterk spel en enig fortuin won van Danny van Trijp (4-3), Jaimy van Bavel (4-3) en Jeffrey Oost (5-2).

Waar Berry’s eerdere tegenstanders nog zo vriendelijk waren om enkele kansen onbenut te laten, waar Berry weliswaar sterk van wist te profiteren, strafte Jeffrey in de finale alles af. Met een recordgang haalde Jeffrey de legs binnen en kon Berry geen potten breken. Dit resulteerde erin dat Jeffrey met een whitewash van 6-0 zijn vierde eindzege op de 12e HW Django Moneydarts 2017 kon boeken en daarmee de enveloppe goedgevulde met minimaal €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Jaimy van Bavel 3-4 Berry Herks
Ferry Wennekes 3-4 Jeffrey Oost
Wesley van Trijp 3-4 Jeffrey Stigter
Nigel Dikhoff 4-2 Bram de Jong

Halve finale:
Berry Herks 5-2 Jeffrey Oost
Jeffrey Stigter 5-2 Nigel Dikhoff

Finale:
Berry Herks 0-6 Jeffrey Stigter

Daarnaast had Jeffrey Stigter met 6 stuks het grootste aandeel in de 19 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish bleef steken op 120 van Berry Herks. Beste dame werd Nathalie Zijdemans met een 5e plek in de verliezersronde.

Woensdagavond 20 december zullen we weer aanwezig zijn in Café Merwehof te Dordrecht voor alweer de 13e editie van de HW Django Moneydarts 2017, waarbij er wederom gestreden zal worden om de minimale 1e plek van €75,-. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!