danny trijp ferry wennekesWoensdagavond 6 december was de organisatie van HW Darts weer te gast in Café Merwehof te Dordrecht voor wederom een speciale editie van de HW Django Moneydarts 2017. Waar we vorige week nog onze 10e editie vierden met een gegarandeerde prijzenpot van €227,-, stond deze 11e editie in het teken van de sinterklaasvieringen. Alle aanwezige konden genieten van schalen met lekkernijen, iedere deelnemer ontving een chocoladeletter naar keuze, de beste dame en hoogste finish kregen een leuk sinterklaaspakket en zoals gebruikelijk kon de winnaar weer met minimaal €75,- huiswaarts keren. Met 28 deelnemers konden we dan ook in gemoedelijke sferen van start met de poulefases gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Hierin vielen geen echte verrassingen, maar enkele lastige poules zorgden er weliswaar wel voor dat sommige gezichten die niet zouden misstaan in de winnaarsronde zich in de verliezersronde bevonden.

Zo eindigde Erik Kraaijenbrink achter Jurgen Watson en Nigel van Milligen, maar voor Dennis Zijdermans. Deze laatste overwinning werd beloond met een bye, waarna hij met duidelijke cijfers het nakijken gaf aan Maurice Le Grand (3-0) en Viggo van der Kuijl (3-0).

Aan de andere kant van het schema wist Lorenz van de Vlag zich voor de finale te plaatsen. Ook hij behaalde een 3e plek in de poule (achter Wesley van Trijp en Ferry Wennekes, maar voor Viggo van der Kuijl), maar zag hier geen bye uit voortkomen en versloeg eigenhandig Dylan Sprangers (3-0), Jeffrey Weiss (3-0) en Dennis Zijdemans (3-2).

In de finale wist Lorenz het niet zo spannend te maken als zijn halve finale partij en speelde Erik onverdroten verder; met een klinkende 4-0 zege was het dan ook Erik die de verliezersronde wist binnen te halen.

Kwartfinale:
Jeffrey Weiss 0-3 Lorenz van de Vlag
Fabio Palinckx 1-3 Dennis Zijdemans
Erik Kraaijenbrink 3-0 Maurice Le Grand
Viggo van der Kuijl 3-0 Peter ’t Jong

Halve finale:
Lorenz van de Vlag 3-2 Dennis Zijdemans
Erik Kraaijenbrink 3-0 Viggo van der Kuijl

Finale:
Lorenz van de Vlag 0-4 Erik Kraaijenbrink

In de winnaarsronde wist Danny van Trijp zijn 6e finaleplek te bemachtigen. Nadat hij in zijn poule te sterk was voor Jeffrey Stigter, Hans Stiphout en Cerissa van Wanrooij, kende hij in de knock-outfase geen mededogen met Nigel van Milligen (4-3), Jeffrey Oost (4-0) en Willy van Casteren (5-2).

Aan de andere kant van schema wist Ferry Wennekes zich tegen de verwachtingen in te plaatsen voor de finale. In de poulefase verloor hij nog zijn eerste wedstrijd met 3-0 van Wesley van Trijp, maar daarna bleek hij zijn draai gevonden te hebben en schakelde hij achtereenvolgends Jaimy van Bavel (4-2), Robert Krijthe (4-1) en de winnaar van de voorgaande 2 edities, Jeffrey Stigter, uit (5-2).

Van de 5 gespeelde finales had Danny er 2 gewonnen en 3 verloren en stond daarmee al bovenaan in het runner-up klassement. Daarentegen kon hij bij een overwinning in deze finale zich ook een gezamenlijke koppositie verschaffen in de meeste eindzeges naast Nigel van Milligen en Jeffrey Stigter. Echter was het Ferry die in de finale zijn sterke spel wist voort te zetten en Danny daarmee van zijn stuk wist te brengen. Danny kon het niet bolwerken en moest toezien hoe Ferry met een 6-4 overwinning zijn eerste eindzege wist te boeken op de 11e HW Django Moneydarts 2017.

Kwartfinale:
Michael Cohen 1-4 Willy van Casteren
Jeffrey Oost 0-4 Danny van Trijp
Jurgen Watson 2-4 Jeffrey Stigter
Ferry Wennekes 4-1 Robert Krijthe

Halve finale:
Willy van Casteren 2-5 Danny van Trijp
Jeffrey Stigter 2-5 Ferry Wennekes

Finale:
Danny van Trijp 4-6 Ferry Wennekes

Daarnaast had Jeffrey Stigter met 6 stuks het grootste aandeel in de 29 gegooide 180’ers en kwam de hoogste finish van 160 uit handen van Jurgen Watson. Beste dame werd Cerissa van Wanrooij met een 9e plek in de verliezersronde; zij verloor in de knock-outfase nipt met 3-2 van Maurice Le Grand.

Woensdagavond 13 december zijn we weer te vinden in Café Merwehof te Dordrecht voor de 12e editie van de HW Django Moneydarts 2017, waarbij vanzelfsprekend iedereen weer van harte welkom is om een pijltje te komen werpen. Meer informatie is te vinden op www.hw-darts.nl .

Tot dan!