ricardo van der vloed wesley plaisierDinsdagavond 12 december was Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer het decor van de (bijna) wekelijkse moneydartstoernooien. Ondanks de slechte weersomstandigheden mocht de organisatie van HW Darts toch nog 14 enthousiastelingen verwelkomen, die met elkaar de strijd aan zouden gaan in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarbij de winnaar uiteindelijk met minimaal €75,- huiswaarts zou keren.

Gedurende de poulefase deed iedereen wat er van hem of haar werd verwacht en bleven verassingen achterwegen. Uiteindelijk waren het Mark van Kooten en Lesley van Schijndel die zich het beste wisten te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde en zich wisten te plaatsen voor de finale.

Mark eindigde in zijn poule boven Michelle de Jong, maar achter Wesley Plaisier, Nigel van Milligen en Dave Roelse, waarna hij in de verliezersronde wist af te rekenen met Martin van der Vloed (3-1) en Melissa van Puffelen (3-0). Lesley eindigde op zijn beurt boven Martin van der Vloed, maar onder Zereso Zeverboom, Patrick van den Boogaard en Jeroen Mulder, waarna hij mocht genieten van bye om vervolgens Michelle de Jong met 3-1 te verslaan.

In de finale bleek de pijp dan toch leeg bij Lesley en daar profiteerde Mark optimaal van. Met een klinkende 4-0 overwinning wist hij de verliezersronde in de wacht te slepen.

Kwartfinale:
Melissa van Puffelen – bye
Mark van Kooten 3-1 Martin van der Vloed
Lesley van Schijndel – bye
Cheyenne Woolaway 1-3 Michelle de Jong

Halve finale:
Melissa van Puffelen 0-3 Mark van Kooten
Lesley van Schijndel 3-1 Michelle de Jong

Finale:
Mark van Kooten 4-0 Lesley van Schijndel

In de winnaarsronde ging de strijd tussen 8 personen, waren het niet dat Geert van Wageningen en Jeroen Mulder vroegtijdig het toernooi moesten verlaten en dit een bye opleverde voor zowel Wesley Plaisier als Patrick van den Boogaard. In de halve finale mochten beide heren dan wel tegen elkaar aantreden, waarin Wesley na een spannende partij met 5-3 te sterk was.

Aan de andere kant van het schema liet Ricardo van der Vloed van zich horen. Na een 1e plek in de poule boven Geert van Wageningen, Melissa van Puffelen en Cheyenne Woolaway, wist hij tijdig zijn kansen te benutten tegen Nigel van Milligen (4-2) en Zereso Zeverboom (5-2).

In de finale schoot Ricardo uit de startblokken en stond hij binnen no-time op een comfortabele 5-2 voorsprong, waardoor er nog maar 1 leg nodig was voor de eindzege. Zoals ook in zijn voorgaande partijen het geval was, had Ricardo vervolgens redelijk wat problemen om het karwei af te maken en 5 matchdarts later was de partij dan ook weer in evenwicht, waardoor een laatste beslissende leg uitkomst moest bieden. Hierin miste Wesley zijn eerste matchdarts op de dubbele bull vanaf 170, maar zag vervolgens Ricardo wederom 3 pijlen op dubbel missen. Wesley maakte het zichzelf moeilijk door zich vanaf 25 maar 1 wedstrijdpijl te geven, welke werd gemist, waardoor Ricardo alsnog de wedstrijd kon binnen halen en met een 6-5 overwinning de 4e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017 op zijn naam mocht schrijven.

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 4-0 Dave Roelse
Ricardo van der Vloed 4-2 Nigel van Milligen
Wesley Plaisier 4-0 Jeroen Mulder (bye)
Patrick van den Boogaard 4-0 Geert van Wageningen (bye)

Halve finale:
Zereso Zeverboom 2-5 Ricardo van der Vloed
Wesley Plaisier 5-3 Patrick van den Boogaard

Finale:
Ricardo van der Vloed 6-5 Wesley Plaisier

Daarentegen had Zereso Zeverboom met 4 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish bleef steken op 127 van Nigel van Milligen. Beste dame werd Michelle de Jong met 3e plek in de verliezersronde.

Dinsdagavond 19 december is iedereen weer van harte welkom op de 5e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017 en kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven aan de wedstrijdtafel. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!